Кондиломи – лечение с лекарства, билки и народна медицина

Кондиломи – лечение с лекарства, билки и народна медицина.Вие сте чували за човешки папилома вирус. Най-често срещаните вируси, които се предават предимно по полов път – HPV. Лекарите твърдят, че поне 40 типа от този вирус носят риска за развитие на рак и могат да предизвикат заболяване от рак на маточната шийка. Но има и такива, които са с нисък онкологичен риск – това са кондиломи.

Срив на имунната система и заразяване е причина за появата на човешкия папилома вирус .

Като цяло засяга повече жените и по-малко мъжете. При мъжете само около 5% от заразените с вируси с висок онкологичен тип развиват рак на пениса или на ануса. При тях обикновено се развиват кондиломи.

Жените, които са заразени с високорискови типове HPV могат да имат цервикални предракови състояния и естествено цервикален рак. Дамите инфектирани с нискорискови типове HPV развиват анални и генитални кондиломи както и доброкачествени ниско-степенни цервикални клетъчни промени.

Кондиломи

Кондиломи или генитални брадавици са нещо подобно на разтегнат капилярен слой на епитела на кожата и образуват израстъци. Докато кондиломите са в процес на растеж, лицето не е заразено, но след като вируса достигне епидермиса, рискът от инфекция в контакт с болни се увеличава драстично. Те са доброкачествени тумори от папиларен или пъпчив тип. Наименованието им идва от гръцки език и означава тумор, израстък.

Причини за кондиломи при жените, които предизвикват активирането на HPV

1.Отслабване на защитните сили на организма (продължителна употреба на антибактериални средства, недохранване, глад, диета, недостиг на витамини, HIV инфекция и други хронични инфекции, рак, стрес и т.н.).

2.Бременността е състояние, при което се потиска имунната система.

3.Следродилен период (физически и нервно изтощение, хиповитаминоза, хормонални промени).

4.Неизползване на контрацептични бариери по време на случайни сексуални актове.

5.Сексуален контакт с вирусоносител 

6. Лоша лична хигиена.

7.Инфекциозни болести предавани по полов път.

8.Безразборен секс.

HPV се предава само от болен човек на здрав:

Основният начин на предаване са сексуални контакти. Съществува висок риск от инфекция по време на един необезопасен полов акт със заразен партньор – 75%.

Можете да хванете кондиломи и от използването на общи кърпи, дрехи и други неща, които се използват в ежедневието.

Инфекция може да възникне по време на втората фаза на раждането, преминаването на плода през родилния канал на майката, на лигавицата, на която има кандиломи. Този път на заразяване се нарича вертикален.

Видове кондиломи – Има два основни вида кондиломи (брадавици):

екзофитни – островърхи

ендофитни – плоски

1.Екзофитните /генитални кандиломи / растат навън като се образуват по повърхността на кожата с папиларна повърхност. Този тип генитални брадавици, са причинени от типа HPV с ниска онкогенна дейност.

2.Ендофитните или плоски кандиломи растат съответно дълбоко в епителните слоеве, то причинява такива промени, които, ако не се лекува, бързо се трансформират в рак. Ендофитните брадавици се дължат на HPV тип със злокачествен процес и с висока степен на риск.

Обикновено любимата локализация на плоските брадавици при по-слабия пол е на шийката на матката.

Следователно жени с диагностициран HPV в тялото, и особено с наличието на генитални кондиломи (брадавици), са с висок риск за развитие на рак на маточната шийка.

Папилозните вируси се проявяват в 3 форми: латентна, субклинична и клинична.

Различават се по своите симптоми и вътрешни проявления на кондиломатозата. Всички островърхи кондиломи се делят на 4 вида: типични островърхи, хиперкератотически, папулозни и плоски.

Допълнително има и кондиломи на Бушке-Льовенщайн. Те са с по-голям размер новообразувания, които се появяват от сраствания на кондиломатозни израстъци. Този тип кондиломи стремително се разрастват, разрушават тъканите намиращи се под техните основи и за тях е характерно отделянето на лепкава слуз.

Симптоми 

Най-ранните симптоми на гениталните островърхи кондиломи – е появата на малки, няколко милиметра образувания на типични места в региона на аногениталните области.

Инкубационният период е от няколко месеца до няколко години, в зависимост от състоянието на имунната система на организма. След като защитата му е отслабена, веднага HPV се активира „пробива“ повърхностният слой на епитела – епидермиса и излиза под формата на брадавици.

По време на периода на растеж на образованието, което е много кратко, само няколко часа (до 6 часа), пациентката може да почувства лек сърбеж и парене в областта на ануса и гениталиите. Обикновено се формират няколко брадавици.

