Внимание! Престоелите салати отключват рак

Обичате салати и често си похапвате, особено когато им е и сезонът. Случвало ви се е обаче останалото от приготвеното да прибирате в купа и хайде в хладилника за утре. Оказва се обаче, че това е много, ама много вредно и отключва рак.
Защо?

Престоялите салати са си „ядрена бомба“ от пестициди и нитрати и разложени вещества, които не са никак полезни. Да не кажем, че са изключително опасни.

Но вие не сте се замисляли никога над този проблем, освен това няма и как да разберете дали плодовете и зеленчуците, които сте купили, не са пълни с химия и дали са в нормата или са много над допустимите граници, алармират лекарите. Последните проучвания доказват един шокиращ факт и той е, че всички салати, които са престояли повече от ден в хладилника, са силно канцерогенни и отключват рак. До този извод, след дългогодишни проучвания, е стигнала и известната на всички нас проф. Донка Байкова, която е заместник-председател на Българското дружество по диететика.

Според проф. Байкова причината за отключването на рака, когато ядем престояли салати се дължи на огромното количество нитрати, с които са пълни марулите, пресните репички, доматите, зелето, лука.

Защо са пълни ли? Защото се торят с много азотните торове и се пръскат с пестициди, вредни за здравето. На вид изглеждат много добре, но като състав е спорно.

Оцетът в салатата предивиква реакции с нитратите

А торовете и пестицидите, както казахме не са никак полезни,

постъпили в човешкия организъм чрез храната и освен това са пълни с отровни вещества. Когато правим салата, а всички знаем как се приготвя, добавяйки подправки като оцет и лимон и други подкислители. Та слагайки оцет и лимон ние всъщност правим една успешна химична реакция. Точно под тяхно въздействие, когато ги оставим да престоят, те не само стават негодни за ядене, но се превръщат в много опасни нитрити.

Същите тези вредни нитрати под под въздействието на стомашните киселини се преобразуват в нитрозамини.

И тук следва друго биологично явление, когато се съединят със съставките, които съдържа белтъка, стават много опасни, канцерогенни и водят до развитие на рак, който на всички е ясно, че не се лекува, ако е злокачествен.

Внимание, алармира проф. Байкова. Зелената салата и въобще салатите от зеленчуци трябва да се ядат на момента и в никакъв, ама в никакъв случай престояли с дни, особено пък когато са и много омекнали и са загубили цвета си.

Не спестявайте от салата, заради една чиния може да си докарате куп болести. Яжте винаги пресни плодове и зеленчуци, за да се предпазите доколкото можете от бича на века – ракаКоментари

Докато са пресни нитратите -така ли?В никакъв случай престояли нитрати!

Интересно?Значи според това така наречено „проучване“-би трябвало всички да сме болни от рак!Супер-поне ще знам от какво ще умра!Пълни тъпотии на xора без работа и с купени вероятно дипломи!