Топ 5 на най-романтичните градове в Европа

Когато човек е влюбен и разходка в кварталната градинка в компанията на любимия ще му се стори страхотно изживяване. Ние обаче ви предлагаме да засвидетелствате обичта си по по-паметен и вълнуваш начин, като отпътувате към предложените по долу от нас топ романтични дестинации.

Не е нужно да е Свети Валентин, за да сте романтични, когато и да планирате екскурзиите до тези градове, няма да сбъркате.

1. Виена

Това е третият най-безопасен град в света. Компактен и с отворени обятия, независимо към влюбени или не. В него ще се ориентирате бързо и лесно дори без предварително проучване. Има на разположение дузина музеи, концертни зали и замъци, с които да запълните времето си в австрийската столица. Съветваме ви, освен прословутия дворец Шьонбрун, да не пропускате къщата и сградите на художника и архитект Хундертвасер. Ако искате да намалите мащабите още повече, тръгнете към Залцбург – градът на Моцарт. Там може да се насладите на чудесна барокова архитектура.

Бюджет: Ще ви струва около 1000 – 1500 лева за три дни на човек

2. Прага

Приказната атмосфера на чешката столица би била чудесен декор на романтична ваканция, по което и време на годината да отидете. Нестандартен избор за всяка двойка, който предпочита да се каже „наздраве“ не с вино, а с бира, и ще пропусне романтичната вечеряна свещи за сметка на не по-малко вълнуваща разходка по река Вълтава.

Така може да разгледате много от известните сгради в града, докато преминавате под красивите мостове, свързали Старе Место и Мала страна.Един от тях е Карловият мост с готическите статуи, на който никога не е можело да се разминат четири карети едновременно, но вече е пешеходен.

Около реката се откриват гледки към катедралата „св Вито“и замъка Харадчани. Хладното време предразполага към посещение на някои от музеите в града – ако този на Франц Кафка не е достатъчно любовен, защо пък да не отскочите до замъка Карлщайн, само на около час път извън Прага?. Но не преди да сте хапнали нещо солено, като местния гулаш с чаша пилзен.

Бюджет: Ще ви струва около 1000 лева на човек за два-три дни

3. Венеция 

Всеки ще ви каже, че Венеция е един от най-романтичните градове – с каналите, гондолите и пеещите гондолиери, с олющените си стари сгради и живописните мостчета. Дори с мисълта, че не й остава много живот, ако се случи някой природен катаклизъм. Така че защо да не я видите точно сега?

Към всички горни плюсове прибавете и един огромен- точно около празника на любовта, там се състои и най-големият карнавал в Европа. Венецианският карнавал е известен с пищните си барокови маски, а конкурсът за най-добър костюм е най-популярното събитие. Има множество спектакли, концерти, фойерверки и прословутия Бал на дожите. Венеция е прекрасна, не пропускайте да я видите!

Бюджет: Ще ви струва около 1400 лева на човек за три дни

4. Париж

Традицията повелява – Париж. „Полунощ е, половината Париж прави любов с другата половина“. Така коментира града на любовта холивудската легенда Мелвин Дъглас. Но френската столица е много повече от място, което предразполага към любов.

Тук можете да направите абсолютно всичко – от това да се разхождате романтично из Монмартър, до вечеря на свещи на корабче по Сена. Да пазарувате до изтощение по Шанз-Елизе, да се снимате на фона на Айфеловата кула, да посетите който и да е музей или да се отдадете на разюздан нощен живот. Париж наистина е „безкраен празник“ /Хемингуей/ и винаги е добра идея. В последното сме категорични.

Бюджет: Ще ви струва около 1500 лева на човек за три дни

5. Малага

Не бихме ви препоръчали да посетите корида, ако все пак отивате на романтичен уикенд. Но Малага, въпреки арената забикоборство за 14 хиляди зрители, предлага много повече от това. Да започнем от това, че се намира в южната испанска провинция Андалусия на брега на Средиземно море, и дори през февруари ви очаква меки и приятно време, предразполагащо към романтични разходки по плажа.

Менюто ви ще се състои от разнообразни морски дарове и ви съветваме да се насладите, защото са извадени от морето преди малко. Самият град е величествен и приласкаващ. Няма значение дали просто ще се шляете или ще разглеждате замъците Гибралфаро и Алкасаба, катедралата, пазара Атрасанас, ботаническата градина или музея на най-известният човек, родом от Малага – Пабло Пикасо.

Бюджет: 1500

Bon voyage



 Коментари