4 трика за бърз растеж на косата

Всяка жена си мечтае да има гъста, здрава и разбира се, ако е възможно дълга коса. Вероятно и на вас ви се е случвало косата ви един ден просто да „откаже” да расте? Всеки ден я наблюдавате, а тя си остава със същата дължина от месеци. Сякаш нищо не може да се направи, за да мръдне поне със сантиметър надолу.

Причините, които водят до спиране на растежа на косата са много- стрес, депресия, неправилно миене, агресивна терапия, но това не бива да ви безпокои, тъй като с малко повече усилия и търпение от ваша страна, проблемът ще бъде разрешен. Специалисти в областта са установили, че растежът на косата наистина може да спре за неопределен период от време, ако не се вземат необходимите мерки за нейното възстановяване. Тук ще ви предложим четири съвсем прости съвета, с които няма да позволите това да ви се случи.

Как косата да достигне желаната дължина за кратко време?

Не забравяйте хидратиращите продукти!

Ако не искате косата ви да изтънява, наблегнете на хидратиращите продукти. Истината е, че едно добро хидратиране ще се справи със сухата и увредена коса. Добрата хидратацията помага и за по-бързия растеж.

Има хора, които използват обикновен шампоан и това въобще не вреди на косата им. Но ако не сменяте шампоана и ползвате един и също дълго време, особено пък и от тези за левче, то определено на по-късен етап ще възникнат проблеми. Ако имате тънка и суха коса ще забележите проблемите преди да е минал месец.

Косата просто ще спре да расте или пък този процес ще е изключително бавен. Както казахме, всичко се определя от това какъв тип е косата ви. Затова опитайте се да подбирате продуктите, не според рекламите и цените, а според типа на коса, която имате.

За да се грижите възможно най-добре за косата си задължително в банята трябва да имате набор от хидратиращи шампоани и балсами. По този начин определено ще съдействате и за по-бързия растеж и мечтаната от вас дължина.

Топлината вреди на косата. Защитете я!

Ако поставяте хидратиращи продукти само преди да използвате на пресата за коса или машата това е абсолютно недостатъчно. Ако искате да си подсигурите цялостна защита на косата си, трябва да започнете да се грижите много преди това.

Не само топлината отделяна от пресата или машата вреди на косата ви. Слънчевите лъчи също могат да бъдат опасни, особено когато попадат директно върху косъма. Ако сте на плаж или излизате в твърде горещо време, хубаво е да не излизате без шапка, за да не гори косата ви от преките слънчеви лъчи, които достигат до нея. Известно време преди да излезете от дома си не използвайте и продукти, които съдържат вредни химикали. Слънце и химикали е смърт за косъма и така растежът ще спре за неопределено време.

Как да помогнем за бърз растеж на косата

Четката за коса трябва да се сменя често!

Четката трябва де се избере внимателно. Игличките на четката не бива да са прекалено нагъсто една до друга. Другото правило, с което трябва да се съобразите, когато избирате четка че зъбците не бива да са много на брой. Така само ще увредите косата си. Може би е по-удачно да смените четката с гребен, за да не се стигне дотам. С гребен по-лесно ще направите косата си здрава и блестяща.

Друга важна стъпка – не решете косата си прекалено често, въпреки че сте чували какви ли не съвети за сресването и колко полезно било да се прави поне по 20 пъти на ден. Не е вярно, особено пък ако използвате четка. Честото ресане може да навреди на нейната здравина и косата да спре да расте. Важно условие за здрава коса е и това, че четката трябва да се сменя поне на 6 месеца.

Зарадвайте косата си с един „мързелив ден”!

Няма нужда да отделяте всеки ден часове, за да приведете косата си в идеален вид и то с помощта на всевъзможни уреди, които я увреждат допълнително. Просто й направете подарък – един ден, в който да „диша”. След като я изкъпете не се ползвайте сешоар, нека изсъхне сама. След това си направете ефектен кок за летните жеги.

Поне веднъж седмично щадете косата и не я третирайте с преса, сешоар, стилизанти. Така ще й помогнете освен да стане по-здрава, но и да расте по-бързо. Топлината, която уредите за коса отделят уврежда силно косъма ви и трябва да се избягва. Особено пък лятото! Коментари