Техните размери са малки и достигат само няколко милиметра. Външността на формациите е пъпчива, неравна и по вид приличат на карфиол. След като кондиломите твърдо се установят на кожата или на лигавиците, дискомфортът изчезва.Туморните образувания като формации имат тънки крачета, понякога изтънени, така че тя изглежда като една нишка, и широка основа.

Цветът на брадавиците също е различен.

Те могат да розови, лилави, червени или червени. Характерна особеност на брадавиците е тяхната склонност да се слеят. С течение на времето, малките брадавици се сливат, за да образуват гигантски кондиломи Бушке-Льовенщайн, които са склонни към гниене и накисване.

Кондиломите при жените обикновено са локализирани върху кожата на перинеума, около ануса, по слизестата вестибюла, до мястото на малките срамни устни, в близост до клитора.

Често се случва образуването на брадавици в ректума да води до проблеми с изхождането (болка по време на изхождане, сърбеж, кървене) и в уретралния канал (пациентката се оплаква от затруднено и болезнено уриниране).

Жените с прекомерна емоционалност, стават често предмет на стрес – също причина за отслабване на имунната система и появата на кондиломи.
Ако образуванията се намират върху кожата на перинеума, те не причиняват никакви оплаквания със своя неугледен вид.

В случай на появата на брадавици по лигавицата на шийката на матката или влагалището, могат да се увеличат местата с увредени структури, да се получи заустване, може да се появят, гнил мирис, примеси или кръв след полов акт.

Как да разберем дали това са кондиломи?

Разграничават се генитални островърхи кондиломи, заразен молуск, и ракови процеси на кожата и лигавиците. Диагностицирането на болестта е съвсем проста. След обстойна анамнеза и оплаквания лекарят изследва аногениталния район, вагиналната лигавица и шийката на матката.

Ако се съмнявате в диагнозата, лекарите пускат всички изследвания. Жените, преминават колпоскопия, за да се разберат какви плоски брадавици са налице, дисплазия и дори рак на маточната шийка. Третират се с разтвор от оцет на лигавицата на маточната шийка, както и на съдовете, които захранват кондиломите. Засегнатата област придиобива белезникав цвят. Показаният анализ на кръвта от PCR за определяне на типа на вируса, определя дали е карциногенен и броя на HPV.

Назначаването на кръвен тест за сифилис, и имунодефицитен вирус е задължително да бъде направен и на сексуалния партньор на пациента. Също взетите натривки от повърхността на онкологичните брадавици,за рак на маточната шийка и от цервикалния канал. Ако лекарят подозира злокачествено заболяване, е необходимо да се направи биопсия – проба от съмнителните области. Ако са открити кондиломи в уретралния канал се назначава уроцистоскопия и при предполагаеми налични брадавици в ануса – аноскопия.

Жени, които са лекувани с антибиотици, също са предразположени към появата на кондиломи.

Премахване на кондиломи.

За жалост лекарство, което може да доведе до пълното им отстраняване няма. Често и много често вирусът се пробужда отново при някой нов срив в имунната система.

1.Криодеструкция. Този метод помага за лечението на кондиломи при жените с помощта на азотна киселина. Тя разрушава тъканите на израстъците. Методът е евтин, но изисква висока квалификация на лекаря, защото в противен случай могат да бъдат изгорени съседните здрави тъкани.

2.Премахване на кондиломи с лазер. От лечението на кондилози при жените е забелязан голям ефект. Лазерният лъч буквално ги изпарява и оставя на тяхното място струпеи. Няколко дни след лазерната терапия, те сами си падат. Предимствата на лазерното лечение са простота, точност на въздействието върху болните тъкани и околните тъкани не са засегнати. У нас вече има модерни центрове за лазерно и други методи премахване на брадавици, бенки, кондиломи и други.

3.Лечение с радиохирургия. С този метод много добре се лекува кондиломатоза. Върху мястото на разположения кондилом на пациентките се насочва уред с излъчване на радиовълни с висока честота. Това позволява ефективно отстраняване на образуванието, без да се увреждат съседните тъкани. При този метод е налице висока точност на действие, почти без болки и се извършва само за половин час

4.Горене на кондиломи. При термокоагулация или обгаряне на кандиломи, те се подлагат на висока температура. След обгарянето им, остават струпеи, които падат след няколко дена. Лечението е болезнено и затова е под местна упойка. Един от по-модерните уреди за термокоагулация е WISAP-6001 предназначен за на доброкачествени тумори на шийката на матката. Той е евтин, но и болезнен метод за отстраняване на кондиломите от гениталиите.

5.Химически изгаряния – химиодеструкция. С този метод се използват химически вещества за разрушаване и премахване на тъканите на новообразуванията. Извършва се главно с азотна киселина, но и с други специални препарати. Процедурата се изпълнява няколко пъти до пълното излекуване на израстъците.

