Протеиновите шейкове: Само за!

Днес в рубриката “честен отзив” ще си поговорим за протеиновите шейкове за отслабване. Ще изучаваме този специализиран метод за отслабване въз основа на протеиновия шейк произвеждан от компанията Dia Vita. Нарича се VitaEnergy.

Като начало ще ви припомня някои важни факти за ролята на белтъчините при отслабването.

Правилното приемане на протеини по време на отслабване осигурява:

– Продължително чувство за ситост
– Ускоряване обмена на веществата
– Загуба на тегло не за сметка на мускулите и водата, а за сметка на мазнините

За съжаление ситуацията с недостига на протеини в храната е доста често срещано явление. Това се случва често дори и при тези, които са сигурни, че се хранят правилно. Сега всеки втори човек има проблеми със свалянето на теглото именно заради недостига на протеини.

Основният принцип при консумирането на протеиновите шейкове е да бъде заменено едно или две от храненията през деня. Това води до смъкване калоричността на рациона, но качеството на храната не само не пада, а става доста по добро.

Протеиновият шейк на компанията Diavita е може би най известният продукт за отслабване. На много хора им е предлагано да го купят, някои са го опитвали. За това и ще започнем нашия преглед с него.

Да разгледаме състава му.

Хранителна стойност на една порция:

  • белтъчини – 15 гр
  • мазнини – 0.5 гр
  • Въглехидрати – 7.9 гр

Калоричността на една порция от този коктейл, приготвен с 250 гр. мляко (1.5 % масленост) е 130 ккал. Чувството за ситост продължава около 4 – 5 часа.

Какво ми хареса:

  • приятният шоколадов вкус
  • приготвя се бързо и навсякъде
  • продължителното усещане за ситост

Отслабване с VitaEnegy

Хайде да направим равносметка и да се опитаме да разберем дали наистина можем да отслабнем чрез протеиновите шейкове.

Когато теглото ми стигна 86 килограма, започнах отчаяно да търся начини за отслабване. Тогава открих шейковете VitaEnergy. В началото се налагаше да си ги поръчвам от чужбина, но това не бе пречка за мен. Резултатът бе налице само след месец, когато загубих 9 кг. от теглото си.

Дистрибуторът, от когото купих шейковетвете, ме посъветва да сменя закуските и вечерите с коктейли. Така и направих. На практика ми остана едно “нормално” хранене на обяд. Не изпитвах никакво чувство на глад.

За да разнообразя закуските и вечерите си купих коктейли VitaEnergy. с различни вкусове. Питиета са сладки, но с мярка и не са блудкави. Поради тази причина и не омръзват. Всеки ден си ги пиех с удоволствие и ,колкото и да е странно, нямах желание да ги спра и да мина отново на вредни храни.

Убедих се, че коктейлите VitaEnergy подхранват организма на клетъчно ниво и подобряват работата на всички органи и системи. Аз станах по бодър, събуждам се по лесно, изчезна сухотата на кожата, нормализира се работата на чревния ми тракт.