Какво прави италианките едни от най-красивите жени в света

Каква е тайната на италианките, която ги прави най-красивите и желани жени в света? Пастата, слънцето и семейството, ако питате тях самите. Но ние потърсихме разковничето и в тяхната диета, и в отношението им към живота.

„Всичко, което виждате, дължа на спагетите“, гордо заявява веднъж София Лорен. Италианката никога не би пожелала да бъде нещо друго, различно от италианка. Същото важи и за мъжете!

Дамите обичат да се хвалят, че не правят кой знае какво, просто климатът на Ботуша, любовта и добрата храна извайват женствени тела и карат погледа да блести.

Тези прекрасни жени- италианките преувеличават само за едно – те далече не ядат толкова много паста и пица, поне не всеки ден.

Но са напълно искрени за това, че ритуалите има за красота са простички и задължително пасват на идеята за bell vita – хубавият живот.

Години след онова интервю кинолегендата казва истината за диетата си и признава, че избягва тестените продукти, яде много салата и малко плодове, макар че се изкушава от сладкишите.

Италианката обича своите спагети,

но повече се нуждае от възхитителните погледи на мъжете и внимава много за фигурата си. В прословутата средиземноморска диета прясната храна и сезонните плодове и зеленчуци са на пиедестал.

Италианката знае,

че с природата няма защо да се спори и има причина доматите да зреят през лятото, а не през зимата.

Освен домати италианките готвят с много чесън и лук, пресни зелени подправки като риган, мента, розмарин, тиквичики, целина, гъби, аспержи, морски дарове, прясно изцеден лимонов сок, зехтин.

Сервират се най-различни видове свежи салати, а между другото пастата все пак има едно предимство пред хляба. Когато са варени тестените изделия по-бавно освобождават енергия в организма и поддържат усещането за ситост. Затова чиния спагети не е краят на света – особено, когато е поднесена с доматен сос, чесън и пресен босилек.

„Жената трябва да полага грижи за себе си“.

Да не яде прекалено много, да си дава почивка, да прочете книга, да погледа залеза. нали знаете? Нещата, които ви карат да се чувствате добре“, обобщава звездата от „Чочарка“.

В типичното италианско изречение качественото хранене и добрият живот винаги се вмъкват заедно. Ритъмът на Юга често е приятно ленив и там винаги има време за едно еспресо, един разговор, една голяма семейна вечеря.

Нали помните най-известната сцена от „Малена“?

Онази, в която Моника Белучи прекосява площада в горещия ден на ток, в рокля от черна дантела и с бавно полюшващи се бедра? А сега си представете вместо това да препускаше с кецове и оувърсайз чанта, докато пише есемес.

Италианката има време да се нахрани, да се облече и да се посмее

добре и в това има нещо токова грациозно, уверено и секси на фона на нервното фучене, с което другите жени днес преминават през живота си. Впрочем италианските жени наистина готвят много и причината не са само традициите. По данни от 2012 година, само 48% от жените в страната работят.

Това отчасти е заради кризата и нарасналата безработица, отчасти заради все още ширещото се неравенство между половете в Италия. От една порядъчна сеньора, особено на юг, там и до днес се очаква да бъде най-вече всеотдайна домакиня, чиято къща ухае на домашно омесена паста, а от балконите се белее пране и отекват веселите викове на децата.

Италианците обожават не само спагети, но и своите bambini.

Техните шумни и задружни фамилии сравнително рядко посещават ресторанти, вечерят предимно у дома. Вместо бира и твърд алкохол се пие предимно вино. Газираните напитки са страхотна рядкост, най-малко защото не вървят с италианската храна и това се смята за един от факторите в Италия да няма висок процент на затлъстяване.

Заради хубавия климат италианките често са навън, включително и на плажа, затова имат приятен тен и рядко страдат от недостиг на витамин D. Но ще ви кажем едно нещо със сигурност – рядко ще намерите някоя дама, която да е солариума и фитнеса всяка седмица. Може би само дамите от телевизията или от кръга на Берлускони.

Обикновено италианката предпочита да ходи пеша и да тича след децата си, вместо да наеме бавачка.

Резултатът е, че телата им са по-сочни от тези на американки като Дженифър Анистън и Лиз Хърли, но въпреки това са стройни и пропорционални, а и много по-чувствени.

„Упражненията са много хубаво нещо, но аз никога не правя. Но ходя, ходя страшно много! Това е добре за сърцето“, казва София Лорен. Подобна е философията и на Моника Белучи.

А какво остава да кажем за любовта?

Може би това е една от най-важните причини за завладяващата женственост и магнетизма на италианките. В отношенията си с мъжете е типична дама, макар и ревнива, и очаква ад бъде желана страстно и ухажвана по класически маниер. Тя не е Кари Брадшоу и няма да потичва по тротоара, за да си хване такси и да се появи в бара за среща по питие след работа.

Ще бъде облечена изискано и ще очаква да я вземат от къщи за вечеря в ресторант, където храната и виното са на ниво. Да бъде обожавана е естествена част от живота й. Защото какво би бил той иначе? Просто disastro! Коментари