С канела и мед срещу 10 болести

Канелата и медът са мощни атиоксиданти и са познати на лечителите от древни времена. Затова не е чудно, че съчетанието на тези два продукта успешно лекува кашлица, простуда, грип, възпаление на пикочните пътища, гастрит и язва, инфаркт, наднормено тегло, трудно заздравяващи рани, болки в зъбите, тънка коса , до рак костите и рак на стомаха.

Ето е 10-те лесни рецепти срещу десет болести

1. При суха кашлица и простудни заболявания

Сутрин, обед и вечер се взима по една супена лъжица затоплен мед, към който се прибавя половин чаена лъжичка от канелата. Лечението трябва да продължи до отшумяване на симптомите.

2. Канела и мед при гастрит

Преди хранене се приема супена лъжица мед, поръсен предварително с канела. Тази смес намалява киселинността в стомаха и подпомага организма да преработи дори и най-тежката и бавно разграждаща се храна. Медът с канела намалява болката и лекува успешно язва

3. При възпаление на пикочните пътища

В чаша хладка вода се разтварят две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела. Тази смес успешно се бори с вредните микроорганизми, които са се поселили в пикочния мехур. Отварата се приема поне три дни. Най-добре вечер преди лягане.

4. За профилактика на сърдечния мускул

В продължение на три месеца за закуска се приемат по две филии бял хляб, намазан с мед, разбъркан с канела. Сместа понижава нивото на холестерола и укрепва сърцето.

5. При наднормено тегло

Всяка вечер си приготвяте следната отвара: В чаша гореща вода смесвате половин чаена лъжичка канела, която се оставя да престои така около час. След това добавяте една чаена лъжичка мед и изпивате половината от сместа. Останалата част се прибира в хладилник и се пие на гладно следващата сутрин. Сместа трябва да се пие в продължение на три месеца, за да има ефект.

6. При инфекции на кожата

Равни количества мед и канела се смесват добре и с тях се мажат поразените участъци. Това мазило успешно се бори с гъбички по ноктите, екземи и други кожни раздразнения.

7. При трудно зарастващи рани

Ранените места се посипват внимателно с канела на прах, тъй като тя притежава силни антисептични свойства.

8. При зъбобол

Върху зъба, който ви боли се поставя смес от една чаена лъжица канела и пет чаени лъжици мед. Опитайте се да престоите с така приготвената смес поне двайсет минути, като се опитвате да не поглъщате течността.

9. За тънка и изтощена коса

Вземете около 30 мл. зехтин, който се затопля предварително, прибавете една чаена лъжица канела и две супени лъжици мед. Така получената смес се нанася върху цялата коса. Маската се оставя да престои около 20 минути, след което се измива обилно с топла вода.

10. При рак на костите и рак на корема

Пет пъти на ден в продължение на половин година се пие на гладно по една супена лъжица мед добре разбъркан с една чаена лъжица канелаКоментари

1

мед и канела е много добра комбинация за раните на здравите хора!!!!

ПРИ ДИАБЕТНО БОЛНИ ДА НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА ТЪЙ КАТО КАНЕЛАТА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО СИЛЕН АНТИСЕПТИК И МОЖЕ ДА СТАНЕ ИНФЕКЦИЯ!!!

ЗА ДИАБЕТНО БОЛНИ РАНИТЕ СЕ ТРЕТИРАТ СЪС СУЛФАТИАЦОЛ КОГАТО НЕ СА ГНОЙНИ КАТО ПРЕДИ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ НАМАЖАТ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ С ДЕРМАЗИН!

ПРИ ДИАБЕТНО БОЛНИ ГНОЙНИ РАНИ СЕ МАЖЕ С ДЕРМАЗИН КАТО КЪМ НЕГО МОЖЕ ДА СЕ ПРИБАВИ 10% ГЕНТАМИЦИН ИЛИ ДРУГО МАЗИЛО! ЙОДАСЕПТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ КОРИЧКА А ИНФЕКЦИЯТА ДА ПРОДЪЛЖИ ОТДОЛУ!