Никога не ползвайте лаптоп в леглото, ако държите на здравето си

Никога не ползвайте лаптоп в леглото, ако държите на здравето си.

Ако непрекъснато се оплаквате от болки в гръбначния стълб, недоспиване и раздразнителност, време да престанете да лягате с лаптоп в леглото. Лекари от Англия са установили, че хората, които непрекъснато ползват таблети, лаптопи и телефони в кревата, не само се оплакват от безсъние, но и започват да страдат от хронични болки в гърба и шията, които се лекуват много трудно.

Повече от половината британци заявяват в прав текст,

че преди да заспят задължително ползват компютъра, сърфират в интернет, слушат песни или гледат филми в леглото. Този вреден навик обаче уврежда стойката на тялото, а позата в леглото с лаптоп в ръка е гаранция за проблеми с гърба,врата, очите, съня, твърди в своя статия вестник Daily Mail.

Лекарите, които решили да направят изследването доказали след дълги експерименти, че всички хора съвсем несъзнателно се накланят към екрана и остават в тази поза много дълго. Така причиняват сериозна вреда на прешлените си, без дори да осъзнават.

И освен това четирима на всеки шест души споменават в проведената анкета, че гледат телевизия предимно легнали, а повечето прекарват над пет часа залепени пред телевизионния екран.

Лежането с таблет в леглото е вредно за здравето

Британските лекари отправят сериозен апел.

Те молят хората, които са достатъчно разумни и държат на здравето си да премахнат от спалнята всички технологичните устройства, въпреки че те определено са се превърнали в една неразделна част от съвременното ни битие. Основният проблем, е че все повече хора работят по цял ден пред компютъра, а след това цяла вечер лежат пред екрана на тв-то или лаптопа. Това се отразява много зле върху начина им на живот и въобще цялостното върху здраве на техните органи.

„Изследванията ни категорично доказват, че почти половината (48%) от хората имат сериозни проблеми със съня

заради болки в гърба или врата, а именно технологиите обострят проблема“, твърдят лекарите направили изследването..

От друго изследване, направено година по-рано, стана ясно, че светлината, която екраните излъчват ( в това число и от телефоните) стимулира мозъка и ако се ползват дълго време вечер, след това човек не може да заспи и има сериозни нарушения в съня

Е, ако все пак спешно ви се налага да ползвате вашите устройства в леглото, уверете се, че гърбът ви е подкрепен с възглавница, а лаптопът, телефонът или таблета са подпрени така, че да са на нивото на очите ви.

И все пак най-разумно е да забравите за тях в спалнята.

Здравето е по-важно от това да сърфирате във фейсбук, примерно. Коментари