Десет пъти „ДА“ за кафето и ползите от него

Мнозина са тези, които искат да докажат всячески, че една от най-любимите ни напитки в ежедневието е вредна – говорим за кафето. Кафето присъства като неизменна част в в менюто на съвременния човек – пием кафе сутрин, на обяд, а понякога и на вечеря.

Пием кафе за ободряване, за тонус, на среща с приятели, на раздумка с колеги, по навик.

Тук ще се опитаме да ви предоставим 10 „супер“ доказателства, че всъщност то съдържа много полезни вещества. Затова не го зачерквайте категорично, а кажете „да” на една ухаеща чаша с горещо кафе.

1. Наскоро учените,

които правят изследвания в тази посока са стигнали независимо един от друг до извода, че няколко чаши кафе на ден не вредят. Дори напротив. Те повишават настроението, тонуса и същевременно помагат да подобрим общото си здравословно състояние. Защо ни влияе така ли? Кафето съдържа веществото допамин, който освен че ни вдига настроението обаче ни води и към пристрастяване към кафявата течност.

2. Близо 30 години екип

от учени изследвали връзката между Алцхаймер и пиенето на кафе. Наблюденията показват, че при хората които са пиели кафе до няколко чаши на ден, в пъти е намалял риска от развитие на Паркинсон и Алцхаймер

3. Съдържа антиоксиданти,

а техните свойства са ни добре познати

4. Пиейки кафе

ние до определена степен намаляваме и риска от развитието на така наречения диабет –“тип 2″. Но тези, които пият кафе и вече имат диабет, трябва да внимават и непрекъснато да следят стойностите на захарта.

Кафето намалява опасността от сърдечни заболявания

5. Невероятно, но факт. Кафето определено действа като болкоуспокояващо.

Ако тренирате усилено или работите тежък физически труд то след една чаша кафе ще почувствате отпускане на мускулите, а болките ще намелят

6 Не, кафето не е враг на сърцето ни както се твърдеше до скоро.

Последните проучвания доказват именно обратното-няколко кафета на ден намаляват опасността от сърдечни заболявания.

7. Пиенето на кафе се отразява много добре на на краткосрочната памет.

След чашка кафява течност човек е по –съсредоточен и запомня по-лесно.

8. А сега един факт, който ще ви изненада.

Кафето оказва положително влияние на зъбите. Става въпрос, че когато го пиете без захар и мляко, кафето действа като чистачка на устната кухина и убива причинителите на различни проблеми в устата.

9. Утайката от кафе пък е уникално средство в борбата с целулит, 

само след няколко месеца миене с нея ще се изумите от постигнатите резултати

10. И като финал, но разбира се не и по важност.

Една чаша кафе е прекрасен повод да се срещнете с приятели да побъбрите. А какво е по-хубаво за здравето от едно прекрасно настроение.Коментари

Любимата ми напитка!Радвам се за нейното публично реабилитиране!