Тайната на съвършената кожа само в 9 стъпки

Ако не си доволна от състоянието на кожата си, а редовно полагаш грижи за нея, включително и хидратация, значи е време да се откажеш от някои свои вредни навици. Те не само, че увреждат кожата ти, но и водят до нейното преждевременно стареене.

1. Почистваш кожата си с прекалено силни продукти.

Много жени са предразположени към акне или имат мазна кожа, предпочитат силни ексфолианти, които често изсушават кожата. На теория изглежда добре, но в действителност те отстраняват и добрите мазнини от повърхността и се нарушава естествената защитна бариера на кожата. Ексфолирането освен ефективно почистване води до появата на себум и на появата на нови несъвършенства. За предпочитане е да използвате лека пяна на билкова основа.

2. Използваш продукти в бурканчета

Продуктите , съдържащи anti-aging съставки като антиоксиданти, могат да развалят формулата си заради честото излагане на светлина и въздух. Текстурите, които се съхраняват в бурканчета, стават все по-неефикасни. Препоръчваме ти да подбираш продукти в тубички и флакони, които ти съхраняват крема значително по-добре.

3. Не пропускай съня

Добрата нощна почивка е ползотворна на всички енергийни нива. Тя подобрява метаболизма и също така и настроението. Но да не забравяме, че сънят е полезен и за кожата, като не говорим само за торбичките под очите. Когато кожата загуби оптималното си ниво на енергия става суха и бледа. Липсата на сън може да е толкова стресираща за организма, че той да започне сам да генерира свободни радикали, които водят до преждевременно стареене.

4. Използвай памучни възглавнички

Когато говорим за сън, не трябва да забравяме, че дори упоритото натискане на лицето към възглавницата, може да причини травма на кожата. От прекаленото триене нарушаваме колагена и като следствие не след дълго ще забележиш първите бръчки. Козметичният ни съвет е да заложиш на памучна възглавница със сатенена или копринена калъфка, които ще предизвикат по-малко триене.

5. Прекалено много говориш по телефона

Знаем, че е невъзможно да се откажеш от използването на телефона, но започни да говориш по-често по-скипър. Повърхността на телефона в действителност е доста замърсена и притискането към повърхността на лицето предизвиква възпаления и замърсяване.

6. Не си почистваш грима преди да легнеш

В скорошно интервю звездата Кейт Боусърт подели, че се броят на пръстите на едната и ръка случаите, когато си е легнала с грим. Една от най-големите грешки, които жените допускат е да не почистват добре кожата преди сън. Това води до запушване на мастните жлези, като порите се увеличават от взаимодействието с грима. Освен това непочистения грим може да доведе до възпаление и да генерира свободните радикали.

7. Използваш прекалено много продукти.

Повечето нас вече са си изградили ритуал, свързан с красотата или още се опитват да го открият. Но може би използваш повече продукти, които вместо да са ти полезни, ще доведат до възпаление. Ако кожата ти е чувствителна или зачервена една от причините са многото активни продукти.

8. Нанасяне на продукти в неправилен ред

Целта е да се използва максимално ефективността на козметичните продукти като нанасяш текстура от лека към гъста консистенция. Например започваш с тоник, серум и финален крем. По-гъстата текстура, нанесена на повърхността със сигурност ще попречи проникването на по-леките консистенции.

9. Премахване на пъпки

Когато имаш неприятни пъпчици по лицето е желателно да посетиш козметик. Той или дерматолог премахва пъпките като прилага натиск перпендикулярно към повърхността на кожата. Ако ти се опитваш да го направиш със сигурност ще е от една страна и най-вероятно това ще предизвика дълбока инфекция. Ще доведе до увеличаване на порите и неравномерен тургур на лицето. Колкото и да ти се иска да да изстискаш неприятната пъпчица, опитай да й устоиш и се измий с чиста вода. Коментари