Общ дом. С любов или по навик?

Общ дом. С любов или по навик?Заживяването заедно е новата форма на годеж. Все повече хора първо живеят със своите половинки, преди да кажат „Да“, ако изобщо го направят някога. Кога е добре да го направиш и какво наистина мисли приятеля ти?

И как може голямата картонена кутия да послужи като секс аксесоар? Чети натам, след това си опаковай багажа и си смени адреса на улица „Любов“ №69.

1. Ако някой от двамата получи предложение за работа на другия края на света, би ли се преместила там с него?

Ако би живяла където и да е с този човек, защото наистина искаш нещата да стигнат до следващо ниво, значи трябва да си положително настроена към търсенето на апартамент заедно. Но ако сте решили да живеете заедно, за да спестите от наема или да се отървете от неприятни съквартиранти помисли пак.

Съжителството от удобно, може да те заключи във връзка, която не подхожда за теб, казва д-р У. Брадфорд. от Универститета на Вирджиния. Той твърди, че двойки, които вземат съзнателно решение за ключови неща като съвместно съжителство имат по-голям шанс да останат заедно в сравнение с тези, които „просто“ се плъзгат в голямата промяна.

Помисли си за вариантите на „бихме искали“, вместо „трябва“. „Бих искала този мъж в леглото си всяка нощ“, в сравнение с „Всички мои приятели живеят с гаджетата си“, затова и аз трябва да го направя.

Може ли да се справим с битови реалности, без да се намразим?

Сериозни притеснения относно характера му /например той е голям егоист/ могат да ви разделят. Но ако се тревожиш за неговия навик да оставя мръсни купи в мивката, това е напълно нормално. Всъщност 83% от жените казват, че ако заживеят заедно с приятел или приятелка за първи път , това си е „истинско предизвикателство“ и най-големият проблем е разпределянето на домашните задължения, твърди проучване на художествената търговска галерия U Gallery.

Реши проблема в стила на Оливия Поуп, преди да се преместите: поръчайте си готова храна, отворете бутилка вино и разпределете бъдещите задачи. Може би той е супер готвач, а ти си кралицата на зареждането на съдомиялни машини.

И планирайте да „преговаряте за личното си пространство“ казва Саманта Боурдман, лекар по медицина, клиничен инструктор по психиатрия в медицински колеж Уейл Корнъл. Ако имате отделни чекмеджета и шкафове, това дава усещане за независимост и намалява шансовете да полудееш, когато той си зареже кърпата на пода. Да, вслушай се!

Готови ли сме да проведем сериозен разговор за пари?

Това не е най-секси разговорът, който може да проведете, но трябва да сте готови да стигнете до това. Изчислете колко може да плаща като наем и сметки всеки от вас. Няма правило, което да казва, че трябва да делите 50/50. Това, което е важно, е да направите план, с който двамата сте щастливи-и от време навреме да захвърляте сметките и да се отдавате на секси преживявания.

Искаме ли съжителството ни да доведе до сватба?

Забравете старата приказка на мама за кравата и млякото. Това, че ще живеете заедно не означава, че той никога няма да ти предложи пръстен. Всъщност 2/3 от новите бракове са между хора, които са живели с партньорите си преди това, твърдят скорошните данни на Съвета по съвременни бракове.

Споделянето на личното пространство може да е нещо като „пробен брак“ за много двойки, казва д-р АриелКупербърг, доцент по социология към университета в Северна Каролина. Но не решавай, че нанасянето заедно непременно ще доведе до голяма дебела сватба. Бъди честна по отношение на това къде искаш да отиде връзката ти, преди да се нанесете да живеете заедно. Бъди сигурна, че и двамата наистина сте на едно мнение по въпроса за казването на съдбовното „Да“.

Признания на съжителстващи

Прочете ли ситния шрифт на ипотечния договор. Там пише: „понякога съвместното съжителство е неловко, унизително и адски забавно. Тези потърпевши са го разбрали по трудния начин.

Ива 29 г. : „През първата вечер в новия ни апартамент, след като се събрахме заедно, моят приятел, вече понастоящем съпруг и аз празнувахме с джин мартинита. По-късно той се събудил от премигващи светлини. Обърнал се и ме заварил с огромна лъжица фъстъчено масло в устата ми и енергийно блокче в другата, докато бясно включвам и изключвам лампата. Ходела съм насън. Когато ме попитал какво правя, аз все още спейки необяснимо съм му отговорила: „не се притеснявай за групата е“. Бях повече от засрамена.

Ани 27 г.: След като приготвях вечеря за приятели си, гола до кръста, защото такива неща прави човек, когато живее с гаджето си, той реши да си говори по Скайп с братовчед си. Нямах идея, че е започнал разговора, когато минах покрай екрана с цици на показ“

Мила 32 г. : Един ден родителите ми дойдоха на гости. тогава за първи път забелязах, че приятелят ми има ужасния навик да си завре ръцете в панталона и да си държи топките, сякаш това е най-удобната поза за ръцете му. Цялото ми семейство видя и го обсъждаше. Когато накрая повдигнах въпроса пред него, той нямаше идея защо това да е неприлично. Няма нужда да добавям, че се разделихме“

Основни проблеми при съвместното съжителство

Той: Иска да си донесе кадифеното канапе с цвят на повръщано, когато се нанася

Ти: Не си впечатлена от мазните петна по него, които напомнят на картата на Европа

Какво да направиш?

Убеди го да го продаде онлайн и да си купите нещо заедно. Хей, не забравяй все пак, че това вече е и негов дом.

Той: Възбужда се от миризмата на капсули за пералня

Тя: Убедена си, че е достатъчно да пускаш едно пране на седмица. „За какъв миризлив екип йога ми говориш?“

Какво да направиш?

Накарай го да те „изглади“ върху вибриращата пералня. Общо взето можеш да включиш секс към всяка неприятна домакинска работа.

Той: Е на път да получи пристъп, ако не гледа Силиконовата долина, докато го излъчват.

Тя: Настояваш да гледаш „Момичета“, който го дават по абсолютно същото време.

Какво да направиш?

Купи му абонамент за HBO GO, така че да си гледа всичко, което иска от неговия iPAD. Мисли за това като за пари, спестени от терапия за двойки.

Той: Иска да си остане вкъщи, да си направи тепаняки и да играе компютърни игри всеки петък вечер

Тя: Искаш да си поизлезеш на разходка, на шопинг и да поклюкарстваш с твоята женска тайфа.

Какво да направиш?

Върви! Ще е по-интересно да имаш живот извън вашата бърлога, за да поддържаш нещата интересни. Твоят мъж може да ти залипсва и да нямаш търпение да го видиш, когото се прибереш и още нещо, разбира се. Коментари