Кондиломи при мъже.

Гениталните кондиломи при мъжете – това са кондиломи, които са провокирани от човешкия папилома вирус, подобно и на тези при дамите. В резултат на инфекция с вируса, епителните клетки започват да се размножават бързо и по интимните области директно върху пениса или на главичката му. Що се отнася до начините на предаване, случаите на домашна инфекция са изключително редки, вирусът се предава главно чрез необезопасен сексуален контакт, където предаването възниква при всякакъв вид секс като вагинален или чрез орален, или анален.

Мъжките генитални кондиломи имат проблем с откриването им, тъй като те не са толкова забележим както при жените. Те могат да се появят: на члена на главата, на препуциума, на скротума, на пениса, около ануса. Тяхното разпределение и явление като кондилоза се обуславя от папилома вируси типове 6,11, 16,18,33.

Локализацията на кондиломите може да бъде обяснена и с момента, в който те се появяват в тези места, които са предразположени към микротравмиране по време на полов акт. Ето защо, толкова често те се намират на главата на пениса или на друго място по-рядко.

Всяко увреждане на кожата е един вид покана за вируса. Съответно по локализирането на кондиломите може да се разбере как се предават чрез сексуален контакт. Трябва да се знае, че например кондиломите около ануса имат тенденция за по-нататъшно разрастване, защото около сфинктера се създават идеални условия за възпроизвеждането на вируса. По отношение на цвета и количеството, кондиломите могат да бъдат единици, но и множество тумори.

Причини за възникване и разпространение на кондиломи при мъжете

Както посочихме по-горе, основната причина за генитални островърхи кондиломи е незащитен секс с носител на вируса и микротравми на гениталиите. Въпреки това, ако ние говорим за причините за брадавици, заслужава да се отбележи и всяка друга. Фактът, че симптомите на вируса след инфекцията са под формата на кондиломи, но не е задължително да се появяват. Първият етап на болестта може да продължи с години, и брадавиците ще започнат да се появяват само при определени предразполагащи фактори, а именно, падането на имунитета.

Намаляването на защитните функции на мъжа могат да бъдат причинени от:

Нетрадиционен сексуално поведение (разработен заден двор – хомосексуалност).

Хипотермия, или обратното, прегряване на организма.

От претоварване, липса на здрав сън.

Продължителен стрес.

Липсата на витамини.

Прекомерната консумация на алкохол и тютюнопушенето.

Симптоми и признаци на генитални кондиломи при мъжете

Лечението трябва да започне веднага, тъй като кондиломите могат да доведат до рак! Десетки хиляди хора вече са възстановени от гадните кондиломи в слабините.

Просто имайте предвид, че веднъж влезнал в организма, вирусът вече е в него за цял живот. Инкубационният период може да продължи от няколко седмици до една година, но всичко зависи от имунитета на човека. В някои случаи, пълното възстановяване от външните прояви може да се случи независимо от силите на тялото, но само проявленията изчезват, самият вирус остава в преносителя. Всеки човек има симптоми, които се проявяват по различни начини, но тъй като падането на имунната система се активира, вирусите се появяват върху кожата на гениталиите под формата на обриви и генитални брадавици.

Обърнете внимание на следните характеристики:

Има кондиломи с малък размер, колкото главата на една карфица.

Кондиломите могат да останат непроменени по размер, а могат и да растат.

Понякога е налице сливане на близките израстъци.

Когато правите секс, опасните кондиломи могат да предизвикат дискомфорт и болка.

Големите кондиломи в ануса могат да бъдат склонни и да кървят.

Наличието на брадавици в уретрата правят уринирането болезнено.

Кондиломи – сливане в големи тумори – ”гребен на петел”.

Отделно от това, ние отбелязваме, че местоположението на уретрата може да доведе до нейното възпаление при мъжете, плюс това да бъдат присъединени и други съпътстващи инфекции. От силния спад на имунитета кондиломите могат да се слеят в големи тумори, така нареченият „гребен на петел“. В този случай, симптомите са болезнени и причиняват различни дискомфорти.

В някои случаи, човешкият папилома вирус може да доведе до това, което се наблюдава при симптомите на интоксикация на организма. Тогава се диагностицират: обща слабост, неразположение, сънливост, втрисане, висока умора.

Вероятност за усложнения

Едно от най-честите усложнения на кондиломите, е добавянето на бактериална инфекция, срещу които могат да се проявят симптомите на цистит при мъжете или баланопостит. При местоположението на брадавици в уретрата може да се развие хроничен бактериален уретрит.

