Защо да носим бяло през всички сезони?

Дамите обикновено пренебрегват белия цвят при избора си на дрехи, макар той да е сред най-красивите, чувствени и нежни цветове, особено ако говорим за дрехи. Както знаем традицията неслучайно повелява младоженката да е облечена точно в бяла рокля на сватбата си. Просто защото е красиво.

Е, да се успокоим. Не е нужно непременно да се омъжите, за да може свободно да носите само бели дрехи. Единственото, за което трябва да помислите в този случай, не е за това кой ще бъде младоженецът, а как точно да носите белия цвят.

Ето и някои съвсем прости правила за изискана елегантност, които ще ви бъдат от полза

1. Обличайте се в бяло, независимо от сезона. Не се заблуждавайте, че бялото подхожда само за пролетно-летния сезон. Много съвременни дизайнери наблягат на белия цвят в своите есенно-зимни колекции. В такъв случай и вие не се притеснявайте да експериментирате с дрехи в бяло през цялата година.

2. Изберете точните обувки. Ако сте излезли навън с бяла рокля, пола или панталон, то обувките стават много по-важни от всеки друг път. Няма нужда обувките да са в бяло, дори е препоръчително да изберете друг цвят, а защо не и ярък. Не слагайте черните обувки, ако сте с бяла рокля, твърде демоде е. Да, когато навън е студеното дори е препоръчително обувките ви да бъдат в по-пастелни и тъмни тонове, но дори и тогава в никакъв случай не бива да са черни. Ако във визията си обаче сте заложили на други черни акценти, тогава по изключение може да съчетаете бялото с черни обувки.

3. Бяло за специални дни. Опасността да изцапате и замърсите бързо белите дрехи е съвсем реална, особено в делнични дни. Хубаво е да обличате дрехи в бяло, когато наистина има определен повод и не сте на работа. Да речем, когато сте решили да се позабавлявате с приятели или пък присъствате на някакво официално мероприятие. Е, ако сте решили да заложите на бялото и в делника, то опитайте се да предпазите светлата си блуза, като върху нея облечете тъмен цвят сако.

Как правилно да носим дрехи в бяло

4. Бялото е страхотен избор, когато имате тен Кожата с бронзова загар се съчетава перфектно с белия цвят. Идеята да ползвате бронзиращ крем в това съчетание обаче не е никак добра, тъй като при всички случаи ще остави доста неприятни следи по белия ви тоалет.

5. Съчетаването на бялото с останалите цветове също е важно. Абсолютно демоде е да носите чисто бяла дреха комбинирана с кремава или такава в цвят слонова кост. По този начин бялото ще стои прекалено ярко, а другият цвят ще придате едва ли не замърсен вид на дрехата ви.

6. Ако ви се струва, че носенето на само един цвят прави вашият тоалет малко скучен изберете различни материи, когато комбинирате белите си дрехи. Съчетайте плетено пуловерче с шифонова пола или бяла кожа с коприна или памук. Ако пък смятате, че изцяло бялата визия е прекалено размита, то тогава добавете един ярък цвят под формата на аксесоар. Коментари