Какъв характер си според кафето, което пиеш

Кафето! То ни събужда сутрин, прави ни компания, когато сме в офиса, урежда ни среща с готини момчета в близкото кафене. Умираме си си за чаша ароматно кафе, нали?

Какви сме обаче според кафето, което пием и още любопитни факти за най-често поръчваната напитка. Вижте сами!

1. Пиете кафе от кафеварка – ти си традиционалистка

Правенето на кафе, а и поднасянето му, може да се превърне в изкуство, ако обичаш такова точно. Какво ти трябва? Котлон, смляно кафе води и мляко. Колко е трудно? Има малко повече действия, но те могат да станат част от един изискан сутрешен ритуал.

Щом пиеш такова кафе, то ти не обичаш изненадите. Държиш на ясните и прости неща, особено в личния ти живот.

2. Пиете кафе на капсули – ти си предпазлива

Навежда на мисълта, че можеш да пиеш кафе цял ден. Защото е ужасно лесно. Само трябва да си избереш вариант. Какво ти трябва? Вода и капсула с желания вариант. Колко е трудно? Можеш да го направиш със затворени очи, но по-добре не опитвай.

Щом пиеш кафе на капсули, то ти си изключително предпазлива и много внимаваш какво правиш, всяка стъпка е добре премерена и предварително обмислена.

3. Френска преса – готова за пътуване

На вкус е микс между турско кафе и еспресо. Супер лесна за използване, екологична и пести консумативи. Трябва да имаш една такава вкъщи и на работа. Какво ти трябва? Вряла вода, смляно кафе и може би мляко. Колко е трудно? Все едно да направиш чай на котлона, само че с повече кофеин.

Ако това е твоят избор за кафе, то ти си готова да пътуваш навсякъде и по всяко време. Обичаш да опознаваш света и новите дестинации те привличат като магнит.

4. Еспресо – жадна за вкус и внимание

Тази машина прави кафето, точно както трябва да бъде. Зърната се мелят секунди преди водата с високо налягане да мине през тях. Все едно да си имаш личен бариста в кухнята. Е, само трябва да натиснеш едно копче. Какво ти трябва? Мляко, кафе на зърна, вода и контакт. Колко е трудно? Всъщност не е лесно, защото след правенето идва поддръжката на машината – а това е усилие.

Ако пиеш еспресо, то ти си жадна за внимание. Липсва ти истинска комуникация и често търсиш нещо различно в сайтовете за запознанства.

6. Нес кафе – ти си практична

Не ти трябва нищо повече от хубаво нес кафе, чаша гореща вода и мляко по желание. Приготвя се лесно и бързо.

Ако си от момичетата, които пият нес кафе, то ти си изключително практична и не обичаш да губиш ценно време за тривиални неща. Действаш разумно и премерено.

7. Колко кофеин съдържа?

Еспресо – 200

Голямо капучино – 150

Обезболяващо хапче – 130

Енергийна напитка- 120

Сладолед – 90

8. Три ликьора, с които да подсладиш кафето

Kahlua – Той по принцип ухае на кафе, така че само ще подслади аромата

Baileys – Класическа комбинация. Алтернатива на сметана и уиски.

Frangelio – Вкусът на ядки ще придаде особен вкус на целия ти ден

  Коментари