Неотразимата Ел Макферсън на петдесет: Спрях алкохола и аспирина

Невероятно красивата Ел Макферсън отпразнува преди дни 50-я си рожден ден, но все още изглеждана не повече от 35, както добре се вижда на снимките. Ослепителна, стилна, позитивна и харизматична.

Макферсън или както всички я наричат „Тялото“ е икона в модата през 80-те години на миналия век. При нея правилото „здрав дух в здраво тяло“ важи в пълна сила, тъй като тя не само, че е красива, но е и една от най-позитивните манекенки и въобще жени на планетата. Оптимизмът й заразява безпрекословно, твърдят всички, които я познават отблизо.

А сега малко цифри и факти за Ел

Името й е Елионор Нанси Гоу. Ражда се през 1964 година на 29 март в Сидни. Висока е цели 183 см.

Ел притежава перфектните мерки 90-60-90. Записва право, но бързо прекъсва.. Когато родителите й се развеждат тя е едва на десет години и остава да живее при майка си, заедно с двете си сестри. В далечната 1980 Ел е една от поколението на супермоделите – Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън.

Първата й фотосесия е за а списание Elle през 1984 г. Жени се за фотографа Жил Бенсимон – творчески директор на списанието , но само след три години се разделят.

Диетата на Ел Макферсън

Списание Time й дава прозвището Тялото, през 1989, с което е известна и до днес. Снима се във филми, между които „Ако Люси се влюби“, „Батман и Робин“ и други. Взима участие в пет епизода на „Приятели“.

В началото на 21 век постъпва в клиника, за да се бори със зависимостта си към цигарите и алкохола. И не крие, че има нужда от помощ, а гордо застава и казва: „Да, ще се лекувам заради децата си, близките, роднините и заради самата мен“. Ел е майка на две деца. Техен баща е френският финансист милионер Арпад Бюсон

Днес Ел е жена на наследник на хотелска верига в Маями Джефри Софър, който е милиардер.

През 1994 година се появява гола в сцени от филма „Сирени“. Снима се гола за Playboy през май същата година.

Ел е неофициален посланик на Австралия по света. Владее английски, френски, италиански и испански. „Тялото“ смята, че абсолтно всяка жена е длъжна да притежаав в гардероба си луксозно бельо за всеки ден от седмицата. Занимава се активно с благотворителност, подкрепяйки кампания за борба със СПИН, глада в Африка и други.

Заедно Кристи Търлингтън, Клаудия Шифър и Синди Крауфорд създават веригата заведения „Фешън кафе“.

Макферсън е продуцент на шоуто Britain’s Next Top Model.

На 50 годишна възраст Ел Макферсън позира за корицата на новия брой на списание Ocean Drive, и разкрива част от тайни на вечната младост.

Красивата австралийка е започнала да пречиства организма си от различни отрови още преди десет години.Тя твърди, че младежкият ѝ вид се дължи най-вече на тази подготовка за по-зрялата възраст. „Още, когато навърших 40 години, аз започнах да се съсредоточавам върху здравето си – и продължава: „Спрях пиенето на алкохол и приема на лекарства. Почувствах се преродена“.

Ел е категорична : „Красотата е присъща за всяка възраст. Скучно клише е, че само младите хора могат да бъдат хубави.“ Коментари