Метаболитната топ диета на звездите

Знаете ли какво се крие в основата на дълголетието? Нещо много, много просто – правилното хранене. Ако започнете да полагате необходимите грижи за вашия организъм, като му предоставяте здравословна, питателна и в същото време витаминозна храна, няма начин той да не ви се отблагодари с добро здраве, висок тонус, перфектен външен вид и дълголетие.

Диетата, която ще ви предложим се спазва точно 6 дни. Но за да не се случи и на вас добре познатия ви йо-йо ефект, предлагаме един ден от седмицата, по ваше желание, да се ограничите в приема само на зеленчуци, плодове и вода. Последователи на тази диета са Дженифър Анистън, Камерън Диас, Мадона.

Голяма част от хората не знаят как работи техния организъм. Затова е изключително важно да се запознаете с принципа на работа на вашата метаболична система. Това определено е един от пътищата към успеха за постиган на перфектен резултат.

Организмът има 3 метаболитни цикъла, с които е необходимо да се съобразяваме.

1. 4.00 до 12.00 ч. – цикъл на изчистване на организма

2. 12.00 до 20.00 – цикъл на хранене

3. 20.00 до 4.00 – цикъл на храносмилане

Диетата, която ще предложим е изключително лека и е изцяло съобразна с фазите на организма, за да постигнете оптимален резултат. Точно този режим на хранене освен, че ще ви помогне да се изчистите от отровните токсини определено ще засили и метаболизма ви, ако спазвате точните часове.

Ден първи

8.00: Кафе

До обяд може да хапнете само 1 ябълка или круша. Може и два, но само от един вид. Не смесвайте обаче плодовете.

Обяд: 12.00-12.30

яйца- 2, но да са твръдо твърдо сварени, 1-2 филии препечен хляб, един домат домат.

Вечеря 18.30.19.00

200 грама месо-печено или варено/без тлъстини/, 300 грама салата по избор, но без подправки само с лимонов сок.

Ден втори

8.00: Чай без захар

До обяд пак си хапвате 1 плод по ваше желание, но без банан и портокал

Обяд 12.00-12.30 : 200 грама ориз, за предпочитане кафяв. За гарнитура добавете зеленчуци.

Вечеря: 18.30-19.90: 1 кофичка кисело мляко, към което сте прибавили с 1 к.л канела, 3-4 сухара.

Ако ядете портокали на гладно има опасност да си докарате гастрит или някоя непредвидена алергична реакция. Киселините, съдържащи се в портокалите не действат добре на стомаха на гладно. Бананите пък съдържат прекалено много магнезий и ако имате навика да ядете много банани може да нарушите баланса на калций и магнезий, което път от своя страна води до сърдечно-съдови заболявания.

Този двудневен режим се повтаря 3 пъти. А на седмия ден се приемат само плодове и зеленчуци, но без да ги смесвате. Пие се по 35 мл вода на килограм, съобразно вашето тегло.

С тази диета ще активизирате вашия метаболизъм, ще свалите минимум 6 килограма за седмица, ще влезте в любимата си рокля, ще се чувствате по-свежи, по-млади и с ведри.

Внимание! Да не се повтаря повече от веднъж в месеца.Коментари

Не съм съгласна без закуска.Плодовете вдигат кръвната захар и на обяд си много по гладен от обикновено.Без закуска се качват килограми,но много е важно каква се закусва.