Най-ефективната маска за премахване на пъпките по лицето

Пъпките по лицето са козметичен проблем, с който се борят много жени, независимо от възрастта и обикновено се появяват в най-неподходящото време. Понякога дори една възпалена пъпка на лицето e достатъчна, за да срине самочувствието ни и ни кара да се втурнем при козметичката си , която да спаси положението. Те са достатъчен повод да развалят настроението ви, да смачкат самочувствието ви и да ви докарат депресия.

Как да се отървем веднъж завинаги от неприятните и така досадни пъпки, без обаче да даваме излишни пари за скъпа козметика?

Отговорът е много лесен: като се доверим на натуралните продукти, които всяко домакинство ползва.

Много хора мислят, че скъпите козметични средства от аптеката са най-доброто средство да се отърват от пъпките, но често точно тези продукти само влошават проблема. Козметичните гиганти успешни използват това и регситрират оргомни приходи от продажбите на продукти и процедури за премахване на акне, пъпки по лицето и мазна кожа. По неофициални данни в световен мащаб тези печалби надхвърлят 500 милирада долара годишно.

В интернет ще намерите хиляди реклами на мазила и скъпи кремове, рецепти и съвети против пъпките по лицето. 

Със сигурност ви се е случвало да си купувате козметика за проблемна кожа и сте ходили на процедури за пъпки по лицето. А сега се замислете колко от тези козметични чудеса и процедури са ви помогнали реално?

Преди да посегнете към химията по-добре се вслушайте се в бабините съвети и природната медицина, които могат да ви помогнат да се отървете от пъпките бързо и безболезнено.

Е, ние пък ще се разграничим от скъпата козметика и ще се опитаме да ви убедим, че не винаги евтиното е лошо, особено що се отнася до изпитани бабини рецепти.

И определено, след като се убедите в уникално й действие, ще забравите за всички прехвалени фармацевтични продукти. И най-важното, тази рецепта се приготвя изключително лесно в домашни условия.

Ефективна маска за лице против пъпки и лечение на акне

В къщи със сигурност имате ябълков оцет, захари, зелен чай и мед. Така че, действайте.

Маска за лице с мед и зелен чай против пъпките на лицето и акне

Продукти:

1. натурален ябълков оцет – една чаена лъжица

2. зелен чай – две чаени лъжички

3. захар – пет чаени лъжички

4. мед – една чаена лъжичка

Приготвяне

Вземете подходящ съд, от който лесно след това да извадите и нанесете получената смес върху лицето. Поставете последователно една лъжичка ябълков оцет и две чаени лъжички предварително сварен зелен чай.

Внимание! Трябва да знаете, че зеления чай трябва да изстине напълно, преди да се смеси с оцета. Всичко това се разбърква много добре и се прибавят пет чаени лъжички захар. Към гъстата смес накрая се добавя и чаена лъжичка мед, който има антибактериален ефект. Полученият продукт, освен че премахва пъпките, играе ролята на домашен ексфолиант, който перфектно почиства запушените пори и мръсотията от лицето.

Прилагане на маската срещу пъпките по лицето

Разбъркайте много добре и нанесете маската върху цялото лице, като избягвате очите. Стойте с маската поне 10-15 минути, след това изплакнете внимателно с хладка вода. Оцетът в маската изсушава пъпките, а зеленият чай и медът хидратират и почистват лицето.

Маската се прилага поне веднъж седмично, ако искате да постигнете желаните резултати. От досадните пъпки няма да има и помен, а лицето ви ще засияе. Е, някога да сте имали по нежна кожа, след прилагането на тази маска. Не, нали?

Разбира се трябва да помните, че ако не спазвате подходящ хранителен режим ефектът ще е кратък, до следващите пъпки. Перфектния вид на кожата е комбинация от редица, фактори, които не бива да пренебрегвате. Коментари