10 златни правила при започване на нова връзка

Началото на нова връзка може да бъде както вълнуващо, така и стресиращо. Всеки иска и се стреми да изглежда, звучи и да бъде най-добрата версия на себе си за новия обект на желанията си. В това няма нищо лошо, арогантно или егоистично.

Именно заради това и мъжете, и жените да насилваме нещата, да натоварваме с особен смисъл обикновени жестове, да тълкуваме неизказани думи и да неглижираме други.

Вниманието, което отделяме, когато сме насаме или с приятелки, за да анализираме всеки един момент от срещата ни, е загубено. Ние обаче го правим неизбежно, защото сме заинтересувани. За да не изглеждаме прекалено емоционални и ангажирани към новата ни тръпка обаче, имаме навика да не показваме интереса, който иначе изпитваме към човека до нас. А това определено може да доведе до неприятни последствия.

Страхът и срамът са най-големите „убийци“ на новата любов. Не им се отдавайте. Пътят от началото на една връзка към нейния естествен ритъм, който тя придобива в един момент, може да бъде опасан и изпълнен с различни емоционални капани.

Ето и 10 златни правила, които ще ти помогнат да изградиш здрави отношения в началото на новата ти връзка

1. Публично показване

Много хора имат проблем с демонстрирането на интимност, особено в нова връзка. Открий своята граница – какво би си позволила и какво не и го следвай неотлъчно. Така естествено ще проявяваш близост и интимност с партньора си, без да се притесняваш за мнението на околните.

2. Един ден в седмицата

Прекарвайте поне един ден в седмицата само двамата. Без компания, приятели и прочие. Всяка нова връзка се нуждае от това.

3. Без задушаване

Да сте заедно е страхотно, но да сте като сиамски близнаци – не. Уважавайте времето един на друг и му давай пространството, когато има нужда от времето сам. Тогава той ще направи същото за теб.

4. Не говори за бъдещето от първия ден

Нищо не плаши един мъж така, както перспективата да има деца и сватба, преди да е готов за тях. Не си мисли, че не го иска. Просто се наслаждавай на нещата, както го прави той. Ситуацията му харесва, такава каквато е.

5. Опознай приятелите му

Не е нужно да си част от „мъжката му група“ или да ставаш едно от момчетата. Но бъди сигурна, той ще е доволен, ако есе чувстваш добре около приятелите му.

6. Не забравяй и своите

Недей да забравяш и приятелките си, с които си била, преди да го срещнеш. Ако връзката приключи бързо, ще имаш отново нужда от тях.

7. Не крий неща 

Не е нужно да му казваш всичките си детски забавни случки, но може да споменеш, че си приятелка с бившия си, например. Преди той да попадане двамата ви случайно, нали.

8.Отпусни се

Не му се сърди, само защото е загледал момиче или е лайкнал пост на някаква жена във фейсбук. Все едно той да се сърди на теб за тези неща, а ти ги правиш непрекъснато. Бъди спокойна и над тези неща.

9. Не говори пред другите

Това е връзка, а не секс за една нощ. няма нужда да разказваш на колежките какво правите в спалнята, докато си правите кафе сутрин.

10. Без предположения и догадки

Не се опитвай да го караш да познава, какво точно имаш предвид. Той е мъж и обича в прав текст. Ако си наясно с неговите желания и той с твоите, това ще предотврати бъдещи конфликти. Коментари