Голямо момиче ли си вече?

Ако още залиташ от едната крайност в другата, определено имаш нужда да осъзнаеш тези 20 важни истини, написани по долу, които ще направят живота ти на възрастен човек по-осъзнат и по-лек.

1.Животът понякога е тежък. Не можем да избягаме от това.

Връзките се провалят, хората мога да бъдат пълни идиоти и и не винаги получаваме това, което желаем. И винаги идва моментът в живота, в който се озоваваш навън под дъжда, без чадър. Приеми факта, че животът невинаги е лесен. Вярвай в правилото, че това което не те убива, те прави по-силна и нека то ти дава кураж в трудните ситуации.

2. За да имаш трябва да дадеш

Налага се да работиш здраво, за да може да си позволиш нещата, които искаш.

3. Ако се прецакаш, твоя е отговорността да оправиш нещата

Ако сме прескочили детската възраст, време е да спрем да очакваме някой тича след нас и да ни оправя кашите. Ако сме допуснали грешка, издънили сме се, свършили сме някоя глупост – трябва да поемем отговорността и да положим усилия да оправи нещата. Няма кой да го свърши вместо нас.

4. Никога няма да изглеждаш добре на паспортната снимка

Неписан закон на вселената

5. Трябва да можеш да дадеш шанс на хората

Колкото и гадно да се държат, колкото, колкото и трудно е да ги разбереш. Струва си да изчакаш с оценката си и да не съдиш, преди да си видяла един човек в различни ситуации. Да, понякога хората ще те разочароват. Ще се окаже, че не заслужават да бъдат в обкръжението ти. Но целият процес ще научи нещо за тях, за живота по принцип, а и за самата себе си.

6. Ти сама контролираш живота си

Малко е плашещо, а? Но това е самата истина. Ти държиш юздите. Във всяка една минута, ти решаваш какво да направиш и животът ти е резултата от тези решения. Твоите собствени мисли и реакции са като ръцете на грънчар, който дори и с незабележимо движение променя формата на съда. Когато приемеш този факт, започваш да живееш по-осъзнато.

7. Да можеш да правиш компромис е добродетел. Да правиш компромиси със себе си обаче не е.

Всичко опира до правилната преценка. До това си наясно със собствения си морален и житейски център и да взимаш решенията си така, че да не се отклоняваш от него. Иначе е наистина безценно да можем да отстъпваме в ситуации, които не засягат основните ни убеждения и не компрометират лиричността ни.

8. Успехът е въпрос на лично възприятие

Какво означава успехът? разбери, че никой не може да го дефинира за теб вместо теб. Обществото има готов стереотип за успех и не е лесно да елиминираме от съзнанието си, но е задължително да опитаме. За някои хора успехът е да печелят много и да си завоюват материална сигурност. За други е да останат верни на себе си, за създадат щастливо семейство, за изживеят достатъчно приключения и какво ли още не. Нито една от тези представи не е погрешна.

9. Някои хора просто са големи задници

Съжаляваме, че трябва да го кажем, но е така. Светът е пълен с лицемери, с агресивни и елементарни типове, комплексирани човечета, които използват всяка възможност да ти съсипят настроението. Не можеш да го промениш и те съветваме да не се опитваш. добрата новина е, че не всички хора са такива.

10. Ти не си центърът на вселената

Да, твоите проблеми са реални. Но те не са единствените важни проблеми. Всеки човек на този свят живее в своя собствена вселена. не очаквай всичко да се върти около теб.

11. Най-важните уроци за живота не се преподават в училище

Не разчитай да намериш в учебниците или курсовете това, което ще те направи щастлива и успешна и въобще ще ти даде посока в живота. Да, можем да получим една не лоша основа и някакви насоки за това какво ни харесва. но е нужно и много повече. Търси своя смисъл и своята реализация във всичко, не се ограничавай до читанките.

12. Любовта не е просто „чувство“

Тя е и осъзнат избор. Изборът да се посветиш и отдадеш на някого, да вземеш ясното решение, че си готов да прекараш остатъка от живота си точно с него, да приемеш недостатъците му, лошите му дни, да си готов да понесеш трудностите, които ще срещнете заедно.

13. Не можеш да помогнеш на човек, който не иска помощ

Понякога водим битки, които са предварително изгубени. Няма как да извадиш човек от собствената му кутийка и да го накараш да се промени за добро, ако той самият не е пожелал това да се случи и няма мотивация.

14. Парите няма да решат всичките ти проблеми

Макар, че всички сме готови да да им приписваме тази магическа способност, особено когато не ни стигат. Факт е, че много неща могат да се оправят с пари. Само че един щастлив и пълноценен живот не се изчерпва с това и е хубаво да го знаем.

15. Ревността и завистта са загуба на време

От всички човешки емоции тези две са абсолютно безполезни. И ужасно вредни. Ако изпитваш завист или ревност, веднага се вгледай в себе си и си отговори какво не ти достига. Коя е областта, в която се чувстваш малоценна? Щом си изясниш този въпрос, започни да работиш върху това да подобриш увереността си и да станеш по удовлетворена.

Ревността не е проблем с другите, тя е проблем с нас самите. А в случай, че имаш истинско основание да ревнуваш партньора си е време да разбереш с кого всъщност си имаш работа, има ли проблем между вас и има ли смисъл да полагате усилия за решаването му. Мисли, действай и взимай решения. Недей да се изяждаш вътрешно.

16. Трябва ти сън

Никой не е завинаги на 20-ет. В един момент тялото ни започва настоятелно да си иска своето и ако издевателстваме над него, ни го връща тъпкано. Добрият сън е в основата на това да сме здрави и да имаме нужната енергия. Така че каквото и да става, колкото и да си заета, спи достатъчно и точка.

17. Промяната е нещо хубаво понякога

Често промяната е за добро, макар че е нормално да сме стресирани от нея в началото. Не се чувствай виновна и малоценна заради това, че ти е трудно да правиш големи промени в живота си, защото е напълно човешко да се страхуваме от тях. Всичко е въпрос на разумна преценка

18. Понякога е важно да поставиш себе си на първо място

В днешно време това е лукс, особено след като човек създаде семейство. Но трябва да знаем кога е време да си позволим този лукс. Да спреш, да си дадеш малко време, да се погрижиш за собствените си нужди – това не е синоним на егоизъм, а здравословен подход към живота и необходимост да продължаваме напред като здрави и пълноценни хора.

19. Не е възможно да знаеш абсолютно всички отговори

Прекарваме голяма част от живота си в размисли за това, кое е „правилно“. Но понякога просто няма един единствен отговор. Трябва да можем да приемаме това усещане за несигурност, което идва от факта, че нямаме точно предначертание за решенията и постъпките си.

20. Не ставаш по-млада

Това е грубата реалност. Имаш един куп неща, за които мечтаеш да ти се случат. Животът няма да почука на вратата ти и да ти го поднесе на сребърен поднос, вързани с панделка. Започни да действаш и да нареждаш съдбата си така, че да сбъдваш желанията си.

И още нещо много важно – недей да се оплакваш от годините си. Във всеки един миг ти си по-млада, отколкото някога ще бъдеш. Жената, която днес се вайка, че е прескочила 30-ет, след 10 години ще си спомня с носталгия това време. Трябва да умеем да ценим себе си във всеки етап от живота и да взимаме от мига всичко, което можем Коментари