Уникална маска за лице с нишесте вместо ботокс

Няма жена, която да не мечтае тайничко винаги да изглежда красива, нежна и неотразима. Годините обаче не прощават на никого и първите бръчки хвърлят в паника стотици жени по света. Винаги можете да прибегнете към инжекциите с ботокс, когато забележите първите признаци на стареене, но дали е нужно?

Нека първо да споменем, че лицето на човек се състои от 57 мускула, но само няколко от тях работят непрекъснато. И именно мускулите, които са „лишени“ от движение, с времето отслабват и същевременно се отпускат. И в резултат на това се появяват онези така неприятни торбички под очите. С напредване на времето се отпускат както бузите, така и брадичката, за съжаление горните клепачи започват да „натежават“ и това е първият признак за старостта.

Стресът, негативните емоции и грижите също оставят своя отпечатък,

понякога дори и върху младото лице – често по челото забелязваме малки бръчици, между веждите се получават гънки, а ъгълчетата на очите се нагъват и се образува се т. нар. „пачи крак“. Ужас, какво да правим?

Първата реакция от страна на дамите е да прибегнат към така известната през последните години козметична процедура – поставяне на ботокс.

Но вместо да се притеснявате излишно и да давате куп пари за подобни скъпи и не дотам ефективни процедури, пробвайте да изгладите кожата с обикновено нишесте.

Това не е никаква шега. Всезнаещите твърдя, че ефектът от него е но по-лош от инжекциите. Маската е предназначена за зряла кожа с признаци на умора. Тя по забележителен начин отстранява ситните бръчки и гънки и овлажнява кожата.

Маската с нишесте се приготвя изключително лесно и излиза в пъти по-евтина от посещението в козметичния салон.

Начин на приготвяне:

1. Вземете 1 супена лъжица картофено нишесте, разтворете го в 1/2 чаена чаша вода и го сипете в тенджера

2. Добавете 500 мл. кипяща вода и варете сместа до сгъстяване

3. Добавете 5 супени лъжици фреш от моркови и 1 супена лъжица сметана

4. Разбъркайте внимателно, оставате да се охлади хубаво и нанесете тънък слой върху лицето.

5. Легнете и останете така с маската за около 20-25 минути.

6.Отстранете с топла вода и нанесете подходящ крем върху кожата на лицето.

Ако остане от маската не е нужно да я изхвърля веднага. Съхранявайте сместа в хладилник, но не повече от три дни. Тази маска с нишесте по забележителен начин отстранява ситните бръчки и гънки. Овлажнява, подхранва кожата и действа почти като прословутия ботокс. За да има ефект обаче трябва да се прилага поне три пъти в седмицата в продължение на няколко месеца. Коментари