7 начина да станеш оптимистка

Негативните мисли няма да си тръгнат лесно. точно както и досадните гости. Ще се наложи да им покажеш изхода и да се убедиш, че нищо не са забравили, за да не се върнат отново. С предъвкването наум, работата е същата.

За да се избавиш от песимизма, трябва да се потрудиш. Ако непрекъснато преживяваш лошите неща, това променя представата ти за света. Концентрацията върху всичко това как всичко е несправедливо, превръща действителността в черна стая, където задължително се крие черен дявол. А и отвикваме да преодоляваме трудностите. И вместо да попитаме: „Как да преодолеем това?“ си задаваме въпроса „Защо?“.

С други думи, ако през тази година всичко не е било точно както трябва, време е да спреш с черните мисли и да се страхуваш да се изправиш срещу проблема. Хората, които се поддават на негативни мисли, по-често страдат от нарушаване на психичното здраве, от развитие на тревожност, до обсесивно-компулсивен синдром и депресия.

Планирай се само пет минути за страдане и нито минута повече. И запомни, че всичко в този свят може да се контролира. Спортувай и прочети по-долу как да станеш непоправим оптимист.

1. Води си дневник

Ако те мъчат страхове, ги запиши на хартия. До всяка точка запиши какво точно те плаши. и след това направи фокус: измисли аргументи, които опровергават логиката ти.

2. Разбери защо ти е песимизмът 

Той те пази от разочарования? Позволява ти да избираш само цели, които са постижими? А сега си спомни, играли ли са негативните ти мисли роля на възглавницата за безопасност поне един път.

Не се заблуждавай! Животът е по-лек, ако виждаме светлата му, а не тъмната му страна.

3. Цени се

Ако често си казваш: „Чисто и просто имах късмет“, значи преписваш всичките си успехи на случайността. научи се да се хвалиш и вярваш, че може да промениш много неща.

4. Смени настройката 

Опитай се да си с нова, положителна настройка, така все едно си си купил нови островърхи, модерни обувки. Отначало те убиват, но после вижда, че са ти много удобни.

5. Избери ролеви модел 

Намери колега, приятел или дори знаменитост, на когото е свойствен оптимистичният поглед към света. И винаги, когато се сблъскаш с неприятности и негативи, се питай какво би помислил или казал в този момент твоят пример за подражание.

6. Търси плюсове

Лятото не си отишла на море, но за сметка на това си го прекарала при баба на вилата. Всяка загуба идва с печалба, която трябва да забележиш.

7. Окуражавай околните

Подкрепяй близките си, включи позитивното мислене и в своя подкрепа. Коментари