Откровенията на един мъж за секса

Не знаем ти как смяташ, но човешката еволюция напоследък съвсем се е бъгнала. Вярно е, че не прибягваме до ухажване тип „издебваш я в гръб“, зашеметяваш я с боздугана и я повличаш за косата към пещерата, ама това е поне лесен и изпитан начин за възпроизвеждане на вида.

В днешни дни, след като уж сексът вече не е табу и хората са освободени от закостенелите порядки и срам, вместо нещата да станат по-прости, те стават все по-сложни. Поне, за нас мъжете.

Никога не съм твърдял, че зная какво се случва в женските глави, но понеже годината тръгна с два супер неловки опита за свалка сега съм съвсем объркан. Все още ми причернява като си спомням как „малкият Петър“, отказа да сътрудничи в ключов момент.

Та реших да превърна неудачите си във философски размисли, да служат за поука на всички, които се чудят защо постоянно се губят в превода, опре ли до интимни отношения. Да започнем от най-важното.

1. Мъжете искат да им откажеш секс

Не ми е лесно да го призная, но си е точно така. Разбира се, че не става дума да ни отказваш винаги или дори повечето пъти. Тук не става дума и непременно да се правиш на недостъпна, за да не те помислим за „лесна“. Не ни отказвай секс „за поддържане на мистерията“, „тръпката от лова“ и прочее глупости.

Не, откажи ни секс, защото се смиляваш над бедните ни души. Печалната истина е, че ние момчетата, обичаме и едновременно се страхуваме от секса. Вярваш или не! В много случаи мислим, че партньорката ни очаква да я награбим. Разбирате ли, както момичетата, ви учат, че ако активно търсите секс сте развратни, така и нас момчетата, ни учат, че ако не се стреми постоянно да ви вкараме в леглото, значи сме кръгла нула.

Натискът върху вас е да не изглеждате като леки жени, но все пак да ни пускате, защото иначе ще ни отблъснете. Но натискът върху нас е да изглеждаме като супернавити и натопорчени. И ако нещо не се представим както трябва, случва се едно от следните бедствия – или жената ни отписва като смотаняци, или пък решава, че тя нещо не става и се отчайва.

Мъжкият страх от лошо представяне в леглото се е превърнал в клише. Това обаче не значи, че не ни олеква, когато дамата, която ухажваме, се оттегли с целувка и обещание в очите, вместо да ни изгледа като парче месо, да се облегне на дивана и да каже: „Айде де, излезе ти късмета, какво чакаш?“.

Сексът е нещо спонтанно, което трябва да се случва, когато двамата партньори наистина го искат, нали така момичета?

2. Мъжете смятат, че ако излизаш с тях ще им пуснеш

Хубаво, това е малко преувеличено. Но ако излезеш с нас на няколко срещи, ние….как да кажа започваме да живеем в очакване. И след като си изяла десет вечери на наша сметка, но ни допускаш до съкровените си ..ъм, мисли. Почваме да се чувстваме ограбени. Да, написано черно на бяло изглежда грубо и примитивно, но всъщност взаимоотношенията между хората са си основани на принципа „танто за танто“. Няма смисъл да се преструваме, че не е така.

Първо, не ни мотай от учтивост. Не те вълнуваме – о кей. Отсвири ни още в първото полувреме и всеки да си хване пътя. Няма нужда да изгледаме пет романтични комедии и да треперим от кофеинова свръхдоза след един месец кафета, докато ти се чудиш как да се отървеш от нас.

Спираш да вдигаш телефона и точка! Или, ако си от тези момичета, които искаш по-дълъг период на опознаване, просто си го кажи. Когато имаме ясни параметри, ние мъжете, се справяме с романтиката, а и с живота, доста по-добре.

3. Мъжете изразяват чувствата си със секс

Затова, ако не искат да правят секс с теб, най-често белята не е в това , че вече не те намират за привлекателна, а че имат емоционален проблем. Понякога този проблем не е свързан с теб, друг път направо си означава, че човекът не е сигурен, че още те обича.

Преди две години бях си втълпил, че тогавашната ми изгора, за която исках да се женя, вече изобщо не я е грижа за мен, а се възползва от удобствата, които и предлагам. И стана мазало. Първо не можех да свършвам, а после и ерекцията ми отиде по дяволите. И тя си тръгна, разбира се. Така и не разбрах дали това беше причината или подозренията ми бяха верни.

Разказвам този резил, защото прекалено често чувам, че за мъжете сексът е спорт, необходимост и не им пука къде и с кого. А пък за жените, видиш ли било любов. Дрън, дрън.

Когато един мъж е в сериозна връзка, той прави любов и е уязвим и щастлив като всяко човешко същество с различаващи се полови белези. Когато една жена не си прекарва добре в леглото я съветват да се отпусне, да говори с партньора, да опита това-онова. Никой не се подиграва.

