Писмо на един тинейджър: Има по-страшни неща от лошите оценки

Бил последният учебен ден. Времето било прекрасно. Бащата на Джон решил тихичко да влезе в в стаята на сина си и да го провери какво прави.

Но останал вцепенен. Цялата стая била изчистена и подредена, леглото опънато под конец. И това наистина било странно, след като Джон често бил наказван заради хаоса в стаята си. Джон дори бил събрал всичките си вещи и вероятно се бил изнесъл.

Подозренията на бащата се засилили още повече, когато намерил оставено писмо на празната маса . На плика с почерка на собствения му син пишело: „До, татко“. С треперещи ръце мъжът отворил писмото и прочел.

Скъпи татко,

Длъжен съм да ти съобщя това в писмен вид. Наложи се да замина далече от дома с моята нова приятелка. Бях напълно сигурен, че с мама ще ми спретнете огромен скандал. Но нека да знае, че аз страшно много я обичам.

Но както споменах съм убеден, че няма да одобрите нашите отношения. Няма да харесате, че има пиърсинг по цялото тяло, много татуировки, странно облекло и това, че е доста по-възрастна от мен. Да, по-голяма е с 12 години. Но истината е, че това не само чувства и прищявки. Тя е и бременна.

Казва се Мари и е убедена, че ние двамата ще бъдем щастливи заедно.

В крайна сметка тя има каравана в гората и цяла планина от дървета, които сигурно ще ни стигнат за цяла зима,за да се греем и пазим от студа. Мари ми отвори очите, че марихуаната в крайна сметка не е никак вредна, а дори е полезна и се ползва с лечебни цели.

Ние имаме планове да засадим марихуана и да продаваме, за да припечелим пари за кокаин. Той също е безвреден в умерени дози, каквито мислим да приемаме. А през това време ще се молим искрено да се намери лекарство, което да лекува СПИН и Мари да оздравее, защото тя наистина го заслужава.

Не се вълнувай татко, аз съм на цели 15 години и ще се справя. Някой път ще ти дойдем на гости, за да те запозная с внуците, които скоро ще имаш.

С любов, твой единствен син Джон.

P.S. Татко не припадай. Аз измислих цялата тази история. Всъщност, аз съм при моя приятел Джейсън. Просто исках да ти напомня, че има много по-лоши неща, от лошите оценки в училище /бележникът ми е на масата, виж го/. И ми се обади, кога мога да се прибера отново у дома. Напомням ти съвсем чистосърдечно, че има много по-лоши неща от оценките ми. Обичам ви и теб, и мама.

Твой син Джон Коментари