Чудната билкова ракия на баба Марийка

Чудната билкова ракия на баба Марийка.Носят се легенди и митове от Шуменския край как една старица доживяла до цели 103-години. Бабата никога не е боледувала и никога през живота си не й се е налагало да ходи на доктор. Как тогава е доживяла до такава възраст?

Благодарение на ракията, която пиела, приготвена от специални билки. Определяли я като чудодейно и вълшебно питие.

Настъпи ли студът възрастната жена съвсем малко затопляла къщата, а в леглото спяла между две електрически одеяла, само че преди това си пийвала 30-50 г от вълшебното питие.

На сутринта пак изпивала чашка чудодейна ракия, задължителното условия обаче било да е на гладно. И така всеки ден до 103 години.

Марийка Добрева, която родом е от село Дойранци, Шуменско извадила огромен късмет/както самата тя споделя/, когато нейна близка и разкрила тайните ингредиенти на тази чудна ракия и така повече от двайсет години си я приготвя.

Твърди още, че е изхвърлила всички лекарства от както започнала да я пие. Оказва се още, че билковата ракия успешно лекува грип, кашлица, температура, стомах, сърдечна аритмия и други проблеми, язва, главоболие, болно гърло още много други. Използва се също и като мехлем за за мазане на заболели места по тялото.

Днес седемдесетгодишната леля Мария е добре позната в региона като най-добрата лечителка.

Още в детските си години тя изпитвала влечение към народната медицина. Самата тя е разказвала нееднократно, че е прочела всички книги на темата

„Билколечение с народни средства“ и до днес се опитва да помага на хората с каквото може.

Билки за лечебна домашна ракия

Чудодейната билкова ракия всеки може да си я приготви сам и то в домашни условия.

По рецепта се използват точно 40 треви, които са много лековити. Задължителното условие е билките да са берат по време на цъфтежа си преди да се поставят в разтвор от спирт. Тогава са най-лековити и полезни.

От всяка билка се използва по една стиска и се поставя в буркан с вместимост 3 литра,

в който се налива литър и половина домашна ракия. Сместа трябва да се разбърква от време навреме с дървена лъжица. Когато поставите всички билки, сместа се обърква добре и така трябва да престои три седмици.

След това буркана се отваря, съдържанието се разбърква за последен път и се прецежда. Останалото от билките се изцежда през тензух до последна капка. Билковият екстракт налива в стъклени бутилки, затваря се плътно и се поставя на тъмно и прохладно място.

Ето и целебните растения, включени в състава на уникалната народна рецепта:

глухарче, мента, жълт кантарион, млади лозови листа, къпина, коприва, копър, кокиче, минзухар, пелин (питомен), лешник, касис/френско грозде, магданоз, слънчогледова пита, дилянка, маточина, девисил , хрян, джоджен, американски юзъм/джоджен, слез, синя жлъчка, дрян, еньовче, магарешки бодил, смокиня , бял равнец, мурсалски чай, индрише, подбел, ягода, вишна, дюля, орех, кестен, босилек, здравец, котешка стъпка и бръшлян.

Прием:

Пие се на гладно по 50мл пъти дневно. Усещането е фантастично, твърди леля Мария. Още докато пиеш течността преминава през цялото тялото и като като метла изчиства всички токсини от организма.

Също така може да се прилага и външно за различни болежки, намазвайки ги с ракията.

Природолечителката споделя, че който пие от еликсира никога повече не пие лекарства.Коментари

Благодаря ви, Елена Крумова за бързия отговор!

В какво съотношения са билките?

-Ако след изброените билки на жената се прибави и АЛОЕ ще е върховен Божи елексир!

Може ли да ми кажете коя е 40-та билка? Благодаря предварително

Zdraveyte. Zaintriguvan ot ideyata napravih fantaziya ot 87 bilki.oshte se gurka.probnite zapiivaniya sa valshebstvo