Перфектно тяло само с помощта на един стол

Залите за спорт с греди са в подем и има защо. С тези упражнения се получават страхотни резултати навсякъде по тялото, прибира се талията, повдига се дупето и се изправя стойката. Тези упражнения са създадени от Андреа Роджърс, основател на Xtend Barre, могат да се правят, където има облегалка на стол.

1.Стегнати бедра

Застани отдясно до стола, краката събрани, държейки облегалката на стол с лявата ръка, дясната е в полукръг пред гърдите. Вдигни петите и присвий леко колене. Свий лявото коляно повече, докато приплъзваш десния крак настрани. Направи 16 повторения. Но последователно задръж крака изпънат и пружинирай 16 пъти. Смени страните, за да завършиш серията.

2. Гъвкави крака

Застани отдясно на стола, крака разтворени широко и стъпала, сочещи навън. Подкрепяй се на гърба на стола с лявата ръка, дясната ръка изпъната настрани, леко присвита в лакътя. Изпъни левия крак, докато вдигаш десния, изписвайки с десните ръце и крак, кръг към центъра на тялото и нагоре и обратно. Направи 16 повторения, след това смени страните.

Ако тези кръгове са ти лесни, повдигай топка с краката си на всяко повторение. Това ще загрее коремните ти мускули, прасците и бедрата на опорния крак.

3 Балансирай

Застани отдясно на стола, с десен крак напред, ляв назад, държейки стола с лявата ръка, дясната ръка да е изпъната настрани, свита леко в лакътя. Вдигни петите и свий коленете. С едно движение изправи краката и завърти тялото с лице към стола, пренасяйки ръцете пред теб. Върни обратно. Направи 16 повторения, след това смени страните.

4. Кръгло дупе

Застани на една ръка разстояние зад стола, с лице към него и събрани крака. Приведи се с бедрата напреди отпусни лактите си на облегалката. свий лявото коляно, като изпънеш левия крак на височината на бедрото назад. Отпусни крака, така че пръстите ти да докоснат пода. направи 16 повторения, след това смени страните.

За още по-страхотно дупе, задръж крака, с който работиш, вдигнат след последното повторение и пружинирай 16 пъти.

5. Стегнато тяло

Застани отдясно на стола, ляв крак напред, десен назад, държейки се за облегалката на стола с лявата ръка, дясната в полукръг пред гърдите. Свий коленете. Изправи левия крак и ритни с него на височината на хълбоците пред теб, докато повдигаш дясната ръка над главата. Направи 16 повторения, след това смени страните.

Намери си и обуй чорапи, които са със силикон на стъпалото, за да не се подхлъзваш. Обикновените няма да ти създадат усещане за контрол, а ако решиш да си боса може да си докараш мазоли.

След около месец от тези упражнения, тялото ще изглежда оформено, стегнато и секси. Правете ги поне три пъти седмично, за да има ефект. Коментари