Кой алкохол как вреди на кожата и води до остаряване

„Винено лице“ – какво е това? Този термин се използва, за да се опише сериозната вреда, която виното и най-общо алкохолът нанася на вида на лицето.

Необходима е само повърхностна проверка в гугъл, за да откриете, че този разпространен гаф е основателен. А козметичните дерматолози потвърждават, че няма съмнение относно вредите, които алкохолът причинява на кожата.

Алкохолът дехидратира, оставя кожата суха, опъната и потъмняла.

Алкохолът често се приема заедно със солени изделия, а това може да доведе до подпухване на лицето, особено в участъците, които са естествено податливи на отоци и задържане на течности. Особено зоната под очите.

Алкохолните питиета представляват захарна бомба, която повишава нивата на инсулина

Това създава условия за възпаление на кожата, затова често срещани състояние като акне, могат да се изострят. Дългосрочните ефекти от пиенето започват да се проявяват по-скоро с натрупване отколкото след една нощ.

Започва се с дехидратация, загуба на вода, тестура се променя, червенина, бръчки, лъщене. Честата употреба на алкохол води до преждевременно стареене, категорични са дерматолозите. Редовното пиене може да доведе до постоянна червенина и спукани капиляри

Ефектите с годините нарастват и „виненото лице“ става част от нас. Грозно, състаряващо и разболяващо.

Искаш да избегнеш следите от махмурлук върху кожата? Дерматолог оценява седем от любимите ти напитки, според щетата, която ще нанесат на лицето ти. 

1.Червено вино

Дермо оценка – 1/5

Алкохолът е вазолидатор /разширява кръвоносните съдове на кожата/ и причинява зачервяване. Червеното вино също помага за отделянето на хистамин. Това според дерматолога е най-лошото питие за кожата, особено при жените.

Какво мога да направя?

Ако ефектите те притесняват, въздържай се от него. Ако не, вземи си чаша руж и се наслаждавай на руменината.

2. Маргарита

Дермо оценка 2/5

Една чаша нанася двоен удар заради комбинацията от захар и сол. Това предизвиква подпухналия вид, да не споменаваме останалите потенциални състаряващи ефекти на захарта в дългосрочен план.

Какво мога да направя?

Поръчай си текила с много лед и демонстрирай изисканост.

3.Текила 

Дермо оценка – 4,5/5

Питието е учудващо добродетелно. В текилата има по-малко захар в сравнение с другите спиртни напитки, затова е малко вероятно да причини възпаление. Тя не съдържа примесите на по-тъмните питиета като ром, затова и по-малко може да предизвика махмурлук.

Какво мога да направя?

Пропусни солта и пий по-малко. Твоята кожа и глава ще ти бъде благодарна.

4. Джин/водка 

Дермо оценка 3,5/5

Добрата новина е, че и джинът и водката не съдържат примеси. Те също имат относително ниско количество захар и сол. Това означава, че са по-щадящи към кожата. Лошата новина е, че разредителят е това, заради което може да загазиш.

Какво мога да направя? 

Заложи на сода или тоник / сбогом фанта, кола и.т.н/

5.Бира 

Дермо оценка 4/5

Докато бирата съдържа известно количество сол, в състава й има също антиоксиданти. Но носи и други ползи против стареенето. Освен това съдържа по-малко алкохол.

Какво мога да направя?

Хората обикновено пият бира по-бавно. Това означава, че тя няма толкова дехидратиращ ефект. Затова вмъкни глътки вода между бирата и си почти на прав път.

6. Мохито

Дермо оценка 2,5/5

Мохитото е пълно със захар и захарен сироп. А захарта води до системно възпаление, което състарява кожата.

Какво мога да направя?

Изсипи няколко чаши вода в микса – дехидратацията е водеща причина за захарния глад, а така няма много да ти се приискват сладки коктейли.

7. Бяло вино

Дермо оценка 3/5

Може да предизвикаш пулсиращи болки в главата на следващия ден,а и няма да донесе никакви ползи за кожата ти. Бялото вино има високо съдържание на захар, което води до системно възпаление. То допринася за увреждането на клетките и състаряването на кожата.

Какво мога да направя?

За брънч хапни авокадо върху филийка зехтин и домати: има антиоксидантни ползи Коментари