Когато един мъж не го вдигне, това е просто виц, нали? Драмите в спалнята, независимо кой ги изживява, трябва да се потушават с честност и без предразсъдъци.

4. Мъжете обичат секса и без чувства 

Какво, само на жените ли е позволено да са изтъкани от противоречия. Да, прекрасно е с любов, но и без любов си е приятно. Направо казано, ние изживяваме мъжката си идентичност чрез пенисите си. Програмирани сме да се стремим да разпръскваме генетичен материал надлъж и нашир. Нямате представа колко от тинейджърите минават в неравна борба с бушуващите нагони, ненавременни ерекции и мокри сънища.

Просто пенисът е център на съществуването ни – помисли си, дори за да се облекчим в тоалетната, трябва да го дундуркаме в ръце, да го приберем внимателно, цял ритуал си е!

Вие жените, не сте устроени така. Либидото ви не е така всепоглъщащо и натрапчиво, не можете да получите оргазъм с три духвания на по-силничък морски бриз. За нас сексуалното удоволствие е основен инстинкт. И колкото по-дълго сме на сухо, толкова повече се занижават критериите ни. Затова дами, помнете. От наша гледна точка, не ние сме безчувствени прасета, а вие сте безпристрастни мимози.

5. Мъжете не държат на разнообразието в секса

Предпочитаме количеството пред качеството – имаме си любими неща и те не ни омръзват. Всъщност даже се стряскаме от повечето иновации в спалнята. Колкото по-сложно е дадено изпълнение, толкова повече мислене изисква, пък мисленето не върви, когато оросяването на мозъка е пренасочено към други органи.

Но, моля те! Моля те! Предупреждавай ни преди да пробваш върху нас нещо, което си прочела в това или онова женско списание. Преди да употребиш зъби в оралните ласки, дай знак, че все още ни обичаш. Или, ако решиш да си пъхнеш пръстите там дето слънце не огрява, предупреди. Купи лубрикант, обсъди го. Може пък и да ни хареса. Иначе, ако получиш ритник в зъбите от чист шок и потрес, може да виниш само себе си.

6. Мъжете се срамуват от телата си

Но ни е по-трудно да го покажем. Направо сме за съжаление – няма как да сложим интересно бельо, екстеншъни, жартиери, фон дьо тен, да прикрием пухкавина или пъпка. Да не говорим за целулит. Има толкова начини да си женствена и атрактивна и май само един начин да си мъжествен и готин. Момичетата те сканират безпощадно – този е нисък, този е дебел, този има шкембе, този оплешивява.

Нямаш представа колко е трудно да изглеждаш атлетичен, платежоспособен и същевременно небрежно-елегантен и скромен. Да не говорим, че за мацките няма угодия – ако си прекалено излъскан, значи си плейбой. Ако си някъде по средата, значи не се стараеш достатъчно.

И още. Каква е тази бъркотия с : „ей този бих го врътнала, а за този бих се омъжила“. Значи в един момент трябва да съм като стриптизьор в началото на номера, а в следващия като момък, когото ще запознаеш с вашите.

Как имам по-добър шанс да ти се харесам? И ако сме в постоянна връзка, пак нямаме мира. Искат: да се подстригвам другояче, да нося панталон с ръб, да се мажа около очите, щото имам бръчки, да ползвам избелваща паста, да си сменя дезодоранта, да се запиша на фитнес.

Всъщност защо ме взе, като не одобряваш нищо във външния ми вид?

7. Мъжете могат, обаче не искат да говорят за секс

Може и да не ти се вярва, но най-бруталните разговори на темата съм слушал между момичета. Няма да забравя как веднъж избягах от заведението, като забравих дори да си платя сметката, но пък така им се пада. Две бивши съученички започнаха да обсъждат в живописни детайли плюсовете и минусите на обрязания и необрязания член при орална любов. И накрая взеха, че ме питаха аз от кои съм.

Ние, мъжете, и в най-просташката компания почти не обсъждаме самия акт. Нито пък го анализираме кадър по кадър. Най-много да споменем, че партньорката ни е склонила да направи нещо, което повечето жени по правило отказват в леглото. Та, ако гаджето реши да говори за секс с нас, ние автоматично решаваме, че нещо сме се издънили, и почваме да даваме заето.

Не е правило, но като цяло мъжете не вярват, че сексът се оправя с приказки. Сексът се оправя със секс. Припомням ти, за мъжете сексът е съвсем природно нещо, което трябва да ти идва отвътре като на божите птичките, пчеличките и зайчетата .

Ако искаш да разчепкваме секса, значи искаш да разчепкваш самите нас, нашето светая светих. Трудно ни е да го анализираме, свеним се, неловко е. Понякога, пази Боже, просто ни избива на смях. Това последното всъщност е жокер – ако можеш да направиш така, че докато се смеем този разговор да се води. Има немалък шанс накрая да проумее какво искат жените от нас. Коментари