Ние е повече от аз или как да бъдем щастливи

Животът е хората, които срещаме и това, което правим с тях. Направете го по-красив, като се заобиколите с тези, които ще ви инспирират и ще ви направят по-добър човек.

Две неща определят какъв човек ще станем : първо – върху какво фокусираме вниманието си, учим, гледаме телевизия, интернет и т. н. и второ – с кого прекарваме най-много време.

Енергията на хората около нас е заразителна. Хората, с които сме в непосредствен контакт, оказват влияние върху енергията ни 15%, а хората, с които те общуват, въпреки че с тях не сме в пряка връзка – 7%. Ние съзнателно или подсъзнателно усвояваме вярванията на хората, с които прекарваме най-много време.

Искате да бъдете по-щастливи?

Отстранете енергийните вампири от обкръжението си. Заобиколете се с хора, които се смеят, които са позитивни и които постигат това, което вие бихте искали да реализирате. Менталният образец и начинът, по който живеете, с времето ще окаже влияние върху вашата промяна.

Те ще ви покажат какво е възможно, за разлика от вампирите, които непрекъснато ви показват какво е невъзможно, критикуват и злословят за всички.

Кой отнема енергията?

Всеки човек, който срещаме може да ни повлияе и към добро, и към лошо. Когато се срещате с човек, който е прекалено мистериозен, използва недовършени изречения, създава чувството у вас, че ви натоварва, провокира ви с коментарите си, дразни ви, възможно е той да отнема енергията ви.

Опитът с хората показва, че тези, които отнемат енергия несъзнателно, не знаят какво правят. През живота те са открили, че в някои ситуации се чувстват добре и затова ставата енергийни завистници, докато техните „жертви“ имат чувство на празнота, изтощение, слабост, обзети са от пристъп на глад, ако не възвърнат енергията си.

Осъзнайте състоянието си и така ще засечете кой от обкръжението ви отнема вашата енергия. Ако почувствате, че не се сте добре в компанията на някои хора, а сте напрегнати, ако те ви оставят в лошо състояние, енергийната размяна с тях е във ваш ущърб.

Имате избор – да позволите някой да се храни с вашата житейска енергия или да преустановите завинаги това. Другата възможност е, когато някой поради някаква причина е невъзможно да отстраним /близък член на семейството или шеф/ – да упражнявате така нареченото неутрално състояние.

Неутралното състояние

Подразбира да разпознаете намерението и да останете спокойни към отправената провокация, ласкателство, чувство за вина или угризения на съвестта, които този енергиен вампир се опитва да ви вмени. Освен тези негативни хора има и такива, които могат да са същинско вдъхновение за вас. Ако искате да сте щастливи – избирайте тях. Това са тези, които имат здравословен начин на живот, тренират, учат и имат навици, които бихте искали да придобиете е и вие.

Заобиколете се с хора, от които имате какво да научите, които са пример за вас и звездният прах от тях ще ви докосне. Създайте свой кръг от гении, които да поканите на кафе, посвещавайте им час от времето си, защото те са специални за вас.

Как да създадем своя dream team?

На първо място, отнасяйте се към хората с уважение. Хора, които имат самоуважение, уважават другите хора. Всеки има право на различно мислене и житейски ценности. позволете на хората да бъдат себе си и вие бъдете такъв. Най-честата причина за конфликт възниква заради желанието да натрапим на другите картината на света, в която ние вярваме.

Показвайте чувства си и бъдете благородни. Покажете, че забелязвате направеното добро. Всички обичаме признанията. Всички обичаме да бъдем похвалени за работата си. Хората не напускат фирмите, те напускат тези, с които работят.

Дръжте на думата си. Правете това на първо място заради самите вас. Спазвайте обещанията пред себе си и пред другите.

Намерете време за хората, които са важни за вас. Личният контакт не е само въпрос на интернет и технологии. Много недоразумения възникват, защото в технологичната комуникация липсва важен фактор – езикът на тялото.Той ясно ни показва какво точно мисли някой за вас.

Бъдете любезни и внимателни. Оставете хората в по-добро състояние отколкото сте ги срещнали. Не правете скандали и не съобщавайте лоши новини – те ще разберат за тях и без ваша помощ.

Получаване и даване. Като мислите, че не получавате това, което искате от другите – започнете и вие давате. Реципрочността е в основата на всички взаимоотношения и тя започва от вас.

Обърнете внимание на това, какво влияние имате върху хората. Дали ги инспирираме, или ги карате да се чувстват нещастни. Всичко, което давате го получавате обратно. Това е универсалният закон. Вземането и даването са само различен аспект на кръговрата на енергията.

Как мога да оставя хората в по-добро настроение?

Може още днес да задържите вратата на някого, да с е усмихнете, да утешите някого. Това не изисква нито пари, нито статус, нито време. Всеки може да бъде изключителен, всеки може да остави отпечатък в сърцето на някого -затова е необходимо само сърцето да е изпълнено с доброта и душа, от която струи любов. Животът ме е научил, че това усилие се връща енергийно през други хора, чрез шансовете, които ни се дават, чрез радостта, която животът ми дава, като давам. Коментари