Козметичното олио за лице – безценен помощник в грижата за кожата

Основната причина за лъскавината в Т-зоната на лицето е себумът, а не използването на олио за лице. Заблуда, дълго тиражирана в модната индустрия. Хубаво е да знаете това преди да продължите да четете. Олиото за лице има една основна задача и тя е да достави необходимата влажност на кожата/тук не говорим за обикновеното домакинско олио за готвене, а за козметичен продукт/.

В сравнение с обикновения крем за лице, течните масла осигуряват допълнително хидратиране. Те са идеални и за зимните дни, когато навън е много студено, продуктите на водна основа не се препоръчват. Доказано е, че течните масла се абсорбират много по-добре и хидратират кожата в дълбочина.

Кокосово олио за лице против мазна кожа

Козметичното олио е изключително подходящ вариант за хора с много чувствителна кожа. Съставките, които са включени в него са изцяло на растителна основа, а това ги прави не само ефикасни, а и най-вече безопасни. Течните масла даряват кожата на лицето със свежест. Тя сияе отвътре, а не лъщи по повърхността си. Ето защо олиото е удачно и за прилагане при мазна кожа. Заблудата, че ако сте с много мазна кожа, не бива да ползвате олио е изцяло погрешна.

На пазара се предлагат специални комплекси, които са адаптирани именно за този тип кожа. Те определено ще ви накарат да се пристрастите към олиото за лице, защото ще усетите ефекта почти веднага. Доказано е, че маслото за лице намалява образуването на фините бръчки по лицето и забавя стареенето. Маслото всъщност осигурява дълбоката хидратация на кожните клетки, изглажда ги и ги уплътнява.

Кой може да ползва олио за лице?

Всеки. Тъй като течните масла за лице са подходящи за всички типове кожа. Има дори научна теория, според която мазната кожа трябва да се третира именно с олио. Така благоприятно се повлиява производството на себум, който предизвиква неприятното лъщене. Маслата за лице с подходящи и за чувствителна кожа също, тъй като са изцяло с натурален произход.

Защо да ползваме олио за лице?

Ако се страхувате, че кремът, който ползвате не хидратира достатъчно кожата ви, то маслото е една прекрасна възможност да дадете допълнителна свежест на лицето.То придава на кожата свежест и здравословен блясък. Съставките от натурални растителни продукти насищат кожата с антиоксиданти, които както знаем успешно се справят с негативните последици от стреса и натрупването на свободни радикали.

Ако имате груба и неравна кожа, маслото ще я направи по-нежна и еластична. Също така маслото може по естествен път да подготви кожата за по-добро абсорбиране на други козметични продукти

Олиото за лице най-добре хидратира кожата

Как се нанася олиото за лице?

Има масла, които могат да се използват денонощно. Хубаво е обаче да ги нанасяте като дневен овлажнител. Но внимавайте с какви продукти го смествате. Ако смесите олиото за лице със лосион за слънце, то той може да загуби своята SPF защита. Преди нанасяне почистите хубаво лицето с подходящ продукт. Поставете малко маслото върху ръцете. След това разнесете равномерно върху цялото си лице. Не натискайте силно, а масажирайте нежно с пръсти и длани. Ако смятате, че олиото ви дава необходимата хидратация, съвсем спокойно може да си спестите крема за лице. Коментари