Той хърка – умна възглавница ще ви избави от проблема

Кошмар. Той хърка! Умна възглавница ще ви избави от проблема

Всяка пета жена страда от лош сън, само защото половинките им им хъркат ужасяващо. Колко често се будите гневна, но в същото време не смеете да събудите мъжа до вас, защото може да се разсърди. Има решение на проблема, бърз изход от ситуацията. Вече няма да е необходимо да си купувате тапи за уши или да обикаляте стаята, докато премине гнева. Кой е спасителят от кошмарните нощи?

Изобретателите не спират да творят, дори на нас да ни се струва малко ексцентрично.

Последният писък на модата е “умна” възглавница. Тя не само ще измести този, който хърка в друга позиция, за да спре, но е възможно и съвсем деликатно да го събуди.

Възглавницата “умница” има вграден микрофон.

Той умело улавя всяка звукова вибрация на хъркането. Това пък от своя страна дава сигнал за активиране на различни движения във възглавницата. Възглавницата е направена така, че ако хъркате тя започва да се пълни с въздух, този въздух, естествено я прави и по-висока, а вие променяте местоположението на тялото си, съвсем мъничко, но достатъчно, за да спрете с хъркането.

Според изследователите по този начин спящият намества главата си, а понякога тялото си.

Височината ви помага и на самото дишане. Белият дроб се изпълва с въздух. Дихателните пътища се разтварят и човекът поема повече кислород, така и хъркането намалява. В другия случай просто се премествате в по-удобна позиция за спане.

Възглавницата е направена така, че има и свой таймер, който от своя страна е снабден с 30-минутна настройка за отлагане на действията. По този начин изобретението позволява на човека да заспи спокойно, без устройството да засича и реагира на вибрациите от хъркането. Иновацията, която се предлага на пазара има и уникално кодиращо устройство. Чрез него хората могат да настроят така чувствителността на възглавницата, че тя да работи изяло според техните нужди.

Ако хъркате много силно, то тогава възглавницата се настройва на висока чувствителност,

а при по леки нива на вибрации на ниска. Изобретателите твърдят, че формата на възглавницата е изключително удобна, защото създава подобие на люлка за главата. Как да се сдобием с подобно изобретение. Много лесно, възглавницата може да бъде поръчана от търговеца, който я е изобретил. Е, хубаво е, че не трябва да пътувате чак до Ню Йорк, защото търговеца има свой сайт и се подвизава под псевдонима Hammacher Schlemmer. Цената не е малка, но ако помага си заслужава. 149 долара, което в български пари е около 215 лева. Коментари