Топ 5 на най-скъпите и необичайни хотели в света

Невероятни хотели, които ще ви запленят от първата минута. Да, има такива хотели. А вие сте от хората, които търсите нещо различно? Омръзнали са ви традиционните почивки на море и планина. Ако разполагате със солиден бюджет, имате кураж за нови предизвикателства, които са естравагантни и донякъде екстремни, то нашите предложения по долу са точно за вас.

1.Фарът Кербал

Риантек, Франция

25 метра височина и изключителна панорама към Морбиан. Не се препоръчва за хора, страдащи от световъртеж. Би било жалко да останем на легло през целия уикенд. Хотелът до , който се стига след изкачване на 120 стъпала, е идеална обсерватория за наблюдение на възхитителния танц на рибарските лодки. Това невероятно място се намира в Бретан, в град Риантек. В покрайнините на Порт Луи, укрепен град, известен с каменната си крепост и полуостров Хавър.

Хотел Фарът Кербал Риантек, Франция

Цената за една нощувка е 600 евро.

2. Хотел Какслаутанен

Лапландия, Финландия

Иглу, в което да се наслаждавате на северните сияния и да се запознаете лично с дядо Коледа. Забравете пижамите и си пригответе един кат термо бельо. Хотелът ще ви осигури вълнени чорапи, шапка и спален чувал. Добра идея е да направите малко упражнения точно преди да си легнете. Може да хапнете нещо малко за енергия, като шоколад.

Хотел Какслаутанен Лапландия, Финландия

Цена на една нощувка 350 евро

3.Хотел и Спа Луна Салада

Уюни, Боливия

Добре дошли в Хотел и Спа Луна Салада, който е изцяло изработен от сол. Това е едно от най-уникалните места на земята, където ще усетите природата по съвсем нов начин. „Изключете се“ и се насладете на това отдалечено място: стаите са проектирани в колоритен стил, характерен за Андите, а ресторантът предлага вкусна и интересна регионална кухня.

Хотел Луна Салада Боливия

Цена за една нощувка 150 евро 

4. Затворът Вией Призон Троа Ривиер

Троа – Ривиер, Квебек

Прекарването на нощ в килията на затворник винаги ви е изкушавало? Затворът в Троа Ривиер, Квебек осъществява вашето желание, при това мащабно. Ще влезете само, ако ви снемат пръстови отпечатъци, ще има запис на разпита ви, ще ви дадат дрехи на затворник и за капак пренощуване в затворническа килия.

Затворът Вией Призон Троа Ривиер

Всичко това само за 60 долара, струва си нали?

5. Имението с жирафите

Кения

Имението на жирафите (Giraffe Manor), е построено през 1930 г., е една от емблематичните исторически сгради в Найроби, Кения. Но това не е най-впечатляващият факт за него. Днес то е по-известно като дом на един от най-застрашените от изчезване животински вида – жирафите Ротшилд. Не всеки ден споделяме закуската си с жирафи. Всъщност това е единственото място в света, където това е възможно. Имението има великолепна фасада,елегантен интериор, зелени градини, слънчеви тераси и много често гостите се чувстват като във филма „Отвъд Африка“.

Имението с жирафите Кения

Цена на нощувка 500 евро Коментари