Био бои, за да спасим косата си

Независимо какви са модните тенденции и как се променят, ясно е едно. Тази година, специалистите са категорични: нюансите на вашата коса, трябва да съответстват на тена на кожата и на цвета на очите. Натуралният цвят на косата ви, не само, че ще подчертае естествената ви красота, но ще свали поне пет години от лицето.

Вече има продукти, които постигат тези ефекти и чрез средствата предоставени ни от природата

и нейните производни, а именно придобилата популярност този сезон – растителната боя за коса. Трябва да знаете, че все пак боите за коса са продукт на съвременната химия. А когато химията е налице, я съпътстват алергии и нежелани реакции. Също и всякакви неприятни странични ефекти. Косопад, сърбеж, парене, са малка частица от проблемите, с които може да се сдобиете, боядисвайки косата си. Особено ако и това не е направено при професионалист, а в домашни условия.

Ето защо, ако се стремите да имате здрава, естествено изглеждаща и разбира се красива коса, спрете с химията. 

Загърбете често употребяваните химични продукти и се обърнете към боя за коса, създадена от изцяло натурални съставки. Те, освен че оцветяват в желаните нюанси, подхранват и заздравяват косъма. Био боята е произведена чрез използването на натурални оцветители, сред които е и къната, лайката, ревена, ореховите черупки. Благодарение пък на зелената глина, този вид боя, притежава и уникалното качество да покрива бели коси.

Тук следва и въпросът за трайността. Спокойно, дами растителната боя за коса не отстъпва по този показател на пълните с химия конкуренти.

В зависимост от честотата на измиване био боята, издържа от четири до осем седмици. За разлика от стандартните бои за коса, които премахват естествената пигментация чак до вътрешността на ствола на косъма и после я запълват с изкуствени съставки. Растителните проникват само в най-външния слой на косъма и го оцветяват нежно, като не го увреждат и изтощават. Още един симпатичен факт в полза на био боите за коса, е това, че контрастът е много по-слаб и така нареченият „ефект на корените“ се забелязва доста по-трудно.

Освен това към биобоите се добавя пшеничен протеин, масло от жожоба и други етерични масла,

които обгръщат косъма с фин слой и се грижат за подхранването и защитата му. В техният състав, за ваша радост, липсват всякакви консерванти, амоняк, перхидрол, изкуствени оцветители и аромати, които са изключително вредни за косъма.

Да, ще платите малко по-скъпо за това удоволствие,

но дълго време ще се радвате на здрава, подхранена и блестяща коса. И последно допълнение в подкрепа на естественото боядисване. Медии в Англия публикуваха новината, за жена изпаднала в кома след използване на популярна марка обикновена боя за коса. Едва ли новината ще ви разубеди, а и не е нужно. Но все пак, ако решите, има напълно естествени бои за коса, с които няма да се тревожите за здравословното си състояние. Коментари