8 причини да започнем да ядем овесени ядки всеки ден

Овесът е една от най-добрите храни против стареене. Влияе положително както на психическото, така и на физическото здраве. Ако включите овеса във вашата диета, то той ще е перфектна естествена алтернатива на всички добавки, които приемате под формата на таблетки. Овесът не само премахва излишните килограми, но и възстановява тялото в дълбочина. Подхранва и подпомага регенерацията, укрепва по-малко здравите органи и системи в тялото, възстановява силата и жизнеността. Закуската е много важно хранене – може да зареди или да развали деня ви. И лекарите безрезервно препоръчват да се яде овес сутрин, тъй като ползите от консумацията му са невероятни!

Ето 8 причини да започнете да ядете овес и овесени ядки всеки ден.

1. Ще имате по-красива кожа.

Овесът е идеален за лечение на възпаление, екзема или раздразнение и помага за поддържане на кожата здрава. Съдържа цинк, който помага за почистване на кожата и премахва токсините. Също така съдържа желязо, което е важно за поддържане на добро здраве и хидратацията на клетките. Манганът намалява отока и възпалението и насърчава заздравяването на рани, синини и изгаряния. Магнезият регулира кръвообращението и подмладява кожните клетки.

2. Мускулите ще получават повече протеин.

Около 8 грама овес дават на тялото 15% от препоръчителния дневен прием на протеини. Не забравяйте присъствието на витамин Е, антиоксиданти и глутамин, които спомагат за по-бързото регенериране на мускулните влакна.

3. Високи нива на антиоксиданти.

Овесът е богат на антиоксиданти, които облекчават сърбежа, възпалението и високото кръвно налягане. Също така съдържа бета – глюкан, който понижава нивата на кръвната захар.

4. Ще бъдете пълни с енергия.

Съдържа много въглехидрати и дава много енергия на тялото. Препоръчително е да се яде относително сух овес, тъй като намалява чувството на глад за по-дълго.

5. Ще отслабнете.

Ежедневната консумация на овесени ядки подпомага метаболизма, като ускорява загубата на тегло. Хранителните вещества, които съдържа, не само повишават метаболизма, но и предотвратяват натрупването на мазнини и токсини в тялото.

6. Ще намалите холестерола.

Съдържащият се бета-глюкан също понижава нивата на холестерола в организма. По този начин изчиства остатъците от мазнини от артериите и предотвратява заболявания като атеросклероза, сърдечен удар и инсулт.

7. Намалява вероятността от сърдечен удар.

Овесът има много добри мазнини и помага за правилното функциониране на клетките на сърцето и кръвоносната система.

8. Ще се отървете от проблемите в храносмилателната система.

Той съдържа много фибри и затова е идеален за регулиране на храносмилателната система.

9. Как да приготвим овесените ядки.

Има различни начини, но най-популярният начин за приготвяне на овесените ядки е чрез накисване или кипване.

С гореща вода: като мюсли със сушени плодове и ядки или на каша със зеленчуци и сирена.
Печени:овесено брашно или овесени ядки може да се добавят при направата на хляб и сладкиши.
Може да гарнирате овесена каша с мед, кисело мляко и плодове.Може да се добави прясно или кисело мляко с различни плодове, сурови ядки, семена и подправки.

Често ли ядете овес?

Какви са недостатъците от яденето на овес?

Овесът може да причини метеоризъм и подуване на корема . За да сведете до минимум страничните ефекти, започнете с ниска доза и бавно увеличавайте до желаното количество. Вашето тяло ще свикне с овесените трици и страничните ефекти вероятно ще изчезнат. Коментари