Бяло течение – причини и лечение

Не се панирайте от факта, че имате бяло течение, но и в никакъв случай не го раздавайте съвсем лежерно. Без значение от количество бяло течение и това дали имате оплаквания или не, показва, че организмът ви не е съвсем наред и трябва да се консултирате със специалист.

Симптоми на бяло течение
Мерки за успешно лечение на бяло течение
Домашни рецепти за лечение бяло течение

Бялото течение води след себе си редица заболявания като раничка на шийката на матката, инфекции на маточните тръби и др. Други възможни причини за възникване на бяло течение при жените са хормонален дисбаланс, хранително отравяне, анемия и запек.

Не се самолекувайте. Посетете гинекологичен кабинет и разберете каква е конкретната причината за възникване на бялото течение. Няма единен метод, който да е универсален за всички видове влагалищни течения, твърдят специалистите, така че сами е вероятно да се лекувате неправилно.

Преди да отидете на лекар не си правете никакви влагалищни промивки, тъй като те ще нарушат нормалния киселинен баланс и конкретната причина за появата на бяло течение ще се диагностицира по-трудно.

Ако имате характерни оплаквания, като неприятна миризма от влагалището и сърбеж на половите органи, а нямате възможност веднага да се консултирате със специалист, за временно решение на проблема може да си направите промивки с отвара от лайка, невен или с разтворена в един литър топла вода 1 с.л. сода бикарбонат.

Симптоми на бяло течение:

  • Неприятна миризма и засилена секреция.
  • Парене и сърбеж във влагалището.
  • Слабост и отпадналост на организма.
  • Често главоболие.
  • Тъмни петна около очите.
  • Болки в лумбалната област.

Мерки за успешно лечение на бяло течение:

1. Докато се лекувате спрете сексуалните контакти.
2. Следвайте стриктно инструкциите на гинеколога и не се притеснявайте да кажете на партньора си да се подложи на съответното лечение. Бялото лечение може да е следствие от трипер, трихомонас вагиналис и др.
3. Не спирайте лечението по средата и проследете партньорът ви също да изкара пълния курс. След оплакванията отшумят, мъжете често решават да спрат лечението, но ако не са напълно излекувани съществува риск отново да заразяват партньорката.
4. За да избегнете повторно заразяване дезинфекцирайте тоалетните принадлежности, гладете с гореща ютия и пара бельото. Не ползвайте общи хавлии.
5. Месец след лечението направете отново изследвания на влагалищното съдържимо.
6. Спазвайте строга хигиена – гениталиите трябва да се мият ежедневно с топла вода и сапун, който да не дразни кожата.
7. Прекратете всякакви случайни сексуални контакти.
8. Посещавайте редовно лекар. Ранната диагностика на бялото лечение помага за бързото му и пълно лечение.

Лечение с лекарства

По лекарско предписание лечението на инфекции с болестно бяло течение може да се провежда с вагинални глобули, свещички (супозитории) или вагинални таблетки. Сред най-често прилаганите медикаменти са полижинакс, гино-певарил, ломексин, клотримазол. .

Ефикасни домашни рецепти за лечение бяло течение

Вземете вътрешната част на мангото и я пасирайте. Получената каша сложете в марля, завържете с конец и поставете във влагалището преди лягане. Извадете на сутринта.

Пригответе отвара от 3-4 лъжички семена от телчец в литър вода. Отварата се пие два пъти на ден. Лечението е много успешно.

Чаша ориз се вари в половин литър вода, добавят се 2 ч.л. захар. След като изстине и се прецежда. Отварата се пие в продължение на 3-5 дни за да има ефект.

Сок от боровинки. Пие се два пъти дневно по 100 грама.

Две супени лъжици цариградско грозде се смесват с една супена лъжица мед. Приема се два пъти на ден. Ефикасно лечение на бяло течение.

Накиснете във вода 1 ч.л. семена от кориандър за една нощ. Отварата се пие всяка сутрин в продължение на една седмица.

смрадлика

За лечението на бяло течение със смрадлика се препоръчва външно и вътрешно приложение. При вътрешен прием се прави чай от смрадлика: една супена лъжица суха смрадлика се запарва в половин литър вода и се оставя за пет минути, след което се прецежда. Пие се по 250 мл три пъти дневно преди хранене. Паралелно с това се прави смрадликова баня, като 50 г билка се варят в два литра вода 15-20 минути. Отварата се прецежда и се използва за външна промивка 1-2 пъти дневно.

Розалгин

Розалгин е лекарствен продукт – гранули с активен компонент бензидаминов хидрохлорид. Гранулите се използват под формата на разтвор за промивки – действа противовъзпалително и болкоуспокояващо. Продуктът повлиява успешно и вагинални раздразнения вследствие на химио- и лъчетерапия.

Цитросепт

Популярният екстракт от червен грейпфрут, който има широк спектър на полезно действие, успешно се бори с голям брой патогенни микроорганизми и гъбички. Подходящ е вътрешен прием за очистване на организма и укрепване на антиоксидантната защита. Става и за вагинални промивки, като течността за тях се приготвя от половин литър преварена вода и 15 капки цитросепт. При сериозен проблем промиването се прави два пъти дневно.

 

Калиев перманганат

Слаб разтвор от това вещество в много случаи се използва за вътрешни влагалищни промивки. Препоръчва се промивките да се правят само външно, а ванигалната терапия при всички случаи да е само след лекарска препоръка и с определен от лекуващия лекарствен продукт.

Трябва да се има предвид опасността от изгаряне на кожата и лигавицата при работа с калиев перманганат, който не е в достатъчно разреден разтвор. И при най-безопасното боравене с това вещество да не се забравя, че то силно изсушава кожата

 

 Коментари

Всички видове течения и гинекологични смущения са сигурен признак, че сме натрупали много канцерогени и токсини и сме в опасност!
Това означава, че имунната ни система не може да се справи с вредните микроорганизми, които причиняват тези неразположения и така симптомите обикновено не затихват, а се увеличават и ако не вземем мерки рано или късно причиняват рак на гърдата или матката. Защо? Известно е, че и напълно здравите организми непрекъснато произвеждат незначителен брой ракови клетки, които имунната система иначе унищожава. Когато тази система все повече отслабва и левкоцитите (белите кръвни клетки) в нея непрекъснато намаляват се стига да точката, където те не могат да се справят дори и с този малък брой ракови клетки и тогава започва процес на неудържимо нарастване на тези клетки, т.е. поява на рак Как да вземем мерки, т.е.как да се изчистим от канцерогените? Няма такива медикаменти, които да ги изчистват! Единственият начин да изчистим организма си е да го оставим сам да ги изхвърли, ако не го „зареждаме” с нови, а те основно са в:
1. На първо място в МАРГАРИНА, който съдържа 12 опасни оцветители, „размазватели”, консерванти, лепила, киселини, емулгатори, минерални соли, овкусители и т.н., 4 от тях са канцерогенни (ракообразуващи), а останалите 8 – само отровни.
2. ПЪРЖЕНИТЕ ХРАНИ, защото при пържене се образуват двата най-опасни канцерогени:
Е541 Sodium aluminium phosphate натриево алуминиев фосфат
E385 Calcium disodium EDTA (емулгатор)
3. ПУШЕНИТЕ ХРАНИ, защото при опушване при приготвянето на животински и други продукти на скара или огън се получава опасния канцероген:
E132 Бензопирин (всички шпекови салами са пушени)