Тайните за секси коса са разкрити

Като се замислиш странно е как грижата за кожата свършва там, където започва линията на косата ти. Истината е, че скалпът е продължение на лицето и има свой собствен тип кожа.

Атмосферните условия, хормоналните промени, дори навиците ти на стилизиране могат да го изкарат извън строя. И тогава започват проблемите.

Няма как да не ти се е случвало да се оплакваш от сърбеж и сухота. нарушенията на кожата на скалпа влияят и на състоянието на косата – тя губи блясъка, чупи се и расте по-бавно. Излез на глава с тези затруднения, следвайки нашия гид.

Да не миеш косата си повече от два дни?

Няма начин. След един ден тя вече е мазна и сплескана.

Тип скалп: Мазен

Както играещите нива на хормоните причиняват поразии на лицето ти / сети се за пъпките по брадичката, които се появяват в „онова“ време от месеца/, те също оказват влияние върху производството на себум от скалпа ти.

Решение!

Два – три пъти седмично използвай шампоан, който премахва излишния себум, успокоява скалпа и премахва пърхота. Заложи на тези шампоани с изцяло натурални съставки, тъй като те почистват изключително нежно и не предизвикват дразнения. После може да използваш балсам за коса, обогатен с масла. Накрая сложи кристали, предназначени за фини кичури. Разплитат косата и й придават блясък.

Нямаш пърхот, ама! 

От време на време скалпът те сърби и усещаш, че кожата на главата се опъва.

Тип скалп: Чувствителен

Спорадичният дискомфорт обикновено е от възпаление, породено от натрупани продукти за грижа за косата. Често срещан проблем, ако не я миеш редовно.

Решение!

Два пъти месечно или до един- два пъти седмично/ в периоди, когато използваш по-голямо количество стилизанти/, мий косата си със специален почистваш шампоан. Почистващите в дълбочина шампоани, не само премахват остатъците от козметичните продукти, но и тези от твърдата вода, хлор и минерални наслагвания. В допълнение, подхрани и овлажни с балсам, който съдържа масла от арган и авокадо. Хубаво е да включиш и подхранващ серум.

Скалпът те сърби и е осеян с малки точици!

Може би те щипе, когато се боядисваш.

Тип скалп: Сух

Въздухът през зимата отнема влагата на и без друго дехидратираният скалп. Забрави за сешоара и пресата, които правят нещата още по-неприятни.

Решение!

За да пребориш наведнъж и дехидратацията и пърхота, използвай шампоан, който атакува двата проблема едновременно. Тези шампоани почистват скалпа с помощта на растителни комплекси, а останалите му съставки хидратират и възстановяват фибрите на косата. За да укрепиш защитната функция на кожата на скалпа след измиване, използвай специален тоник за коса.

Пристрастена към сухия шампоан!

Разбира се, то е супер удобен, но когато го посипваш върху главата си, той се смесва със себума и прахта, запушвайки космените луковици. косата ти не може да диша, съответно растежът й се затруднява. За да го стимулираш отново се нуждаеш от средство, предназначено за третиране на кожата на скалпа. Има универсални еликсири, които се продават в магазините, за стимулиране на скалпа. Те съдържат над 70% етерични масла- бяло дърво, лимон, розмарин, градински чай, кипарис, съчетани с масла от пшеничен зародиш. Тези еликсири стимулират микроциркулацията на кожата на главата и възстановяват космената луковица. Нанасяй върху суха коса, 20 минути преди къпане. Коментари