Стоп на „кофеиновата интоксикация“ с натурален тонизиращ шейк

„Енергийните напитки“, които заливат пазара през последните години, са толкова „фрашкани“ с кофеин, че редовната и прекомерна консумация като нищо може да доведе до тежки сърдечни заболявания.

Лекарите в световен мащаб алармират: „Спрете пиенето на енергийни напитки“. Единственото, което могат, е да ви навредят. Така търсеното ободряване след техен прием, има краткотраен ефект. По долу ви предлагаме една невероятна, при това натурална напитка, която ще ви накара да се почувствате по-енергични, здрави и уверени в себе си.

Но първо малко повече информация за кофеиновата интоксикация.

Кофеиновата интоксикация

се превърна в риск за здравето за много хора, съобщават специалистите. За интоксикация се говори, когато нивата на токсичност в кръвта, вследствие на кофеина, са завишени в пъти от нормалното. Прекомерните количества кофеин предизвикват безпокойство и затрудняват концентрацията. Последиците върху здравето са потресаващи.

Употребата им е свързана преди всичко с криза в грижата за общественото здраве.

Силно кофеиновите енергийни напитки заливат пазара. Продават се без никакъв контрол на малолетни и непълнолетни деца. Лекарите напомнят, че енергийните напитки съдържат много захари, вредни вещества, консерванти и огромно количество кофеин. Тревожно нараства и тенденцията да се пият вместо вода.

Симптоми на кофеинова интоксикация:

сърцебиене
конвулсии
гадене
повръщане
диария

главоболие
психоза
депресия
смърт

Смърт? Не се шегуваме и това е възможно, въпреки че случаите са изключително редки. А дали наистина си заслужава да се пият енергийни напитки? Има толкова естествени начини за увеличаване на нивата на енергия и концентрация, като същевременно се избегнат онези ужасни странични ефекти, причинени от високата им консумация.

Организмът на човек е в пъти по- способен да усвои естествените захари, които се съдържат в плодовете и зеленчуците. Всеки може да си приготви „енергийна бомба“. Естествената „енергийна напитка“ не само, че не е вредна, но подобрява и здравословното ви състояние.

По-долу ви предлагаме най-вкусния натурален „енергиен шейк“ –  здравословен, повишава имунитета, настроението и концентрацията.

Натурална енергийна напитка

300 ml неподсладено бадемово или кокосово мляко
1 банан
1 шепа зелеви листа
4 супени лъжици кисело мляко
2 супени лъжици бадеми
1 супена лъжица семена от чиа
1 супена лъжица ленено семе
1 шепа боровинки
1 супена лъжица мед

Приготвяне

Поставете всички продукти в блендер и разбъркайте, докато напитката придобие течна консистенция. Пие се за закуска или ранния следобед. Още след първия прием ще установите, че нивото ви на концентрация се увеличава драстично, чувствате се тонизирани и бодри. Не се препоръчва консумирането на енергийната напитка след 17:00 часа, тъй като може да повлияе на нощния сън.

В заключение. Има по-бърз, лесен, рентабилен и естествено здравословен начин за ободряване от кофеина. Тази натурална енергийна напитка ще повиши не само здравословното ви състояние, но и и позитивното мислене. Придържайте се към нещата, които са направени от природата. Коментари