Почина Матю Пери. Актьорът с най-красива усмивка си отиде завинаги

Актьорът Матю Пери, който изигра Чандлър Бинг в хитовия американски сериал „Приятели“, е бил намерен мъртъв в дома си на 54-годишна възраст, съобщават днес американските медии, цитирани от Франс прес.

Според в.“Лос Анджелис Таймс“ актьорът е бил намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис.

Според неназовани източници, цитирани от същия вестник и специализираната медия Те Ем Зет, която първа съобщи за смъртта на актьора, на мястото не са открити следи от насилие. Повече от 20 години актьорът се бори със зависимост от алкохол и болкоуспокояващи лекарства.
Актьорът разказа как се е преборил със зависимостта от наркотиците и алкохола в своите мемоари от 2022 г. „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“.

Споделя, че не помни заснемането на три години от сериала „Приятели“.

Матю Пери обаче нямаше нищо общо с екранния си образ на човек, който с лекота и ирония минава през живота. От години той се бореше със зависимостта си към болкоуспокояващи и алкохол. Отделно е посещавал и рехабилитационни клиники за наркомани.

През ноември 2022 г. публикува мемоарите си, озаглавени „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо: мемоари“.

В нея всъщност той разкрива, че дебелото му черво се е спукало в резултат на пристрастяването му към опиоидите, когато е бил на 49 години. Лекарите му дават само 2% шанс за оцеляване и той е в кома в продължение на две седмици. 14 операции са били нужни, за да се възстанови от уврежданията, като през годините е ходил 15 пъти на рехабилитация с надеждата да се отърве от наркотичната си зависимост.

Новината за смъртта му беше последвана от множество съболезнователни съобщения.

Warner Bros, които продуцираха „Приятели“, определят Пери като „невероятно надарен актьор и незаличима част от семейството“ на компанията.

„Влиянието на неговия комедиен гений се чувстваше по цял свят,

а наследството му е живее в сърцата на толкова много хора“, пишат от Warner.

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо, който е учил в едно училище с Матю Пери като дете, пише, че никога няма да забрави времето с него: „Знам, че много хора по света няма да забравят и радостта, която той им носеше“.

Актрисата Селма Блеър написа, че е обичала безусловно Матю Пери като приятел и сърцето ѝ е разбито от загубата му. Коментари