7 неща, които могат да убият оргазъма

За да е хубав сексът се изисква преди всичко търпение, подготовка и нагласа от страна на двама души. Не е необходимо партньорите да правят чудеса, за да достигнат до удоволствието наречено оргазъм. В същото време е необходимо и съвсем малко, за да се развали всичко. Има обаче и големи „убийци на оргазъма“.

Сами се убедете кои са седемте най-големи „убийци“ на оргазъма.

1. Не спирате да бърборите

Обичате да говорите в леглото, особено мръсни думички, защото те определено ви възбуждат. Смятате, че говоренето в леглото действа също толкова възбуждащо и на партньора Ви? Вероятно, да.

И все пак не прекалявайте с тях. Ако не спирате да говорите може да се окаже в един момент, че сте разсеяли вашата половинка дотолкова, че да прекъснете момента на чаканата кулминация. Вероятно знаете, че оргазмът се заражда в мозъка, а жените все пак имат затруднения с концентрацията по време на секс.

2. Миризмата на тялото

Ароматите имат възможността да повишат сексуалното желание. Най-предпочитани в сексуален аспект са са жасмин, канела, ванилия. Но и обратно важи с пълна сила – неприятната телесна миризма е абсолютен първенец, действаща като „убиец“ на оргазмите и въобще на желанието за интимна близост.

Миризмите оказват изключително деликатно влияние върху частта на мозъка отговаряща за емоционалното състояние. И ако миризмата е неприятна тя определено действа като естествена бариера за възбудата и последващия секс. Жените са много по-чувствителни към миризмите, от колкото мъжете.

3. Вагинална сухота

Това определено е стресиращо за жената. Когато тя не се е овлажнила достатъчно, това може да има неприятни последиц и- болезнен полов акт, който да инхибира оргазмите.

Сухотата на вагината може да се дължи различни неща от хормонални промени до прием на определени медикаменти. Случва се да има сухота и когато партньорът не успял да предразположи достатъчно половинката си. Повече старание, господа

4. Бързането

Съществува една стара и много точна поговорка „Бързата работа е срам за майстора“. Оргазмите на жената са коренно различни от тези на мъжете.

И ако си мислите, че бързото темпо, с което се движите ще докара оргазъм на вашата половинка, грешите. Дамите имат нужда от премерено темпо и продължителна ерекция на мъжа до себе си, за да изпитат поредица от оргазми. Е, ако все пак тя поиска да забързате темпото, не се колебайте!

5. Презервативи

Презервативите по принцип не биха могли да са пречка за мъжкия оргазъм. Има обаче доста мъже, които се противопоставят ожесточено, когато жената с тях държи да правят не само страстен, но и обезопасен секс. Ако обаче кондомът не е подходящ – много стегнат, примерно това със сигурност ще предизвика дискомфорт, неприятно усещане, болка и ще провали чакания оргазъм.

Ако пък е твърде плътен той може да намали чувствителността на пениса. Хубаво е да пробвате презервативи на различни марки, докато откриете тези, с които се чувствате най-добре не само вие, но и дамата до вас.

6. Несигурност

Съвсем нормално е понякога да чувствате неувереност по отношение на себе си. Но това не бива да се превръща във фикс идея. Под завивките най-разпространените притеснения на жените са за това как изглеждат само по бельо и как ще ви възприеме партньора както майка ви е родила.

Дори да имате изваяна фигура, ако не излъчвате сексапил и страст, оргазми със сигурност няма да има или ще ви трябва доста време, за да стигнете до това незабравимо усещане.

7. Страх, че някой ще ви види

Това определено е най-честото притеснение при двойки, които имат малки деца. Най-добрият вариант е да заключите спалнята и да се отдадете на момента като изпитате вашия незабравим оргазъм. Ако детето спи в една стая с вас е добре да потърсите друго място за интимности, в което да се развихрите и да отделите време за някои специални моменти. Коментари