13 топ съвета за къдрава коса

Косата е важна част от перфектната визия на всяка една жена. А дамите с къдрава коса много добре знаят, че трябва да полагат за своята повече грижи от тези с права. Ако не полагате достатъчно грижи за вашите къдрици, то те могат да се окажат вашия истински кошмар, нали?

Предлагаме Ви няколко съвета, с които да се наслаждавате на своите секси завъртулки

1. Чупливата коса е суха и немирна.

Препоръчваме при всяко измиване задължително да се използва балсам. Той ще запази еластичността на косата и ще помогне за по-лесното и разресване като ще намали възможността от агресивно накъсване.

2. Изсветлете косата си.

Нека е с един тон по-светъл естествения ви цвят. Така ще съживите косата си визуално и като цяло ще омекотите чертите на лицето. Французойките имат един основен принцип – на всеки десет години, тонът на косата се прави с тон по-светъл.

3. Не е истина, че при боядисване увреждате косата.

Оцветяването, ако е професионално и направено по всички правила и придава лъскав, мек и блестящ вид.

4. Ако сами боядисвате къдравата си коса

и тя е станала по-тъмна от желания цвят, пробвайте да я масажирате със затоплен зехтин. Той има способността да попива излишния цвят.

5. Ако искате къдриците ви да изглеждат натурално,

използвайте ролки с различен диаметър. Спазвайте основното правило – около лицевата част поставете големите ролки, а колкото повече отивате към тила размерът им трябва да намалява.

6. Ако навивате косата си

в никакъв случай след това не я стерилизирайте с вакса. След ваксата тя натежава и определено се изправя доста по-бързо, а това от пък своя страна обезсмисля напълно усилията ви да се направите къдрави. Може да си направите сама домашен спрей за небрежни къдрици.

Как се измива правилно къдрава коса

7. Чупливата коса доста по-лесно усвоява

стилизиращи средства и прическата ви издържа дълго. Ако искате да прикриете всички несъвършенство от не дотам доброто боядисване то буклите са идеалния вариант. Има различни по форма букли, изборът е ваш.

8. Не се скъпете за продукти,

които придават обем в корените. Оклюмалите къдрици са не само неестетични, но и изглеждат неестествени.

9. Не измивайте косата си с прекалено топла вода,

хладка вода е идеалният вариант. Тя успешно затваря люспите на косъма, а косата изглежда гладка и лъскава.

10. Когато ползвате балсам не

трябва да го втривате в корените на косата. Най-добре е да наведете глава, така че косата да падне свободно и да разпределите равномерно балсама по цялата дължина.

11. Чупливата коса се разресва докато е мокра.

Ако е суха почти е невъзможно да го направите без неприятни последствия.

12. Ако имате много къдрава коса

използвайте гребени с по-голямо разстояние между зъбите. Това ще намали скубането и накъсванията на коса.

13. Ако искате здрава и хубава къдрава коса,

обърнете внимание и на храната. Консумирайте много плодове, зеленчуци, кисело мляко и риба. Избягвайте тестените храни и сладкишите. Коментари