6 популярни мита, свързани със секса. Голям номер обувки=пълна заблуда!

Митовете за секса са толкова много, че е невъзможно да отделим време на всеки един от тях. Има митове, които се разпространяват с години и оборването им понякога е почти невъзможно, ако сами не достигнете до истината по формулата „проба-грешка“ и не се убедите , че заблудите и хиперболизацията относно секса никога няма да спрат.

Ето и кои са най-често срещаните митове, свързани със секса.

1 Перфектният секс идва от само себе си

Мит. Истината е, че химията и онази огромна магия на секса, която гледаме във филмите не винаги е действителност. Ако двойката е влюбена, има искри и страст, то това не гарантира, че непременно ще се наслаждава на страхотен секс.

Ключът към незабравимото сексуално изживяване е умелата комуникация между партньорите. Ако си говорите открито може да споделите какви са вашите тайни сексуални желания, да разберете от половинка до вас какво намира за интригуващо в секса и какво иска да опита.

2. Големият размер обувки и дълги пръсти = огромна заблуда

Мит. Това е най-често срещаният мито за величинара на мъжкото достойнство. Упорито се разпространява слуха, че мъжете, които имат големи крака и ръце имат и големи атрибути в гащите. Пълна глупост. Големите крака означават само едно- големи обувки и това отдавна е научно доказано.

След проучване направено сред три хиляди мъже в Америка, се е стигнало до извода, че големината на техните крака и ръце няма никаква корелация с размера на пениса им. Сори, вече няма кого да заблудите с големите си обувки, момчета!

3. Стридите действат като виагра

Легендите разказват, че Казанова, любовникът на всички времена, хапвал всеки ден поне по 50 стриди, за да увеличи половата си мощ. Но учените твърдят обратното. Консумацията на стриди се отразява по никакъв начин на желанието за секс и половата мощ на мъжа.

Има вероятност формата на стридите да напомня по някакъв начин на мъжете за женската анатомия и оттам да имат засилено желание за интимни контакти.

4. Мъжете искат непрекъснато секс, за разлика от жените

Мит. Дамите, които си въобразяват, че мъжете могат двадесет и четири часа в денонощието и седем дни в седмицата да са на линия става ли въпрос за секс, са в пълна заблуда. Истината е съвсем друга. И мъжете често имат колебания в либидото, както и жените.

Дали е готов за секс един мъж зависи от много фактори – храна, стрес, здравословно състояние, самочувствие и т. н.

5. След петдесет сексът е на втора линия

Мит. Сексът е важно допълнение и повлиява добре както на физическото, така и на емоционалното здраве във всяка една възраст, дори и за хората, които както казваме са в „златните си години“. В никакъв случай не може да се твърди, че спадът в либидото при мъжете и жените се дължи само на годините.

Либидото може да се повлияе от хормонални нарушения, прием на медикаменти, резки промени във връзката, липсата на комуникацията в двойката, загуба на половинката.

6. Преждевременната еякулация се среща само при момчетата

Мит. Всъщност преждевременната еякулация съвсем не проблем само на младите мъже. С този проблем се сблъскват и мъже в по-напреднал етап от живота си. Проучванията твърдят, че преждевременна еякулация се проявява при една трета от мъжете в различни моменти от сексуалния им живот. Коментари