Почистване на лице – 6 лесни стъпки за съвършена кожа

Всекидневното почистване на лицето е задължително, за да може да запазите блясъка и нежността на вашата кожа. От него започва всяка следваща грижа. Дори и да не ползвате редовно грим, тя се нуждае от ежедневно внимание, а то не отнема кой знае колко време.Резултатът обаче ще е сияен и безупречен тен.

Градските условия са особено безпощадни към кожата – прах и вредни емисии, допълнени от летни горещини, и всичко това се отразява върху нея. Разширените пори, пъпките, загубата на еластичност често са следствие от нередовното почистване, но това може да се получи и когато не е съобразен съответният продукт с типа кожа.

Много от нас пропускат да махнат грима и си лягат с непочистена кожа, мислейки че водата е достатъчна да изчисти замърсяванията. Това обаче е напълно погрешно. Затова е добре винаги да имате тоалетно мляко, тоник или измиващ гел на козметичния си рафт и да посягате към него поне два пъти на ден. Препоръчително е продуктът да бъде с хидратираща основа, така че кожата ви да е допълнително освежена.

Козметичната индустрия предлага най-разнообразни средства за почистване, които се предлагат в определени серии, съобразени с типа на вашата кожа.

Топ съвети за чиста, гладка и свежа кожа. 

1. Почистването става сутрин и вечер, като по-важно е това в края на деня. Все пак не пропускайте и сутрешното, защото то ще остави приятно и дълготрайно усещане за чистота и свежест. Освен това ще премахне и следите от нощната грижа, за да сложите дневната.

2. Ако имате суха кожа, изберете тоалетно мляко или гел с допълнителни хидратиращи съставки, тъй като то не изсушава кожата. След него може да изплакнете лицето с хладка вода. При мазна кожа избягвайте този почистващ продукт.

3. Влажните кърпички са практични, особено за чувствителна и склонна към зачервяване кожа. Изключително удобни са при пътуване, тъй като не заемат много място.

4. Измиващите гелове имат охлаждащ и овлажняващ ефект, но не са подходящи за суха кожа, защото тя става твърде опъната и понякога раздразнена. Обикновено имат противовъзпалително действие и са идеални за проблемна и акнеична кожа.

5. Маските за лице подхранват и тонизират кожата ,като едновременно с това се грижат за нейната хидратация. Посягайте към нея един или два пъти седмично като отново съобразете вида на маската с типа кожа.

6. Пилинг средствата и ексфолиантите отстраняват мъртвите клетки и правят кожата по-мека. Те могат да бъдат под формата на кремове или пенливи гелове. В тях се съдържат абразивни частици, които са подходящи за смесена и мазна кожа. Тя трябва да бъде влажна,а измиването става с нежни кръгове, след което се изплаква.

7. Мицеларните води са сред любимите за почистване продукти на всички жени, като има за всеки тип кожа. Коментари