Авторът на „Черният ангел“ се срещна с ученици от Румънския лицей

Учениците от Румънския лицей в София имаха удоволствието да се срещнат с младия, но с много награди зад гърба си, писател и студент на годината в направлението по журналистика Иван Русланов.

Срещата премина емоционално и вълнуващо. Децата имаха прекрасната възможност да се докоснат до литературния талант на Иван Русланов. Провокирани от него, те отвориха сърцата и споделиха своите мечти за бъдещето, както и своите лични литературни предпочитания.

Иван Русланов подари на училищната библиотека книги с негови публикации, разбира се с автограф. Пътят на младия автор тръгва от родния Костинброд, където пише за редица местни вестници. Докато е студент по журналистика работи във вестник „Стандарт”.

Днес Иван Русланов работи за БНР и същевременно се труди над втория си роман от трилогията „Черният ангел“. Първата му книга печели редица конкурси, сред които и наградата на публиката за „най-добра художествена книга от български автор”.

Авторът на "Черният ангел" в Румънския лицей

Младият журналист и писател сподели пред учениците убедеността си, че младите хора никога не са преставали да обичат хубавата книга, да гледат хубави филми, да слушат качествена музика. Не приемам упреците, че абдикираме от българското изкуство.

Ето какво каза още :

Днес денят ми започна чудесно. Гостувах на учениците от Румънския лицей в София. Изключително интелигентни и амбициозни деца, пред които разказах за своя скромен опит като журналист и пишещ човек. За пореден път се убедих, че младото ни поколение има своите носители на светлина. Пожелавам на тези будни младежи да продължават да търсят, да питат, да вървят напред. За мен беше чест!

На финала на срещата той използва цитат от романа си „Черният ангел“- „Те никога няма да пречупят крилете ти, освен ако ти не им позволиш“ .

Не позволявайте никой да пречупи крилата ви деца. Живейте и се борете за това, което смятате, че е ваша кауза и цел в живота. Коментари