В някои случаи, като този на снимката, кондиломите са разположени в близост до отвора на уретрата, което усложнява процеса на уриниране и може да доведе до образуване на белези. Кондиломите около ануса могат да предизвикат развитието на абсцес, но тази болест много трудно се лекува. И все пак трябва да се отбележи, че наличието на кондиломи по гениталиите, като на снимката, могат да доведат до депресия, промяна в сексуалното поведение и падането на потентността и либидото.

Лечение на генитални брадавици при мъжете

1.Тяхното лечение е винаги сложно и е важно да се подчертае, че успоредно с лечението трябва да се повишава и имунитета.

2.Най-общо лечението се състои от отстраняването на външните прояви и имунотерапия.

3.Директното лечение на кондиломи с отстраняването им, се извършва по следните методи:

4.Криодеструкция. Ниските температури на течния азот дават ефекти върху кондилома. След замразяването, туморът изчезва от кожата.

5.Лазерно лечение. Въздействието на лазера върху брадавиците е огромен плюс – унищожава се само заразеното месо, докато околните тъкани не са засегнати.

6.Лечение с радиохирургия. След отстраняването на кондиломите, кожата се лекува напълно в рамките на един ден.

7.Обгаряне. Евтин, но и болезнен метод за отстраняване на кондиломите от гениталиите.

8.Химически изгаряния. Използват се силно концентрирани съединения на базата на Солкодерма или Кондилина.

9.Понякога лечението на кондиломи може да се извърши с препарати съдържащи интерферон, но методът има своите странични ефекти и противопоказания.

10.За бързи лечение с премахване на брадавици на местата, се използва крем или гел Алдар Панавир, спрей Епигенес секс, в края на краищата ние говорим за лечение на интимните зони.

За имунната система се пият имуномодулиращи лекарства като Интерферон, Цикоферон, Иммунал.

Гениталните брадавици при мъжете могат да бъдат предотвратени, с естествена превенция, която се състои от правилно хранене, вземането на витамини, провеждане на нормален сексуален живот, и поддържане на нормална физическа форма.

Кондиломи в устата.

Гениталните кондиломи са образувания по кожата, които могат да се появяват освен в гениталната област и в устата. Всичко казано за кондиломите появяващи се по гениталиите, се отнася и за тези, които се появяват и в устата. Това се случва при лица, имали орални сексуални контакти със заразен с вируса партньор. Обикновено кондиломите не са придружени от субективни оплаквания, но е възможно в някои случаи пациентът да получи сърбеж в областта на появата им. При заразени с коментирания вирус НРV бебета са наблюдавани кондиломи в гърлото и носоглътката.

Чрез орален секс се разпространяват и всякакви други венерически болести и дори само от целувка.

Кондиломи по езика.
Брадавиците в устата започват да се появяват на лигавицата на езика, вътрешната страна на устните и бузите, твърдото и мекото небце. Появява се червена граница с малки безболезнени възвишения, те обаче могат бързо да растат за няколко часа само и след това спират по-нататъшния си растеж, запазвайки дългосрочно едно и същи размери. рядкост е твърде бързия растеж на гениталните островърхи кондиломи в устата.

Кондиломи – лечение с оцет.

Компрес напоен с лук и оцет помагат за лечението на кандиломи. Използва се ябълков или винен оцет с настърган лук в плат, с който се прави компрес и се поставя на болното място в гениталиите. Терапията с оцет и лук продължава дълго време. Друг вариант е да се напои памучен тампон само с ябълков оцет. Държи се 40 минути и се прави веднъж дневно или по два пъти – сутрин и вечер, ако е тежко положението.

Оцетът щипе, но се налага да се изтърпи. В някои случаи кондиломите са изчезвали за една седмица. След процедурата болното място може да се маже с кремове. Все пак прилагането на оцет за лечение на кондиломи е нож с 2 остриета, защото гениталната област е нежна. Затова се препоръчва предварителна консултация с лекар.

Вътрешни кондиломи.

Вирусът HPV както вече казахме атакува целият организъм. Затова на всяко място по тялото могат да се появят кондиломи. Дори и по тези, които не са имали контакт с брадавиците на друг човек. Дори и хора, които не са правили анален секс страдат от кондиломи из вътрешните органи.

Вътрешните кондиломи е възможно да засегнат както жените, така и мъжете – да се развият около ануса и навътре, да засегнат уретрите и ректума.

Има и случаи, когато при отстраняването им по хирургичен път, се нормализират функциите на тези органи. Голям е рискът за бременните жени, които са заразени с вируса, техните бебета също да се заразят по време на раждането и да развият кондиломи например в устата. Този риск се избягва като се приложи раждане със секцио.

Анални кондиломи.

