Ползите от спорта + как да бъдем секси, докато го правим!

Да спортуваш може да бъде (а и често е!) едно от най-големите удоволствия в ежедневието ни – не само когато го правим за здраве или за да поддържаме фигурата си, но и просто заради радостта от самото движение. А движението действително означава живот! Ясничко и просто. Защо ли? Сега ще ви докажем това…

За съжаление, ежедневието на мнозина от нас се характеризира с твърде ниско ниво на физическа активност. Това може да се отрази както на общия ни тонус, така и да доведе до доста по-сериозни последици, свързани със здравето ни – особено когато този факт е съчетан и с неправилно хранене.

Някои проучвания са установили, че до 16% от случаите с летален изход в Щатите се дължат именно на гореспоменатите причини. Ние лично смятаме, че процентите са много повече, защото е почти невъзможно да се обхванат и изследват изцяло взаимосвързаните и комплексни причини за заболяванията и смъртта сред един многомилионен народ (липсата на спорт в съчетание с некачествената храна, стреса, алкохола, цигарите, замърсяването на околната среда и прочие). А що се отнася до европейците, твърди се, че приблизително 40% от мъжете се „радват” на ниска двигателна активност. Стряскащо, нали? Почакайте, още не сме приключили…

Какво прави спортът за нас?

На първо място са ендорфините – тези великолепни хормони на щастието, които се произвеждат от хипоталамуса и хипофизната жлеза по време на физически натоварвания. Това с абсолютно пълна сила важи и за секса! Когато спортуваме, се чувстваме по-щастливи и по-изпълнени с енергия, така че СПОРТУВАЙТЕ и правете повече СЕКС!

Обратното – ниската физическа активност може да доведе до редица проблеми като хронични дегенеративни заболявания, инсулт, високо кръвно налягане, сърдечни болести, остеопороза и дори диабет. Списъкът е толкова дълъг, че няма да се стараем да го изчерпваме тук.

Килограмите ни и омразните калории

Спортът поддържа великолепието на фигурата ни и е наш верен съюзник в борбата с излишните килограми. Но знаете ли колко калории изразходвате, докато се занимавате с едно или друго? Да, дори в офиса пред компютъра се изразходват калории (не повече от 100 на час, освен ако не тичате наоколо като луди, разнасяйки ксерокопия, обемни папки с документи и други жизнено необходими на бизнеса ви щуротии), както и при гледане на телевизия и хранене. Но нашата цел е да ви информираме за разхода им при някои основни и препоръчителни физически дейности.

Предлагаме ви кратка информация по данните, събрани от Асоциацията за развитие на българския спорт. Цифрите важат за час физическо натоварване.

Аеробика (интензивна) – 381
Бокс – 348
Боулинг – 168
Волейбол – 392
Джогинг – 864
Езда – 228
Изкачване на стълби – 720
Йога – 285
Карате – 349
Колоездене (15 км/ч) – 360
Пилатес – 390
Плуване (интензивно) – 660
Танцуване – 480
Тенис – 600
Тенис на маса – 214
Фитнес (жени) – 740
Фитнес (мъже) – 920
Футбол – 371
Ходене – 350

Ние лично се питаме, дали разликата от 21 калории при последните две физически дейности не е прекалено малка, като се има предвид каква щура игра е футболът, но тъй като не можем да осъществим „замервания” и съответно да намерим отговор на този въпрос, преминаваме към следващата и изключително важна глава.

Секси, секси, секси!

Добре, де, насилили сме се в някой съботен ден след изтощителната седмица най-накрая да се вдигнем от леглото и да излезем навън като нормални хора. (Забравихме да споменем колко важно за производството на ендорфини е слънцето!) Но спортът е и социална дейност преди всичко. Великолепен начин да завържем много интересни познанства и – защо не? – дори да си намерим чудесен любовен партньор, с когото заедно да си броим калориите. Помага. Казваме ви го от личен опит. Досущ като при Анонимните алкохолици.

Но ако действително желаете да направите добро впечатление, просто ЗАБРАВЕТЕ мърлявите анцузи, старите тениски и удобните, но поизносени обувки. Хубавата форма и самочувствието са взаимосвързани. А първите впечатления са особено важни – независимо, че на първо място трябва да се харесате предимно на себе си. Това допълнително ще подобри настроението ви.

Няма значение, че ще впоследствие плувнете в пот, че косата ви ще се разроши и накрая ще изглеждате като извадени от центрофуга. Заделете някаква сума пари според възможностите си и още сега вървете в някой реномиран магазин за спортни стоки. Там ще откриете всичко – от кецове, маратонки и тениски до каквото още ви дойде на ум.

Пазаруването онлайн също е безкрайно удобно! Спестява време и може да бъде безкрайно забавно! Но подбирайте внимателно – изявете своята уникалност, неповторима като всичко уникално и чудесно на тази планета. Това в крайна сметка сте вие! Дали правите секс, работите или спортувате, постарайте се да изглеждате спретнато и много, много апетитно. Дори отсрещната страна да не оцени това, важното е, че вие се оценявате и се чувствате в приповдигнато настроение. А това са още малко ендорфини!

Нашето модерно предложение: за вашия секси и спортен вид посетете xsport.bg. Коментари