Три домашни маски за здрава коса

Косата ни, без съмнение е един от най-важните компоненти, когато говорим за красота, особено при жените. Здравата и красива коса обаче се нуждае от непрекъснати грижи и това е ясно на всяка дама, която държи на външния си вид. В търговската мрежа се предлагат стотици продукти за поддържане на косата. Не всички са качествени, а други пък прекалено скъпи за нашия джоб.

Ние обаче решихме да ви предложим не класическата козметика, а три уникални домашни маски за коса. Маските са изключително лесни за приготвяне в домашни условия, не са скъпи и в същото време правят чудеса с косата ви.

Само след месец ще имате блестяща, здрава, мека и бързо растяща коса. Здравата коса расте значително по-бързо от тази, която е накъсана, изтощена и увредена.

Домашна маска за коса от авокадо

Този екзотичен плод е чудесен не само за закуска и като добавка към засукани мексикански ястия. Авокадото има невероятен ефект, когато се прилагат върху косата.

Необходими продукти

1 добре узряло авокадо
1 чаена лъжичка зехтин
1 чаена лъжичка мед
1 яйце
Смесете всички съставки, докато се получи гладка каша.. Нанесете маската равномерно върху цялата коса от корена до върха. Изчакайте поне 20 минути, докато маската се абсорбира. Изплакнете с топла вода.

Домашна маска за коса с алое вера

Алое вера е известно на всички като средство за лечение и профилактика на различни заболявания. Но и в козметиката има своето място. С алоре вера ще придадете изключителен блясъка на косата и ще стимулирате растежа на косъма.

Необходими продукти 

1 голямо листо от алое вера
1 чаена лъжичка бадемово масло

Нарежете лист от алое вера по средата и след това хубаво го смачкайте. Добавете бадемово масло и разбъркайте хубаво до получаване на еднородна смес. Нанесете върху косата. Поставете си полиетиленова шапка и хавлиена кърпа. Изчакайте 20 минути. Изплакнете обилно с топла вода.

Домашна маска за коса с банан

Бананът е един от най-полезните плодове за организма. Богат на витамини и минерали. Н в същото време може да ви помогне да се отървете от така досадния пърхот, ако нищо друго не ви помага.

Необходими продукти

1 голям и добре узрял банан
1 чаена лъжичка мед
Смесете съставките и бъркайте докато се получи консистенция,наподобяваща пюре. Нанесете по дължината на цялата коса. Втрийте хубаво и в корените. Изчакайте 20 минути, докато маската се абсорбира. Изплакнете с топла вода.

За да има ефект тези маски трябва да се прилагат веднъж седмично. След това ще се гордеете с мека и блестяща коса всеки ден. .

  Коментари