12 здравни трика срещу зъбобол, пърхот и пъпки

Научи мозъка си да помни важните неща, а тялото да те слуша и да стане в най-добрата си форма. 12 простички, но работещи трика да покажеш на тялото кой е шефа. Прочети по долу.

1.Иглички

Ако ръцете ти изтръпнат заради странната поза, в която са били, наклони главата си на ляво и надясно няколко пъти. Това безболезнено ще намали игличките за по-малко то минута.

Изтръпването в ръката и рамото чест е резултата от притискане на нерви във врата ти. Отпускай мускулите на врата, ща намалиш напрежението

2. Бодежи

Ако си като повечето хора и тичайки издишваш, когато десния крак стъпи на земята. това напряга черният ти дроб /който се намира от дясната ти страна/, което придърпва диафрагмата ти и създава дразнещ и болезнен бодеж. Решението – издишвай, когато левият ти крак докосне земята.

3. Зъбобол

Ако те боли зъб, потъркай с кубче лед дланта отгоре, на ципестото място, където започват пръстите. Това може да намали болката с 50%, защото нервните окончания в тези зони стимулират зоната на мозъка, която блокира сигналите от лицето и ръцете ти.

4. Синини

Искаш да си облечеш къса пола, но имаш синина на крака? Потопи памучно или вълнено парче плат във винен, бял оцет, след това притискай нежно върху синината за един час. Оцетът ще облекчи болката и ще намали синката.

5. Килограми, които няма да варират

Подобри тренировките си, като изненадаш тялото си. Понеже мускулите ни лесно се адаптират към упражненията, сменяй програмата си най-малко на шест седмици, съветват инструкторите по фитнес. Предизвикай тялото си.

6. Проблеми с паметта

Ако на сутринта имаш изпит, прегледай най-важното, преди да заспиш. И тъй като повечето процеси на запаметяване се случват по време на сън, всичко, което прочетеш преди лягане, е по-вероятно да се съхрани в дългосрочната ти памет.

7. Не чуваш?

Мъчиш се да чуеш какво ти говорят на шумен купон? Приведи се с дясното си ухо към говорещия – то има и по-добро чуване от лявото, казват изследователи от Университета в Калифорния. Лявото ухо пък по-добре улавя музиката.

8. Трудни за стягане коремни мускули

Затвори очите си. Сериозно. Когато правиш упражнение за коремни мускули върху топка със затворени очи, е много по-предизвикателно. Нямаш точка за баланс, тялото ти е нестабилно и мускулите на корема ти трябва да работят повече, за да запазиш равновесие.

9. Пърхот

Забелязваш бели прашинки върху раменете си? Масажирай скалпа, за да се омазни кожата, освобождавайки естествена мазнина, която ще задържи пърхота на главата. След това разтръскай главата надолу, за да се отървеш от остатъците.

10. Дразнещи пъпки

Използвай противовъзпалителната сила на меда и постави малко на място преди да си легнеш. Покрий с лепенка, за да не лепнат след това чаршафите.

11. Безпокойство

Забави учестения си сърдечен ритъм като духаш на палеца си. Понеже палеца си има собствен пулс, ако можеш да успокоиш него, ще помогне също и на сърцебиенето.

12. Не можеш да отлепиш от леглото

По-лесно е да станеш рано, отколкото да си мислиш. постепенно се събуждай с няколко минутки по-рано в продължение на седмица. Така, когато дойде време да тръгнете на палатка в 6 сутринта, няма да е проблем. Коментари