Внимание – 5 популярни храни, които ви състаряват

Остаряването и стареенето не са едно и също нещо. Вашата биологична възраст не зависи от броя на свещичките, които ще духнете за следващия си рожден ден. Биологичната възраст зависи от това колко добре се грижите за себе си. Вие не можете да контролирате колко ще остареете, т.е. до каква възраст ще достигнете. Но можете да контролирате как стареете – много или малко, бързо или бавно.

И благодарение на няколко прости стъпки можете да забавите процеса. Първото нещо, с което трябва да започнете, е вашата храна. Да пазите кожата си еластична, мускулите по-силни и ставите без болки чрез избягването на храни, за които е известно, че ускоряват стареенето.

Стойте далеч от следните ускорители на стареенето:

Мляко:

Пълна заблуда. То е по-скоро вредно, отколкото полезно за вашето тяло. Пастьоризацията, на което е подложено млякото убива ензимите и полезните вещества, които притежава суровото мляко. Тоест, вие приемате мъртви калории. Но лошите новини не свършват дотук. В една чаша пастьоризирано мляко се съдържат 12 грама захар и 12 грама въглехидрати. Ако пиете няколко чаши на ден те ще окажат сериозно влияние върху нивото на кръвната захар в отрицателна посока.

Захар:

Очевидните негативни ефекти върху телесното тегло, нивата на кръвната захар, както и възпалението, са само началото. Захарта всъщност възпрепятства възстановяването на колагеновите влакна. Това възпрепятства кожата да запази своята еластичност и младежкия си външен вид. Най-лошото от това е, че последиците от гликирането – стареенето, предизвикано от захарта – не може да се реверсира. Единственият начин да се избегне гликирането е да се избягва захарта.

Преработената пшеница състарява организма

Пшеница:

Цялостна, органична пшеница, цели зърнени, многозърнени, пълнозърнести култури… Просто ги пропуснете! Цялостната, органичната пшеница и пълнозърнестите храни се предлагат на пазара като „здравословен избор”. Но те са толкова преработени, че всъщност са страшни за нивото на кръвната захар. Белият хляб има хипогликемичен индекс 71. Цялостната, органичната пшеница има същия индекс. Въпреки, че самото органично зърно идва с индекс 51, този индекс нараства с преработката и обработката в различни изделия. Намаляването нивата на инсулина може да бъде ключът към дълголетието и цялостното здраве.

Царевица:

Независимо дали го осъзнавате или не, трудно е да избегнете царевицата от стандартната диета. Тя е навсякъде, във всичко като започнем от дресингите за салати и стигнем до кетчупа. Най-лошият нарушител? Високо фруктозният царевичен сироп. Царевичната фруктоза насърчава оксидативния стрес в организма, който ускорява процеса на стареене. Дори може да доведе до отрицателни последици за здравето, подобни на свръхконсумацията на алкохол, само че безшумно.

„Растителни“ мазнини:

Повечето растителни масла на пазара идват от генно-модифицирани източници, така че със самото това те вече са един лош старт. За да станат нещата още по-лоши, повечето масла са толкова високо рафинирани, че в действителност причиняват възпаление и оксидативен стрес в организма. Рафинирането премахва всички познати ползи за здравето от всяко участващо в продукта растение. Придържайте се към органичните маслини, авокадото и кокосовото масло като здравословни мазнини.

Намалете тези храни и ще забавите часовника. А още по-доброто е, че има дори начини за възможното му връщане назад, с които да накарате тялото си да мисли като с десетилетия по-младо. Превръщане на мазнините в мускули ,стягане на кожата, подобряване на паметта, повишаване на енергията и повишаване на настроението ви с това „превъртане назад на годините“.Коментари

Боже, какви глупости!!!!!

Не ползвам никой от тези с много малки изключения- зехтин. Много рядко ползвам рафиниран, иначе най-често нерафинирани растителни, без нагряване. Обичам кокосовото масло на кафенцето сутрин в компания на кокосово мляко, канела и ванилия. Ех, кога ще съмне пак?

А,бе,вие българи ли сте?Като ви преброяваха какви се „писахте“?Православни,или…“мюслюмани“?А?Е,като сте“православни българи-люде,защо НЕ четете Корана?А-а-а,ама вие и Библията толкова Я знаете,иначе щяхте“да сте в час“с материала…Явно,доста често НЕ сте били в час-МНОГО пропуснат“мат`риал“,т.е.“Отсъствие на всякакво присъствие…тялом-там,духом-НЕ!“ Е,затова не си знаете урока,аме се доверявате на ВСЯКАКВИ измишльотини:“Не попипвай,Не вкусвай“и т.н…. Това-не,онова-не…Закони,закони,,,А -уж?-сте съвременни,млади,ама само“на уж“Всички тези-„съвременни“-глупости са свързани с преходното,а то не преминава във вечно-ста-щото Закона само показва-и ОГРАНИЧАВА-вредата от неспазването му!Но не дава изход:за Справка-Библията:“Всичко е позволено,но НЕ всичко е ПОЛЕЗНО“Затова сме създадени-„по образ и подобие/но само подобие,а Не богове/със свободна воля,за да имаме ИЗБОР,нещо,което Закона Не дава/Своб.воля е 1-но отнещата по което сме“подобни“на Бог-а,освен И ост.2-е:Дух и творчество,така както сме триединни:Дух-НЕ материя-,Душа и тяло!Е,ако сте православни,трябва да спазвате и Конституцията/Библията/,както щом сме българи сме длъжни да спазваме Закона…иначе си носим и последствията от неподчинението,щото „незнанието НЕ оневинява“.И-щом!-или ако?- сте чели внимателно ТРЯБВА-вече-и да ЗНАЕТЕ защо…“като има -добър,НО и справедлив/ Бог,защо Той допуска лошото /в нас и в света/…щото Не Бог ,а „ние творим зло“и Той го допуска,“Щото сме нЕГОВО ТВОРЕНИЕ,ПО ОБРАЗ И ПОДОБИЕ=“със свободна воля“,за да нямаме извинение,че сме напълно подчинени,или не знаем какви ги вършим“.