8 супер ефикасни средства за отказване на цигарите

Как да спра цигарите!!! Пушачите са наясно, че задачата да се спрат цигарите далеч не е просто начинание. Желанието е налице, но пушенето е силно пристрастяващ навик и да се бориш срещу него е изключително трудно. Милиони хора по цял свят прибягват до какво ли не в борбата си с този порок.

Цигарите са причина за появата на редица болести.

Най-разпространените са ракът на белите дробове, устата и ларинкса. Цигарите увреждат черния дроб, бъбреците, сърдечносъдовата система. Изследванията показват, че отровните вещества вредят както на активните пушачи, така и на пасивните около тях.

Повечето пушачи се притесняват от абстиненцията, която се проявява, при спиране на цигарите. Усещането, което имат хората, когато се откажат от вредния навик, отшумява за около месец месец и половина и зависи от организма.

И ако все пак искате да спрете цигарите, но ви е трудно, ще споделим с вас някои изпитани средства, които помагат в борбата с вредния навик.

1. Женско биле

Ако безпокойство ви нараства и нуждата от цигари е голяма, се препоръчва бавното дъвкане на корени от женско биле. Изключително подходящ, тъй като пресъздава навика от пушенето. Същевременно женското биле детоксикира тялото и води до отвращение към тютюна.

2. Слънчогледови семки

Семките от слънчоглед са перфектно средство в борбата с вредния навик. Суровите семена са предпочитаният вариант, но могат да се консумират както на вас ви е вкусно.

3. Лайка

Отварата от лайка може да се окаже много полезен помощник при отказване на цигарите. Чаят от лайка помага да се намали безпокойството и нервността, които са характерни при спирането на цигарите. Чаят от лайка трябва да се консумира поне 2 пъти дневно, за да има ефект.

4. Валериан

Поради успокояващите си свойства валерианът действа особено благотворно при спиране на цигарите, тъй като намалява нервността. Валерианът ограничава раздразнителността и спомага за по-спокоен сън. Може да се приема както на хапчета, така и като отвара.

5. Плодове, зеленчуци и фрешове

Консумацията на пресни плодове и зеленчуци не само ще намали желанието да запалите цигара, но и ще ви помогне за детоксикацията на организма. Плодовете и зеленчуците помагат за премахването на натрупаните в тялото свободни радикали и отстраняват голяма част от токсините. Също така може да си приготвяте фрешове и смутита от различни плодове и зеленчуци. Всичко е въпрос на лични предпочитания.

6. Джинджифил

Джинджифилът е изключително ефикасно средство, което контролиране чудесно страстта за пушене. Макар и дъвченето на джинджифилов корен не е много приятно занимание, поради доста острия му вкус, трябва да се има предвид обаче, че е изключително ефективен.

7. Чесън

Чесънът е невероятна храна, която освен че е здравословна помага за ефикасно прочистване на тялото, докато същевременно се борим с вредния си навик. „Терапията с чесън“ се провежда всеки ден поне първия месец от отказване на цигарите, въпреки че някои могат да се откажат от него заради миризмата. На гладно се изяждат 2 скилидки чесън сутрин. Преди обяд още две, като се изпива и чаша прясно изцеден лимонов сок и още две скилидки преди вечеря . Много ефикасен метод, но имайте предвид, че е противопоказен за хора с ниско кръвно налягане.

8. Овесена вода

Тя е много полезна за детоксикация на организма. Овесената вода, освен че е е перфектно средство за борба със свободните радикали, помага и за намаляване на излишното теглото. А както знаете всеки отказващ цигарите веднага посяга към храната.

Овесената вода се приготвя изключително лесно. Към чаша вряла вода се прибавят две супени лъжица смлени овесени ядки. Консумира след хранене. Коментари