Пациентите с анални кондиломи могат да имат симптоми като: сърбеж, слуз, усещане за чуждо тяло в аналната област, кървене. Те са безболезнени в повечето случаи при опипване и не предизвикват дискомфорт в началото, но в замяна на това имат доста бърз растеж. Папиломният вирус, който ги предизвиква се предава от човек на човек чрез контакт, включително и нормален и анален секс, и т. н..

Отстраняването на аналните кондиломи е необходимо. Ако това не се направи, техния размер и брой се увеличават бързо, което води до болка и дискомфорт. Ако навреме не се лекуват, вероятността за поява на злокачествено образувание (рак) в засегнатата зона много се увеличава.

За премахването им има няколко възможности:

Докато са още много малки и извън ануса, то се провежда с лекарствени лосиони или израстъците са отстранявани хирургически.

Когато се намират директно в ануса, лечението им е трудно, но с течен азот и други методи отстраняването им е възможно. Прави се местна упойка с анестетици – лидокаин или новокаин. Може понякога да се наложи дори и пълна упойка.

В допълнение към хирургическите операции се провежда и специален терапевтичен курс, който е предназначен да повиши имунитета на човека.

Лекарства за кондиломи.

За всеки пациент лекарствата и природните лекове не действат еднакво ефективно. Затова всеки трябва да сменя и да изпитва кое действа най-ефективно. Дори и някои от изписаните лекарства от лекар имат нужда да се сменят, докато пациентът попадне на най-подходящото.

Така например на някои пациенти им е изписано Алким Форт е имунностимулатор, и много пациенти са доволни от неговото успешно лечение. От него трябва да се изпият 3-4 опаковки, по схема: 20 дни се пият, 10 се почива и това продължава 3-4 месеца. Хапчетата са 60 бр., но във всяка аптека не се намират. Коментатори споделят за цени от 59 до 67 лв., но във Франция – струват между 11 и 16 евро. Затова някои ги поръчват оттам.

Други изписвани от лекарите лекарства са Мирамакс; Алдара; Кондилин (за мазане); Epigen intim (спрей); Виферон; Генферон; Циклоферон; Гоприносин; Панавир. Алдарата е крем с цена 140лв. и стига за половината от лечението, което е за 3 месеца.

 Изопринозин и да се мажат с Кондилин и след това спират.

Прилага се и последователна употреба на Кондилин, после Алдара, и т. н.

Горенето с ток и обработването със скалпел е доста болезнено в сравнение с намазването с швейцарското лекарство. Фирмата се казва ”Солко”, ампулата, която продава ”Солкодерм“, а цената й е 70 лева. Тя представлява разтвор на киселинна основа и има опасност за здравите тъкани около кондилома, и е опасно да се прилага самостоятелно у дома. За процедурите е нужен лекар специалист с опит. Пациентът веднага си тръгва след процедурата, кондиломът побелява и не се усеща болка, и до 2-3 дни той пада.

Освен тези лекарства, коментатори споделят ползата от приемане на билкови чайове от женшен или ройбос.

Изопринозин кондиломи.

Едно от лекарствата използвани за кондиломи е Изопринозин. То съдържа инозин ацедобен димепранол на таблетки по 500 мг. Използва се за подсилване на имунитета на организма и неговия имунен отговор към вирусни инфекции и за лечение на някои о тях. Лекарството действа главно на компонентите на клетъчния имунитет. Има подчертан антивирусен ефект.

Използва се при херпес зостер; варицела и рубеола; афтозен стоматит; заушка; хепатит; морбили; генитални брадавици и инфекции, от човешкия папилома вирус; вирусни инфекции, като инфекциозна мононуклеоза; подостър склерозиращ паненцефалит; инфекция от цитомегаловирус.

За бременните жени се препоръчва да се консулират с лекар дали могат да употребяват лекарството. При предозиране не се наблюдават странични ефекти. Не действа със замайване на главата и не пречи за шофиране или има само пренебрежим ефект.

Препоръчителната доза е да се разпределя по 50 мг на 1 кг телесно тегло за деня. Обикновено се пада по 3 г дневно разпределени в 3 пъти по 2 таблетки дневно. Има и нежелани реакции, които не всеки получава като хриптене, подуване на клепачите, устните или лицето, затруднено дишане, сърбеж или обрив и други. При тези и други симптоми се обадете на вашия лекар.

По интернет можете да закупите лекарството цената е 35,04 лв. Кой знае защо в Гърция струва 5 до 6 евро.

