Защо не може да свалите натрупванията в областта на талията?

Когато изпратим зимата и разголим крака, започваме да мислим в друга посока, освен за манджи. С настъпване на топлото време дамите се сещат, че трябва да наваксат възможно най-бързо пропуснатите тренировки след дългото и лежерно мързелуване през зимата. Много често с жестоки и непосилни занимания се опитват да свалят излишните килограми. Но въпреки диетите и физическото натоварване, натрупаните мастни клетки в областта на талията не изчезват.

И кое всъщност ни пречи да постигнете плосък корем?

1. Невероятно, но факт. Повече магнезий, по-слаби

Тялото на човек определено се нуждае от достатъчно количества магнезий, който от своя страна допринася за поддържане на стабилен сърдечен ритъм/важен момент при отслабването/. Магнезият регулира и кръвната захар. Той помага за много химични процеси, които протичат в тялото ни и ги регулира.

Магнезият е изключителен помощник при загубата на излишно тегло, което от своя страна води до желаната от дамите фигура.

Изследване, публикувано в списание Nutrition доказва, че ако приемате магнезий редовно ще успеете да нормализирате нивата на глюкоза и инсулин, а това /дори да не ви е известно/ определено помага за загубата на излишно тегло.

Проучването доказва още, че магнезиевата добавка помага на организма да изхвърли и излишните течности, особено по време на месечния цикъл, когато те се задържат в организма, което значи и по-малко подути и по-слаби. Ако искате плосък корем, яжте храни, богати на магнезий-това са зелената салата, боб, леща, ядки.

2. Тренирате. Явно не го правите правилно

Тези, които са влезли в залата и искат да отслабнат погрешно се втурват само към кардио тренировките и бягането. Да, определено тези аеробни тренировки в началото ще Ви помогнат и ще постигнете видими резултати, но задължително трябва да бъдат комбинирани и с други натоварвания на тялото, като е възможно да ги съчетаете с упражнения с тежести и коремни преси.

Редувайте кардио упражненията с такива, които са с по-висока интензивност. Тренировките трябва да са разнообразни. Един ден изберете фитнес залата, после плувайте, на третия ден направете крос. Само така мазнините около корема ще изчезнат завинаги.

Магнезият помага да се свалят килограмите около талията

3. Не отделяте достатъчно време за сън

Чували сте много пъти, че недоспиването води само до едно, закръглена талия. И е вярно.Според американско проучване жените, които спят по-малко от 6-7 часа определено, са склонни да качват повече килограми, от тези които спят достатъчно.

Жените, които не си доспивали консумирали с около 500 калории повече. Недостатъчният сън стимулира апетита. Ако се стремите към тънка талия и плосък корем, то е необходимо да спите поне 9 часа.

4.Пиете диетична кола и сода

Диетичните напитки не са безобидни, особено когато се стремите да свалите излишните тлъстини около талията. Последните проучвания показват, че пиенето им значително увеличава обиколката на талията. Това важи и за всички подсладени газирани напитки, определени като „диетични“.

5. Консумирате храна с много сол.

Повече сол, повече задържане на течности в организма, повече килограми. Намалете солта.

6. Пиете много алкохол.

Когато консумирате твърде много алкохол, то определено и апетита ви се отваря. А и има някои питиета, които са отговорни за увеличаване на мазнините около талията. Бирата е едно от тях. Също и концентратите, приемани в големи количества, възпрепятстват процеса на отслабване. Коментари