6 прости стъпки, с които да откажете захарта за 10 дни

За вредата от приема на прекалено много захар е писано толкова много, че почти на всеки един от нас поне веднъж в живота му е идвало наум да се откаже сладките изкушения. Хората си мислят, че това е истински проблем и че не възможно да се справят със зависимостта да хапват сладичко.

Добрата новина – в действителност, за да се възстанови организма и да се отървете от зависимостта към захарта са ви необходими точно 10 дни.

Ето и нашите указания, които трябва да спазвате малко повече от седмица и резултатите ще са налице.

1. Кажете стоп на излишните калории.

Всяка газирана напитка или кутия сок съдържа неприлично много захар. Все едно да гризете рафинирана захар. Не много разумно, нали? В допълнение, газираните напитки не дават на тялото нищо друго, освен рязко покачване на кръвната захар. „Благодарение“ на газираните напитки качваме с около килограм годишно. Заменете колата с питейна или минерална вода. Водата пречиства тялото от токсините, утолява жаждата и не вреди на организма.

2. Яжте богати на протеини храни и много зеленчуци.

Протеинът не повишава нивото на кръвната захар, но осигурява достатъчно енергия на организма. В същото време удължава чувството за ситост, което е важно, ако спазвате диета. Яйцата, рибата и пилето са основните продукти, които трябва да присъстват в менюто ви всеки ден. Може да регулирате нивото на кръвната захар и с помощта на зеленчуци.

Забравете обаче за картофите. Те съдържат много захари и въглехидрати. Всичко останало може да присъства на масата: различни видове зеле, тиквички, краставици, домати, маруля, краставици. И не забравяйте, зеленината- спанак, лапад, зелен лук, магданоз, копър. Зеленчуците ще дадат на тялото необходимите въглехидрати, които няма да увеличат рязко кръвната захар и ще я преработят в енергия, не в мазнини.

3. Не пропускайте мазнините.

Много често хората в „лудо преследване“ на мита за правилно хранене напълно се отказват от всякакви продукти, в които се съдържат мазнини. Абсолютно погрешно и напразно! Мазнините са известни с това, че „усмиряват“ апетита, балансират нивата на кръвната захар и като цяло са изключително полезни за организма. Просто избирайте правилните. мазнини. За предпочитане ненаситните: зехтин, ядки и риба. Ето това трябва да присъства в диетата по-често.

4. Бъдете готови за извънредни обстоятелства

Понякога във всеки един от нас се появява непреодолимо желани да хапне нещо различно, сладичко, вредно. И често се хвърляме към първото нещо което попадне пред очите ни: хамбургери, бисквити, шоколади.. Нашата цел в тези 10 дни на предизвикателство е друга. Нека на една ръка разстояние стоят полезните и нужни продукти, а не вредните.

Вземете си една малка кутия за закуски и винаги я носете в себе си. Поставете в нея ядки, сушени плодове, сушено пуешко или пилешко, диетичен хляб, плод. Когато сте гладни, хапнете мъничко. Така ще заситите организма, няма да чувствате глад и бързо ще забравите за захарта.

5. Не забравяйте правилото за петте вдишвания

Много често чувството на глад и желанието много бързо да хапнем нещо сладичко, е сигнал за силен стрес. С хормона на стреса, така наречения кортизол, може да се справите с няколко прости упражнения за дишане. Преди всяко хранене направете 5 пълни вдишвания. Ще се изненадате, но наистина има огромен ефект.

6. Спете правилно

Лошо качество на сън води до дефицит на енергия в организма. И тялото има спешна нужда да си я получи. В такива случаи човек неустоимо иска да си хапне нещо сладичко и да се презареди. Затова опитайте да спите поне 8 часа на ден. Тялото ще се отблагодари и със сигурност „гладът“ за захар вече няма да е така неустоима.

Ако следвате тези прости правила най-малко 10 последователни дни, то витрините на сладкарските магазини ще престанат да предизвикват онова неустоимо желание бързо да излапате половината от асортимента. Дори присъствието на любимите бисквитки в непосредствена близост до вас, няма да ви отклони от правия път.

  Коментари