Корилиус е едно изключително средство срещу кондиломи и за повишаване на имунитета. Цена около 35-40 лева за 60 таблетки

Приемането на Coriolus-MRL повишава и стабилизира имунната система, която се активира и неутрализира вирусната инфекция. Хранителната добавка е от съществено значение за съвременното лечение на HPV инфекциите самостоятелно или в комбинация с хирургична интервенция. Повишава защитните сили и подобрява общото здраве на организма, благодарение на специалната култивирана гъбна биомаса – мицел и плодни тела от Кориолус верзиколор. Хранителната добавка Кориолус-МРЛ влияе благоприятно на нервната система, намалява усещането за физическа и психическа умора и намалява болките в мускулите. Продуктът се препоръчва като съпътстваща терапия при онкоболни.

Кондиломи и бременност.

Както вече казахме папилома вируса се появява из всички органи по тялото, даже и те да не са били в контакт с кондиломи. Такъв е случаят и с бременните жени, които са заразени. За тях има риск да предадат заразата на бебето при раждането, което може да развие кондиломи в устната кухина например. Често се появяват нарушения на ларинкса и гласните струни, когато детето стане на две години. Това не е безопасно, тъй като може да се стигне до заболявания на дихателните пътища. В такива случаи със заразени бременни жени е по-правилно бременните жени да раждат със секцио.

По-правилно е кондиломите да бъдат отстранени преди бременността. Методът на обгаряне на генитални брадавици с азотна киселина е ефективен за лечение при бременни жени, не лекарят специалист ще определи дали да се използва тази химична интервенция. Химическото премахване на кондиломи с препаратите ”Солковагина”, ”Кондилин”, ”Imiquimod” и други може би, причиняват некроза на тъканите. Този метод е противопоказан за бременни жени.

Лекуващият лекар може да препоръча на бременните жени за 10 дни да пият „Genferon 500“, след това „Genferon Light“ за един месец. Това става по мнението на специалистите.

Кондиломи лечение с билки.

За имунната система

За засилване на имунната система се препоръчват билкови чайове, цитрусови плодове, лук – кромид и зелен, чесън, боровинки, червени боровинки, пресни зеленчуци и други, които са полезни за това. Ето един от билковите чайове с комбинация от билки: 3 филтърни пликчета лайка, 1 филтърно пакетче невен, няколко листа от касис, няколко пресни и ли сушени листа от малини, 2 резена лимон, 2-3 резена корен джинджифил, захар или по-добре мед за вкус.

Билков чай за усилване на имунитета, подходящ и за кондиломи.
Залейте съставките с кипнала вода 1 литър в чайник или тенджера. След като чаят изстине е готов за пиене.

От аптечната мрежа може да ползвате женшен, родиола розея, елетерукок. За подобряване на имунната система е от полза да се изхвърли от употреба тютюна, алкохола, наркотиците, лекарствата, които оказват такова понижаващо имунитета действие. Добре е сутрин да се прави бягане или вечер, да се избягват животинските мазнини и меса, сладките храни, пърженото.

Змийско мляко за кондиломи

Тази мощна билка под формата на пресен сок или алкохолен екстракт, с който се намазва болното място. Трябва да се избягва контакт на сока със здравата тъкан. Препоръчва се 2 пъти дневно да се мажат кондиломите с този сок или етилов екстракт от змийско мляко. Това да се прави няколко дни докато върхът на кондиломите стане черен и на края изчезнат сами.

Листа от каланхое

Това растение може да помогне за отстраняването н акондиломи, брадавици и други. Вземат се листа от стайно калаланхое и се изстисква сок от тях, с който се мажат кондиломите. А може ида се нарежат на ситно листата и да се наложат стрити върху болното място за по-дълго време.

Алов Вера

Това растение се използва като се изстиска сока от него и се налага на компрес или се втрива. Достатъчно е веднъж на ден да се проведе процедурата. Може да се използва и готов сок от Алое като си го купите от аптеката. Сокът се нанася върху тампон памук и се прикрепя с лепенка и се приспива с него. Ако искате можете да го ползвате вътрешно като пиете сок от Алое, той усилва имунната система.

Сок от глухарчета

Сок от глухарче за кондиломи.
Лечението през летния период може да се проведе със сок от глухарчета. Диворастящото растение се смила на блендер или се нарязва и след това се изстисква с марля. Със сока от глухарчета се намазват гениталните брадавици – кондиломите.

Масло от чаено дърво за кондиломи

То е уникално и много ефективно средство, което гарантира избавление от опасните кондиломи, без значение на коя част от тялото се намират. Маслото от чаено дърво има антивирусни и антисептични свойства, които са полезни за лечението на кондиломи и други израстъци, рани и т. н..

Смесват се лековитото масло ( 4-5 капки) с около 10 г бадемово масло или висококачествен зехтин. С получения микс са мажат папиломите и се оставя върху кожата за 1 – 2 часа. Изплаква се като се препоръчва това да става с топла вода.
Друг вариант е да добавите от антисептичния маслен екстракт към водата във ваната за къпане. Отпуснете се в нея за 20 минути.
Да се запомни, че това масло е много силно и никога не се маже директно върху кожата, тъй като има риск да се получи силно дразнене.

