Маска за коса с авокадо и мляко съживява косата

Маските за коса са едни от най-древните разкрасителни процедури навсякъде по света. Известно е, че жените от благородническо потекло редовно третирали косите си с езкотични миксове, за да запазят по-дълго време косъма от вредното влияние на околната среда.

Днес маските за коса са достъпно средство за разкрасяване, като едно от предимствата им е, че са бързи и подходящи за заети момичета. Напоследък обаче все по-голямо място в козметиката заемат домашно приготвените маски за коса, защото се приготвя от натурални продукти, без никакви оцветители и химични субстанции.

Ако и вашата косата е безжизнена, няма блясък, чупи се и цъфти, вземете мерки. Предлагаме ви една лесна и в същото време изключително полезна маска, с която не само ще придадете блясък, но и ще я подхраните в дълбочина – домашна маска за коса с авокадо и мляко.

Маска за коса с авокадо

От какво се нуждаеш

1 меко авокадо
4 супени лъжици зехтин
1 банан
5 супени лъжици гъсто кисело мляко
1 купа, в която да смесиш продуктите
вилица и лъжица

Начин на приготвяне

  1. Отстрани кората на авокадото и постави парченцата в купата. Намачкай го много добре с вилица.
  2. Добави зехтин и отново мачкай с вилицата, докато получиш гладка консистенция.
  3. Нарежи банана на тънки парчета и ги добави в купата.
  4. С вилица намачкай банановите резенчета, докато получиш еднородна смес.
  5. Като финална стъпка добави в купата с микса от авокадото и банан гъстото кисело мляко и разбъркай добре.
  6. С получената маска масажирай скалпа и косата.
  7. Остави да подейства 15 минути, след което изплакни добре с хладка вода.

Маска за изтощена коса с авокадо и зехтин

Маските за коса действат много по-добре, ако покриете косата със затоплена хавлиена кърпа. Специално тази маска се прилага веднъж седмично, за да има оптимален ефект. Опитайте се да не ползвате сешоар след измиване, за да запазите от горещата струя косъма. Маската е особено подходяща за изтощена, често третирана и боядисвана коса.

Специалистите съветват да не се ограничавате само до една единствена маска за коса,а да комбинирате няколко, които решават различни проблеми. Коментари