Как да видим свят със скромен бюджет

Пътуването, екскурзиите до различни точки на планетата погрешно се смята за лукс, който не всеки може да си позволи. И „да“ и „не“ Ако не съумеете да подходите към пътешествията разумно може и да се охарчите безсмислено. Всъщност не е необходимо да харчите всички спестявания за много скъпи хотели, билети и глезотии. Ако искате да разширите географския си кръгозор има различни хитринки, от които може да се възползвате.

Оказва се, че при малко повече търсене от ваша страна, има достатъчно опции като възможности, които освен, че са изключително икономични, всъщност могат да Ви помогнат да организирате почивката си перфектно, било то и на края на света. Ако сте от хората, които непрекъснато повтарят и мрънкат, че не могат да си позволят пътуване спрете се и помислете отново като прочетете съветите, които ще ви помогнат да промените мнението си.

Топ съвети как да пътувате със свит бюджет:

Идея № 1.

Изберете своята екскурзия в този сезон от годината, който се води „нисък“ за конкретната дестинация. Опитайте се да избегнете тълпите и същевременно се опитайте да пестите средства, които ще ви потрябват за нещо друго. Съвсем реално е да получите до 60%, понякога 70% отстъпка за вашето пътешествие, ако решите да си направите резервация извън активния сезон. Полетите също са доста по-евтини, защото превозвачите, се опитват да попълнят останалите накрая свободни места в самолета. Не само билетите за самолет през така наречения „нисък сезон“ са по-евтини, цените на другите услуги също са доста по-ниски.

Идея №2

Хубаво е да проучите добре къде какви отстъпки се предлагат и да се възползвате от тях. Не се притеснявайте, че в очите на другите ще изглеждате скъперник. Намаленията са важни за вас. Може да попитате, дали има отстъпки за клиент, който вече е ползвал услугите на съответната авиокомпания или пък редовно сте бил обслужван от една и съща туристическа агенция. Винаги може да си издействате най-малко 5% отстъпка. Има и други варианти, разбира се. Потърсете в интернет актуалните промоции, които предлагат агенциите в този бизнес. Ще бъдете приятно изненадани колко много оферти има, които ви допадат и най-вече са на доста „тънки“ цени .

Идея № 3

Направете си сериозен разбор и се опитайте проучите дали сделката, която правите е най-добрата за вас. Ако не, продължете да търсите. Не се зарибявайте от първата оферта, която ви предложат. Работите достатъчно, за да получавате съответната заплата. Така че не хвърляйте пари на вятъра и не ги пилейте за безсмислени и скъпи неща, които не са ви по джоба. Преди да тръгнете на път проверявайте редовно цените на различните авиокомпании и хотели. Не работете с посредници, а контактувайте директно с предпочитаните хотели и питайте дали не е възможно да Ви се направи някаква отстъпка.

Идея №4

Следете предложенията „last minute“ и се възползвайте от тях. Ако начинът ви на живот и работата не ви пречат да си грабнете багажа от днес за утре, защо да не се възползвате от офертите в последната минута. С „last minute може да полетите за мечтаната дестинация след няколко дни и то на супер цена. Спонтанните преживявания може да се окажат едни от най-добрите емоции в живота Ви. Ако пък сте личност със строго подреден график планирайте нещата поне половин година по-рано. Ще се изненадате, когато раберете, че билета закупен с фиксирана дата преди половин година в момента струва два пъти повече.

Идея №5

Ако пък „ваканция“ за вас не е синоним на all inclusive и целодневно на излежаване под чадъра на плажа и предпочитате да прекарате оригинално предстоящата почивка защо не помислете за ваканция от типа „доброволческа“? Това може да се окаже уникална възможност да опознаете местните хора, тяхната култура и ценности. Да отидеш някъде като доброволец съвсем не означава, че ще работиш на ангария. Съвсем не – това е невероятна възможност да изкараш ваканцията си с малко разходи и същевременно да видиш нови неща. Коментари