Обикновено се правят по два-три курса на ден с посочените 2 рецепти, докато се постигне добър резултат.

Рициново масло и кондиломи

Рициновото масло е предпочитано лечебно средство за много кожни проблеми, тъй като е без специфичен вкус и мирис, включително и за папиломи. В състава му влиза рицинова киселина, която е носител на противовирусни и противовъзпалителни качества. Те са полезни и необходими при коварните и досадните кондиломи.

Прави се компрес с рициново масло като в памук то се напоява и прикрепва към кожата с помощта на бинт или лепенка. С него се преспива, след което се почиства внимателно мястото с топла вода.

Освен това, за да се олющят ненужните мъртви клетки е необходимо да се ексфолиира обработваното място. Препоръчително е използването на гъба или луфа за баня. Повтаряйте всекидневно, папиломата потъмнява и сама пада.

Листа от смокиня

Листата от превъзходната смокиня са способ за горене на брадавици, известен много добре на древните лечители. Ползите от него се дължат на ензима фикаин, който присъства в млечния сок на растението, той гори брадавиците и даже действа същевременно и успокояващо на кожата и с това помага за облекчаване на дразненето. Просто трябва сокът да се остави на болното място да подейства за няколко часа и се изплаквате с вода.

Невен

Пресен сок от невен се използва от народната медицина за директно нанасяне върху възпаленото място, тъй като избавя от неприятните кондиломи.

По време на лечението с него няма да усещате характерните за кондиломите и брадавиците симптоми – като сърбеж. Успокояващите свойства на цветето се дължат на уханните цветчета. Прилага се също като сока от смокинови листа.

Кондиломи народна медицина.

Чесънът е един от най-добрите антиспептици и може да се бори с папилома вирус. Използвайте този зеленчук, по какъвто си начин изберете. Може счукан на компрес, или нарязани филийки от скилидка чесън да се налагат върху брадавиците, но трябва да са превързани с нещо и да може да се спи с него през нощта. Тогава сокът му ще изтича и затова трябва да е добре превързан. Можете също и да правите превръзката през деня кат я държите по 1 – 2 часа по 2-3 пъти на ден.

Може и смлян чесън да се направи на компрес върху болното място. Компресът трябва да е затоплящ с вата, полиетилен и марля.

Друг начин е просто смлян чесън да се вземе сока му, с който се намазват няколко пъти на ден брадавиците.

Консумацията на чесън суров или на таблетки също е полезно за лечението. Той усилва имунната система.

Терапия със зелени ябълки

Прясно изцеден сок от кисели ябълки се втрива в болното място. Това се препоръчва да става много кратно през деня през нощта. Терапията се извършва максимум за десет дни.

Прополис

Омекотено парче прополис се слага върху кондиломите. За да го омекотите може да го сдъвчете малко в устата и е готово. Прикрепя с евърйху засегнатата кожа и се оставя за 3 дни.

Картофи

За лечение се използват сурови картофени клубени. Нарязват се на ренде и се изстисква с марля сока от тях. Сокът се изпива по половин чаша 3 пъти през деня на гладно. Останалата част от пулпата се прави на топъл компрес и се налага върху болното място. Терапията трябва да продължи 2 месеца без прекъсване.

Вани за кондиломи

Към ежедневната хигиена може да се добавят вани с отвари от мащерка, борови иглички, лавандула, лайка. Тези растения са антисептици могат да помогнат за лечение на кондиломи.

Универсалният лек кромид лук е отличен антимикробен агент, полезен срещу разпространението на вируса. Той е способен да засилва кръвотока към болното място, а с това оздравителният процес значително се ускорява. Ако искате да го приложите за изгаряне на кондиломи, смесете го със сол, и ще получите желаната смес.

Нарязват се 2 глави лук на филийки и се поръсват със сол една лъжичка. Сложете ги в съд и ги покрийте с тензух. Така трябва да престои цяла нощ. На следващия ден се слага в преса, за да се извлекат максимални количества от неговия сок. Именно с него се лекуват и се третират брадавиците.

Трябва да престои час върху кожата, след което тя се изплаква и се подсушава задължително много добре. Процедурата се повторя няколко пъти, докато не се излекувате окончателно от проблема. За съжаление този метод предизвиква усещане за парене и затова не е сред най-предпочитаните, макар че то отминава бързо.

Овесена каша и кондиломи

Хранителната овесена каша е сред полезните природни алтернативи, които премахват неудобствата, причинени от папиломи. В състава й се намират компоненти, известни с успокояващи и противовъзпалителни свойства и които действат против дразненето. Благодарение на тях овесената каша действа за намаляване на болката, постоянния сърбеж и дразненето, които съпътстват развитието на вируса.

