Нова версия на „Пепеляшка“ превзема кината от 13 март

През март излиза на голям екран новата игрална версия на любимката на редица поколения приказна героиня Пепеляшка. Режисьор на филма е Кенет Брана, който се нагърбва с нелеката задача да създаде по нов и още по-вълшебен начин любимата приказка на не едно поколение.

Сценарият е написан от Крис Уейц, а Саймън Кинберг е продуцент на филма. В класическата версия приказката, написана от на Шарл Перо Лейди Тримейн взима за съпруг бащата на Пепеляшка и в началото се държи добре с доведената си дъщеря. Но съвсем скоро, след като бащата умира Пепеляшка вижда само злата страна на своята мащеха. Тя се превръща в робиня в собствения си дом.

Класическата версия на“Пепеляшка“ е заснета за първи път от Дисни в далечната 1950 г., а по-късно историята е пресъздадена в редица игрални филми, сред които „Имало едно време: История за Пепеляшка“ и „Историята на Пепеляшка“

И за да справи успешно с доверието, което му е гласувано режисьорът дълго време умува как възможно най-добре да подбере правилния актьорски състав. След дълги лутания за ролята на Пепеляшка той избира младата и талантлива актриса Лили Джеймс. В нейно лице Кенет Брана вижда идеалния избор за надарената с „доброта и смелост“ Елла, която въпреки огромните трудности, които среща продължава да следва мечтите си.

Ролята на принца е поверена на добре познатият ни от „Игра на тронове“ актьор Ричард Мадън. Брана твърди, че няма по-подходящ актьор от синеокия красавец. Режисьорът е убеден, че Мадън може по такъв начин да пресъздаде чаровния принц, че почти всяко младо момиче да въздиша и да се надява да го срещне.

Не по-малко магнетични са актрисите, които влизат образите на другите две изключително важни за филма роли: злата мащеха (Кейт Бланшет) и феята-кръстница (Хелена Бонъм-Картър).

И когато видите Кейт Бланшет в ролята на лошата мащеха, не може и да си представите по-подходящ избор. Актрисата от австралийски произход влиза с огромно желание и ентусиазъм в кожата на един от най-известните отрицателни образи от приказките. Бланшет не се страхува, че може да предизвика негативни реакции с тази си роля, даже напротив, смята, че тя ще даде тласък на кариерата й.

Огромен интерес буди появата на Хелена Бонъм-Картър, която играе ролята на феята–кръстница. Старата и миловидна жена от приказката в този вариант на филма е заменена от ексцентричната Хелена. И как иначе – от Хелена в никакъв случай не можем да очакваме стандартна и обикновена роля. Коментари