Смелете финно две чаши фино овесени ядки и ги добавете към ваната с хладка вода. В нея се отпуснете за 15 минути. Препоръчва се това да се прави 3 пъти дневно, всеки ден, както прецените според тежестта на заболяването Ви. С цел предпазване от повторна поява на кондиломи (рецидиви), смесете лъжица ситно смлени овесени ядки с нужното количество вода и направите паста.

Прилагайте я върху засегнатите места с леко търкане, с това се цели премахване насъбралите се измрели епидермални клетки и запушващия порите себум. Веднъж седмично ексфолирайте засегнатото място. Повторната поява на кондиломи се предотвратява с поддържането на кожата суха и чиста.

Сода бикарбонат

Тя може да подпомогне в борбата с опасния папиломен вирус благодарение на антисептичните си и силни противовъзпалителни свойства. В средата за вируса, която содата създава, неговото оцеляване е невъзможно.

След къпане, подсушете се, но без половите органи, те да останат мокри и ги поръсете с малко сода върху мястото на кондиломите. Преспете така със содата и се измийте на сутринта. Процедурата се повтаря до постигането на положителен резултат.
Може да опитате и друга рецепта като смесите 10 г рициново масло с малко сода (достатъчно количество да се получи гъста кашичка). Намажете я върху кондилома и отгоре сложете бинт или лепенка. Трябва да престои няколко часа и се измийте. Процедурата повторете два пъти през деня до пълно излекуване.

Кора от банан

Полезно е да се консумира поне по един банан на ден, който е полезен за стимулирането на имунната система. Това е много важно както казахме по-горе, за изцеление от вируса.

Банановите кори също са полезни, те бързо ще Ви избавят от брадавиците. Те са богати на антиоксиданти, както и на различни ензими, премахващи брадавиците безопасно и бързо.

Изрежете парче от бананова кора в зависимост от размера на кондилома. Кората трябва да се наложи с вътрешната част директно върху брадавицата и да се закрепи с превръзка (с бинт или лепенка, каквото изберете).

Вечер се преспива с този компрес. Трябва да се повтаря курсът, колкото се налага, необходимо (обикновено са достатъчни няколко седмици). Можете да правите компреса, докато окончателно се избавите от брадавиците.

Кондиломи – лечение с билки и народна медицина, какви са симптомите и причините за появата на инфекцията.

Яйце

Използването на яйце по народна рецепта гарантира изцеление от кондиломи след лечебен курс от 1 месец. Нанася се върху брадавицата едно прясно кокоше яйце. За по-лесно нанасяне може да си послужите с памук. Повторете процедурата три-четири пъти за деня. Не спирайте лечението, докато не бъде унищожен най-големия кондилом.

Витамин А

Капсули или таблетки витамин А, също помагат, за да се избавите от коментираните кондиломи. Ако решите да използвате таблетки, стрийте ги на прах като добавете към тях малко вода и получите кашичка. Нанесете я върху брадавицата, която искате да махнете и поставете лепенка за едно денонощие, след това повторете процедурата.

Другият вариант с капсулите за изпълнение е по-лесен и по-бърз. Просто стиснете капсулата извлечете съдържанието в нея. Направете същото както и с таблетките, но без да добавяте вода.

Екстракт от семе на грозде

Набавете си от магазините за здравословни и био продукти, чист екстракт от гроздово семе. Той се използва лесно за лечение на папиломи и същевременно е ефективен.

Сутрин нанесете няколко капки от него върху засегнатото от кондилома място, отгоре поставете лепенка и повторете вечерта.

Гъби Кориолус срещу кондиломи

Гъбите Кориолус, което означава в превод многоцветна (Coriolus versicolor) лекуват също кондиломи. В тях има полезни вещества полизахарид К и крестин, съдържащи се в нея, те стимулират имунния отговор, което води до по-бързото справяне с опасните кондиломи. Препоръчва се да се приемат таблетки с гъбата по два пъти на ден, и това ще помогне да се преборите по-бързо с инфекцията.

Китайската традиционна медицина предлага да се приготвя о чай от тази гъба на прах, за която е известно, че има не само противовирусни, но и антиракови свойства.

Изпитана рецепта

100% изпитана рецепта. Съставки: 15 г камфор на прах, 100 г дървени въглища, 300 г свинска мас. Въглищата се стриват на прах и се смесват с останалите съставки до получаването на мехлем. Вечер преди лягане заразеното място се мие с вода, в което има пепел от дърва и след това се маже с мехлема – до месец и спомен няма да остане от кондиломите.



 Коментари